Κι εγώ με τη γουρούνα φορτώνω από το Cella άνετα, που είναι πιο μικρό από τα συνηθισμένα σαπούνια, μάλιστα σήμερα το χρησιμοποίησα όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω!
Omega 10018
Merkur 11C
Personna Platinum [2]
Cella
Ogallala Bay rum
Το Ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2012
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
:hystericalbs1 :hystericalbs1NavalArchitect έγραψε:Και δε μου λες τώρα, πώς φορτώνεις το τέρας Νο. 48 από τη σχετικά μικρή σε διάμετρο επιφάνεια του σαπουνιού;
Οπως και νά'χει πάντως, δε σε κόβω να είσαι της σχολής Νίκου Γκάλη...
Το έκανα όπως περίπου λένε ο Αρης και ο Δημήτρης. Το μισό πινελο, ηταν στο... στεφάνι (δηλ. Οχι Νίκος Γκάλης)
Πάντως έκανε πολύ καλή δουλειά το 48. Σίγουρα το σαπούνι θα φόρτωνε καλύτερα σε μεγάλη επιφάνεια, όπως βλέπω ότι κανεις με τα μαλακά σαπουνια... Αλλα στο sienna, η μισή μαγεία ειναι το ξύλινο μπωλ!
Χάρης
Τον Γκάλη τον ανέφερα για άλλο λόγο...
Ξυριζόταν πάντα πριν κάθε αγώνα (το γούρι) και επειδή υπέθεσα ότι δεν θα ξυριστείς αύριο πριν τα 10χλμ έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο...
Ξυριζόταν πάντα πριν κάθε αγώνα (το γούρι) και επειδή υπέθεσα ότι δεν θα ξυριστείς αύριο πριν τα 10χλμ έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο...
- coccolino
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
PS-Cocco
Main theme
FS Finest
Vintage Gillette Eldorado
Dorko #2
Santa Maria Novella
Osma Alum Block
Razorock wax
ASL Frais (Franceprix)
Η μυρωδιά είναι "φαρμακευτική", η ποιότητα όμως της SMN τρομερή! Είχε ωραία ενυδάτωση, η σαπουνάδα έγινε σε χρόνο dt (bowl loathering), to make it short & sweet από τα καλύτερα σαπούνια. Έχει γράψει πολύς κόσμος εδώ μέσα για την SMN οπότε τι να επαναλαμβάνω εγώ;
H Dorco δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλή (περίμενα να χρειάζομαι ράμματα), 2ο ξύρισμα και τα πήγε άψογα.
Main theme
FS Finest
Vintage Gillette Eldorado
Dorko #2
Santa Maria Novella
Osma Alum Block
Razorock wax
ASL Frais (Franceprix)
Η μυρωδιά είναι "φαρμακευτική", η ποιότητα όμως της SMN τρομερή! Είχε ωραία ενυδάτωση, η σαπουνάδα έγινε σε χρόνο dt (bowl loathering), to make it short & sweet από τα καλύτερα σαπούνια. Έχει γράψει πολύς κόσμος εδώ μέσα για την SMN οπότε τι να επαναλαμβάνω εγώ;
H Dorco δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλή (περίμενα να χρειάζομαι ράμματα), 2ο ξύρισμα και τα πήγε άψογα.
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Στο σπίτι μεταξύ ταξιδίων (και πρόχειρων ξυρισμάτων).
Έτσι μετά από ένα ζεστό ντους σήμερα το απόγευμα:
Pre-shave: Boots soap (χρειάζεται πια να αναφέρω τη μέθοδο;)
Σαπούνι: DR Harris Arlington
Πινέλο: SOC Boar
Μηχανή: Gillette Slim (9-5-1)
Λεπίδα: Gillete PermaSharp
After shave: Alum block + Trumpers Limes Skin Food
Πολύ ωραίο και βαθύ ξύρισμα. Το Arlington τελικά μου ταίριαξε καλά, μετά απο αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Το SOC επίσης είναι φοβερό πινέλο.
Έτσι μετά από ένα ζεστό ντους σήμερα το απόγευμα:
Pre-shave: Boots soap (χρειάζεται πια να αναφέρω τη μέθοδο;)
Σαπούνι: DR Harris Arlington
Πινέλο: SOC Boar
Μηχανή: Gillette Slim (9-5-1)
Λεπίδα: Gillete PermaSharp
After shave: Alum block + Trumpers Limes Skin Food
Πολύ ωραίο και βαθύ ξύρισμα. Το Arlington τελικά μου ταίριαξε καλά, μετά απο αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Το SOC επίσης είναι φοβερό πινέλο.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 1 time
- Avene Cleanance Gel.
- Σαπούνι Ξυρίσματος : Proraso για ευαίσθητη επιδερμίδα.
- Double edge razor Muhle R106 Closed comb.
- Λεπίδα Personna Platinum [2].
- ASB Prosar πάνω που άρχισε να μου αρέσει παρατήρησα ότι έχει Paraben :cry
- Σαπούνι Ξυρίσματος : Proraso για ευαίσθητη επιδερμίδα.
- Double edge razor Muhle R106 Closed comb.
- Λεπίδα Personna Platinum [2].
- ASB Prosar πάνω που άρχισε να μου αρέσει παρατήρησα ότι έχει Paraben :cry
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24703 times
- Been thanked: 7863 times
- SB SOC 2 Band
- SC GFT Spanish Leather
- SR Feather AS-D1
- RB Permasharp (5)
- ASL Alt Innsbruck
Φεύγω για την συνάντηση :cool4
- SC GFT Spanish Leather
- SR Feather AS-D1
- RB Permasharp (5)
- ASL Alt Innsbruck
Φεύγω για την συνάντηση :cool4
Γιάννης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Somerset oil
New forest finest
Tobs lime - lemon cream
C.Mayers+Son
Tabac asl
Επανερχομαι στο αναλογο νημα για το μαχαιρι. The best shave so far
New forest finest
Tobs lime - lemon cream
C.Mayers+Son
Tabac asl
Επανερχομαι στο αναλογο νημα για το μαχαιρι. The best shave so far
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Rooney Heritage super stubby 2
Gillette Rocket
Truefitt & Hill 10 authentic
Astra
Speick
Gillette Rocket
Truefitt & Hill 10 authentic
Astra
Speick
if you have a great shave you have a great day
Δευτέρα 12/11
Merkur Progress & Gillette Platinum (#2 και πάπαλα)
Ωμέγα Νο. 49
MWF
Speick after shave lotion and after shave balm
Prada Amber pour Homme Intense EdP

Καλή μέρα και καλή εβδομάδα.
Χάρηκα που είδα τις φωτό από τη συνάντηση που είχαν τα παιδιά εχθές στην Αθήνα, εύχομαι πάντα τέτοια για όλους. Λίγο δύσκολα τα πράγματα εδώ, την τελευταία φορά που άρχισα πάλι το κάπνισμα ήταν πάλι για τον ίδιο λόγο κάτι λιγότερο από 4 χρόνια πριν. Ο Ηράκλειτος είχε πει ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του, μετά από αυτό τί άλλο να πω.
Αναχώρηση για Ιαπωνία αύριο το απόγευμα, Όσακα και μετά Ιμαμπάρι. Θά'χω μηχανή μαζί μου (την καινούργια), και φακούς, πιστεύω να μην αφήσω οποιαδήποτε στενάχωρη διάθεση από το να με κάνει να μην έχω όρεξη να αποτυπώσω τις εικόνες που θα δω εκεί. Υπό κανονικές συνθήκες τα καλύτερα κομμάτια (trip reports) που έχω γράψει ποτέ ήταν σε στιγμές τέτοιου πόνου, οπότε όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα πάμε για άλλο ένα παρόμοιο σκηνικό.
Με τη Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου αύριο, συν άλλη μία έκλειψη (Σελήνης αυτή τη φορά) στις 28 του μήνα, τίποτε δε φαίνεται προβλέψιμο. Τόσες πολλές οι άγνωστες παράμετροι, τόσο πολλή περιορισμένη η πληροφόρηση - πραγματικά είναι σαν να βαδίζεις σε μιά τεράστιας βλάστησης ζούγκλα χωρίς καν να ξέρεις πού θα σε βγάλει ο δρόμος σου.
Εποικινώνησαν μαζί μου, για δεύτερη φορά, από το Ιταλικό φόρουμ. Έτοιμάζουν το ετήσιο επετειακό πινέλο, περιορισμένης έκδοσης. Αλλά τώρα ποιός ασχολείται...
Merkur Progress & Gillette Platinum (#2 και πάπαλα)
Ωμέγα Νο. 49
MWF
Speick after shave lotion and after shave balm
Prada Amber pour Homme Intense EdP

Καλή μέρα και καλή εβδομάδα.
Χάρηκα που είδα τις φωτό από τη συνάντηση που είχαν τα παιδιά εχθές στην Αθήνα, εύχομαι πάντα τέτοια για όλους. Λίγο δύσκολα τα πράγματα εδώ, την τελευταία φορά που άρχισα πάλι το κάπνισμα ήταν πάλι για τον ίδιο λόγο κάτι λιγότερο από 4 χρόνια πριν. Ο Ηράκλειτος είχε πει ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του, μετά από αυτό τί άλλο να πω.
Αναχώρηση για Ιαπωνία αύριο το απόγευμα, Όσακα και μετά Ιμαμπάρι. Θά'χω μηχανή μαζί μου (την καινούργια), και φακούς, πιστεύω να μην αφήσω οποιαδήποτε στενάχωρη διάθεση από το να με κάνει να μην έχω όρεξη να αποτυπώσω τις εικόνες που θα δω εκεί. Υπό κανονικές συνθήκες τα καλύτερα κομμάτια (trip reports) που έχω γράψει ποτέ ήταν σε στιγμές τέτοιου πόνου, οπότε όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα πάμε για άλλο ένα παρόμοιο σκηνικό.
Με τη Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα έκλειψη Ηλίου αύριο, συν άλλη μία έκλειψη (Σελήνης αυτή τη φορά) στις 28 του μήνα, τίποτε δε φαίνεται προβλέψιμο. Τόσες πολλές οι άγνωστες παράμετροι, τόσο πολλή περιορισμένη η πληροφόρηση - πραγματικά είναι σαν να βαδίζεις σε μιά τεράστιας βλάστησης ζούγκλα χωρίς καν να ξέρεις πού θα σε βγάλει ο δρόμος σου.
Εποικινώνησαν μαζί μου, για δεύτερη φορά, από το Ιταλικό φόρουμ. Έτοιμάζουν το ετήσιο επετειακό πινέλο, περιορισμένης έκδοσης. Αλλά τώρα ποιός ασχολείται...