Παρασκευή 26/10
iKon SK9 & Wilkinson (#1)
Omega No. 48
MWF
Speick after shave lotion
Fresh 'Sake' EdP
Πολύ ωραίο το iKon στο χέρι, εκπληκτικό φινίρισμα αλλά βρε παιδί μου δεν την προτιμώ τη γωνία που θέλει πάνω στο πρόσωπο. Το HD είναι πολύ καλύτερο, με τη μία πηγαίνω βορρά-νότο χωρίς πρόβλημα. Έχω σκεφθεί να το πουλήσω, είναι ακριβό βέβαια αλλά τί να πω... Νομίζω πως σε αυτούς που αρέσει το Feather All Stainless θα τους κερδίσει και το iKon.
To Omega No. 48 για μιά ακόμη φορά απίθανο, και το Speick από τα πιό ωραία και mild after shaves που έχω.
Είχα ραντεβού το πρωί στον οδοντίατρο, μου βρήκαν ένα δόντι ραγισμένο, οπότε σήμερα ήταν η πρώτη επίσκεψη να ξεκινήσουμε απονεύρωση, να βάλουμε θήκη, κλπ. Τί πόνος ήταν αυτός... Πρώτη φορά μου τυχαίνει, πήγα φρέσκος μπανιαρισμένος και βγήκα με το πουκάμισο μούσκεμα...
Αυτά. Άντε, καλό σ/κ σε όλους.
Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2012
- Πάνος
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
Καλημέρα
πρωινό μπανάκι και ξύρισμα σήμερα
Semogue 2B OC
EJ 89
Bolzano (2)
Jermyn ST Soap
444
Jermyn ST Cologne
Η κολόνια έχει την ίδια λαδερή υφή με το after shave , άλλωστε έχουν ακριβώς τα ίδια συστατικά ,δεν μπορώ να καταλάβω σε τί διαφέρουν.
Απλά , ψεκάζοντας την κολόνια και όχι απλώνοντας στο πρόσωπο , δεν φαίνεται αυτό το λαδερό και δεν ενοχλεί όπως το after shave ( εμένα τουλάχιστον ).
Γι αυτό το λόγο προτίμησα και την κολόνια άλλωστε.
Το άρωμα πολύ ωραίο, διακριτικό και χαμηλής έντασης.
Πάρα πολύ σικάτο κατά την προσωπική μου άποψη !
πρωινό μπανάκι και ξύρισμα σήμερα
Semogue 2B OC
EJ 89
Bolzano (2)
Jermyn ST Soap
444
Jermyn ST Cologne
Η κολόνια έχει την ίδια λαδερή υφή με το after shave , άλλωστε έχουν ακριβώς τα ίδια συστατικά ,δεν μπορώ να καταλάβω σε τί διαφέρουν.
Απλά , ψεκάζοντας την κολόνια και όχι απλώνοντας στο πρόσωπο , δεν φαίνεται αυτό το λαδερό και δεν ενοχλεί όπως το after shave ( εμένα τουλάχιστον ).
Γι αυτό το λόγο προτίμησα και την κολόνια άλλωστε.
Το άρωμα πολύ ωραίο, διακριτικό και χαμηλής έντασης.
Πάρα πολύ σικάτο κατά την προσωπική μου άποψη !
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Το πρωινό ξύρισμα περιλάμβανε:
-Κρέμα: Musco Real Shaving Cream
-Πινέλο: Omega 6191
-Μηχανή: EJ89
-Λεπίδα: Astra Superior Platinum (#6-πάρα πολλά-δεν κόβει-αλλά ήθελα να δω πόσο αντέχει)
-After Save Lotion: ΤοOBS Eton College
Τελικά η Musco Real δεν με τρελαίνει. Ωραίο άρωμα, αποτελεσματική λίπανση στο ξύρισμα, γενικά σε όλα καλή είναι αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να την αγαπήσω. Σε σύγκριση με την Proraso Sandalwood, που δοκιμάζω επίσης αυτό τον καιρό, μάλλον χάνει (και μη ξεχνάμε ότι κοστίζει το διπλάσιο). Μάλλον θα αρχίσω να είμαι σπάταλος με τη χρήση της για να την τελειώσω γρήγορα και να έχω δικαιολογία να την αντικαταστήσω με άλλη :megagrin,
:hellas
Περαστικά Κωνσταντίνε!
Το πρωινό ξύρισμα περιλάμβανε:
-Κρέμα: Musco Real Shaving Cream
-Πινέλο: Omega 6191
-Μηχανή: EJ89
-Λεπίδα: Astra Superior Platinum (#6-πάρα πολλά-δεν κόβει-αλλά ήθελα να δω πόσο αντέχει)
-After Save Lotion: ΤοOBS Eton College
Τελικά η Musco Real δεν με τρελαίνει. Ωραίο άρωμα, αποτελεσματική λίπανση στο ξύρισμα, γενικά σε όλα καλή είναι αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να την αγαπήσω. Σε σύγκριση με την Proraso Sandalwood, που δοκιμάζω επίσης αυτό τον καιρό, μάλλον χάνει (και μη ξεχνάμε ότι κοστίζει το διπλάσιο). Μάλλον θα αρχίσω να είμαι σπάταλος με τη χρήση της για να την τελειώσω γρήγορα και να έχω δικαιολογία να την αντικαταστήσω με άλλη :megagrin,
:hellas
Περαστικά Κωνσταντίνε!
Χάρης
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
Θαυμάζω την ψυχραιμία σου... :cool3NavalArchitect έγραψε: ...μου βρήκαν ένα δόντι ραγισμένο... Τί πόνος ήταν αυτός...Άντε, καλό σ/κ σε όλους.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
(Ο.Ε.)
- vanm66
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Καλημέρα!
Σήμερα πρωί:
SB Semogue 2band OC
SS GFT Sandalwood
SR Gillette Aristocrat #66
RB AKP (δεν ξέρω πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί, πάντως πάνω από 10)
ASL Brut
ASB Svoboda
Δεν ξέρω, αλλά το πινέλο δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες μου. Δεν έχω καταφέρει να κάνω τον ιδανικό αφρό. Θες ότι κρατάει πολύ νερό; Θες ότι καταπίνει τον αφρό;
Ενώ το σαπούνι το έχω δοκιμάσει με άλλα πινέλα και έκανα ωραιότατο αφρό, με αυτό εδώ έκανα (πάντα απ'ευθείας στο πρόσωπο) αφρό τύπου Σπλέντιτ. Μέχρι να τελειώσω το πέρασμα σχεδόν εξαφανιζόταν :dash
Την κατάσταση έσωσαν τα καλά χαρακτηριστικά του σαπουνιού, μιας και παρά τα παραπάνω, το ξυράφι γλυστρούσε. Ευτυχώς που χρησιμοποίησα και λεπίδα ΑΚΡ.
Θα δώσω ακόμη 2-3 ευκαιρίες στο πινέλο κι αν είναι έτσι το βλέπω να μπαρκάρει.
Α! και πολύ καλό το balm της Svoboda
Σήμερα πρωί:
SB Semogue 2band OC
SS GFT Sandalwood
SR Gillette Aristocrat #66
RB AKP (δεν ξέρω πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί, πάντως πάνω από 10)
ASL Brut
ASB Svoboda
Δεν ξέρω, αλλά το πινέλο δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες μου. Δεν έχω καταφέρει να κάνω τον ιδανικό αφρό. Θες ότι κρατάει πολύ νερό; Θες ότι καταπίνει τον αφρό;
Ενώ το σαπούνι το έχω δοκιμάσει με άλλα πινέλα και έκανα ωραιότατο αφρό, με αυτό εδώ έκανα (πάντα απ'ευθείας στο πρόσωπο) αφρό τύπου Σπλέντιτ. Μέχρι να τελειώσω το πέρασμα σχεδόν εξαφανιζόταν :dash
Την κατάσταση έσωσαν τα καλά χαρακτηριστικά του σαπουνιού, μιας και παρά τα παραπάνω, το ξυράφι γλυστρούσε. Ευτυχώς που χρησιμοποίησα και λεπίδα ΑΚΡ.
Θα δώσω ακόμη 2-3 ευκαιρίες στο πινέλο κι αν είναι έτσι το βλέπω να μπαρκάρει.
Α! και πολύ καλό το balm της Svoboda
Βαγγέλης
- ch2700
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Πινελο περιπου 80 ετων αγνωστου ταυτοτητος χοιρου.
MWF
Feather AC SS
Tobs asl
Χρησημοποιησα τον χοιρο μηπως και καταφερει και σκαψει το σαπουνι το οποιο εχει γινει παρα πολυ σκληρο. Ματεα. Ο αφρος χαλια και μονο λογο της ποιοτητας του σαπουνιου δεν στεγνωνε. Ηταν ομως αραιος πολυ. Αποτελεσμα καποιοι μικροι ερεθισμοι στον λαιμο. Δεν πειραζει το ΣΚ θα ηρεμησουν τα παντα.
MWF
Feather AC SS
Tobs asl
Χρησημοποιησα τον χοιρο μηπως και καταφερει και σκαψει το σαπουνι το οποιο εχει γινει παρα πολυ σκληρο. Ματεα. Ο αφρος χαλια και μονο λογο της ποιοτητας του σαπουνιου δεν στεγνωνε. Ηταν ομως αραιος πολυ. Αποτελεσμα καποιοι μικροι ερεθισμοι στον λαιμο. Δεν πειραζει το ΣΚ θα ηρεμησουν τα παντα.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
- Pre-Shave Oil St James of London Mandarin & Patchouli
- Κρέμα Ξυρίσματος Trueffit & Hill Rose
- Πινέλο Ξυρίσματος Omega 48
- DE Mühle R 101 (2011)
- Λεπίδα Personna Platinum Chrome
- ASL Old Spice Original
Εξαιρετικό, βαθύ και απροβλημάτιστο ξύρισμα. Την λεπίδα, την βρήκα μέσα στο "Πακέτο", τυλιγμένη σε λευκό χαρτάκι. Μπορεί όποιος την έβαλε, να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες (έστω και με ΠΜ).
- Κρέμα Ξυρίσματος Trueffit & Hill Rose
- Πινέλο Ξυρίσματος Omega 48
- DE Mühle R 101 (2011)
- Λεπίδα Personna Platinum Chrome
- ASL Old Spice Original
Εξαιρετικό, βαθύ και απροβλημάτιστο ξύρισμα. Την λεπίδα, την βρήκα μέσα στο "Πακέτο", τυλιγμένη σε λευκό χαρτάκι. Μπορεί όποιος την έβαλε, να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες (έστω και με ΠΜ).
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
(Ο.Ε.)
(Ο.Ε.)
- vanm66
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Το MWF είναι ιδιότροπο έως δύστροπο σαπούνι. Θέλει μούλιασμα, αλλά όχι σε καυτό νερό γιατί χάνεται η λανολίνη. Επίσης, δεν θέλει σκληρό νερό.ch2700 έγραψε:...
Χρησημοποιησα τον χοιρο μηπως και καταφερει και σκαψει το σαπουνι το οποιο εχει γινει παρα πολυ σκληρο. Ματεα. Ο αφρος χαλια και μονο λογο της ποιοτητας του σαπουνιου δεν στεγνωνε. Ηταν ομως αραιος πολυ. ...
Ένας καλός τρόπος να κάνεις καλό αφρό, είναι να το χρησιμοποιήσεις σαν στίκ, δηλαδή να το τρίψεις, αφου το μουλιάσεις καλά, στο πρόσωπό σου κατ'ευθείαν. Μετά, με το πινέλο, να αρχίσεις να κάνεις αφρό απ'ευθείας στο πρόσωπο (face lathering). Προσοχή, το συγκεκριμένο σαπούνι θέλει να ξεκινήσεις με αρκετά στεγνό πινέλο και σταδιακά να βουτάς τη μύτη του πινέλου σε νερό.
Έναν καλό οδηγό δημιουργίας αφρού με το MWF μπορείς να βρεις εδώ
Προσωπικά, αν και έχουμε αρκετά σκληρό νερό, κάνω πολύ ωραίο αφρό με το MWF και μάλιστα με ασβούς που είναι μαλακοί.
Βαγγέλης
- ch2700
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Ευχαριστω Βαγγελη. Ωραιο το κολπακι με το face lathering. Τις οδηγιες τις εχω δει παλια και αυτες ακολουθω αλλα σημερα δεν πετυχε. Με το αλλο μου πινελο τον ασβο κανει καλυτερο αφρο.
Nikos
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 181 times
Ο καναδικός Noxzema αντέχει ακόμα, δεν θυμάμαι κι εγώ από πότε τον έχω, το ίδιο και το Sensor, σ'αυτό τουλάχιστον αλλάζω κεφαλές!Ο αφρός συνεχίζει μέχρι τέλους να βγαίνει σε μορφή αφρού, εν αντιθέσει με αυτόν που αγοράζουμε εδώ που προς το τέλος ''νερουλιάζει''.