Προσωπικα, αφαιρω τη δεξαμενη με τη γλιτσα (ενα κλικ ειναι με τη μυτη ενος σουγια ή ενος απλου κατσαβιδιου). Η κεφαλη γινεται ετσι πιο compact, ενω οι λεπιδες ερχονται πιο κοντα στο δερμα (οταν ειναι η δεξαμενη, αυτη προεξεχει των λεπιδων, με αποτελεσμα να πρεπει να πιεσεις πιο πολυ) και αυτο σημαινει λιγοτερη πιεση = λιγοτεροι ερεθισμοι (τους οποιους τους ειχα σχεδον καθε φορα που ξυριστηκα με FPG).
Με BiC metal ξυριστηκα πριν 20 χρονια τελευταια φορα, μην περιμενεις να εχω αποψη. Σιγουρα η Η5 ξυριζει πολυ πολυ καλυτερα απο ολα τα αλλα μιας χρησης. Τιμολογιακα οι 4 κεφαλες Η5 Το θεμα ειναι τι κανει σε σχεση με τον δονητη της Gillette. Για μενα, το Η5 ειναι μακραν καλυτερο. Δεν μπουκωνει, δεν τραβαει (ιδιαιτερα) ακομη και με γενια 3-4 ημερων. Εχω την ιδια κεφαλη απο τον προηγουμενο Ιανουαριο. Την χρησιμοποιω περιστασιακα, κανοντας ολοκληρα τα ξυρισματα οταν βιαζομαι (2 περασματα - μεχρι σημερα καπου 12) ή ενα 3ο περασμα, εαν δεν ειχα καλο mood και το safety αφησε περισσοτερα αποσα "ανεχομαι" (πανω απο 12 :beah2 ). Εαν ειναι να "πρεπει" να χρησιμοποιησω συστημικη, η επιλογη μου ειναι η Η5 και μετα η Sensor (η οποια θελει πιο πολλη προσοχη και αυτοσυγκεντρωση ΙΜΗΟ, σε σχεση με την Η5 και ολες τις μηχανες που εχουν 3+ λεπιδες).
Για συγκριση. 4 λεπιδες Gillette Fusion Pro Glide (οχι power) εχουν περιπου 16-18€. 4 Wilkinson H5
εχουν απο 9€ περιπου. H ξυριστικη μηχανη εχει 7,5€ περιπου, για να μην πω οτι στο λιμανι ειναι ακομη πιο φτηνα..
Για μενα ειδικα η P&G αλλα και η Energizer εχουν μια πολυ λαθος τιμολογιακη πολιτικη, αλλα δεν ειναι επι του παροντος.