Βοήθεια για αγορά Vintage Gillette safety razor

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Παιδιά έφαγα κόλλημα,και αφού κόλλησα δεν γλυτώνω.Μου έχει καρφωθεί να αγοράσω μια Vintage Gillette safety razor και θέλω την βοήθεια σας για να αποφύγω καμιά μπανανόφλουδα αλλά και σε ποιο τύπο Gillette να καταλήξω.Βλέπετε δεν μιλάμε για λίγα χρήματα και δεν θέλω να κάνω βιαστική κίνηση.Καταρχήν αν αφήσουμε το θέμα συλλεκτικότητα,οσον αφορά την ποιότητα τους και τις επιδόσεις τους αξίζουν τα λεφτά τους??Ενδιαφέρομαι για τις Fatboy , Aristocrat , super speed κλπ.Περισσότερο βέβαια για τις 2 πρώτες.Ξέρω άλλη είναι adjustable άλλη οχι.Τις εχω μελετήσει λίγο οσο νάναι.Πρώτο ερώτημα, αξίζει να πάρεις κάποια σε πολύ καλή αρχική κατάσταση η να πάρεις μια σε οχι τόσο καλή κατάσταση και να την δώσεις σε κανένα razor emporium? Επειδή βλέπω και κάποιες restored τι ακριβώς γίνεται?Ποιές απο τις δυο κατηγορίες εχουν λιγότερες πιθανότητες για μελλοντική φθορά και επιπλέον προσοχή? Οι restored ή αυτές που είναι στην αρχική καλή κατάσταση? Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να πάρω μια μηχανή σε πολύ κατάσταση που θα την χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα, να μην είναι πολύ επιθετική, πάντα μιλάμε για closed comb. Ξεδιπλώστε λοιπόν την πείρα σας και τις γνώσεις σας και βοηθάτε πριν φάμε καμιά μείωση ακόμα του μισθού και αντί για Fatboy με βλέπω για Bic twin... :lachtot
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Άρη, πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις;
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Φίλε Γιώργο τι να πώ καμιά 100 ευρώ πάνω κάτω.Αλλά το βασικό είναι να πιάσουν τόπο.Τώρα αν είναι και 10, 15 ευρώ πάνω δεν θα τα χαλάσουμε.Βλέπω βέβαια και κάποια κομμάτια σε φοβερή κατάσταση απο ebay που ξεφεύγουν πολύ.(200 εως 400 δολλάρια)Τα πιο πολλά κομμάτια πάντως που είδα ηταν απο ebay αλλά είδα οτι έχει και το executive shaving.Απλά πιστεύω οτι εκείνο που πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα είναι για το αν πάρω κομμάτι σε πολύ καλή αρχική κατάσταση η restored.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
NavalArchitect

Το FatBoy safety razor είναι πάρα μα πάρα πολύ δημοφιλές τα τελευταία 2-3 χρόνια και κατά συνέπεια οι τιμές στο eBay αλλά και στα fora έχουν πάρει τα πάνω τους. Στο TSR πριν 2 χρόνια πήγα να κάνω μια ανταλλαγή μ'έναν ο οποίος είχε επτά (7) FB. Σαν ξύρισμα καθεαυτό δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερο, αν και εδώ μερικοί ίσως διαφωνίσουν (και θα τους δώσω δίκιο).

Αν μιλάς για Aristocrat, No. 16, κλπ. και με δεδομένο πως το θες "απροβλημάτιστο" τότε προετοιμάσου να δώσεις από 100 Ευρώ (αν είσαι τυχερός) μέχρι και 180 Ευρώ. Είχα ένα cased, No. 16 ήταν αν δεν απατώμαι, mint, το πήρα 125 Ευρώ και το έδωσα πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα λίγους μήνες μετά για 145 λίρες Αγγλίας, σε φόρουμ, οπότε καταλαβαίνεις... Ήταν το πιό ωραίο παλιό ξυράφι που είχα ποτέ στην κατοχή μου, και φυσικά λάθος μου που το έδωσα. Το Aristocrat Junior είναι το καλύτερο στο ξύρισμα από όλα αυτά αλλά αυτό (το Νο. 16) ήταν πολύ "προεδρικό", να το πώ έτσι. Μη ξεχνάμε πως το '50 αυτά κόστιζαν καινούργια ένα βασικό μηνιαίο μισθό. Τώρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση για vintage πράγματα και με την φυγή πολλών στο παραδοσιακό ξύρισμα οι μεταχειρισμένες τιμές είναι ακόμη πιό ψηλές (σε σχέση με τα νούμερα που έδωσα πιό πάνω).

H τρίτη επιλογή που λέγεται Slim Adjustable είναι και η πιό εύκολη και λογική. Το προπερασμένο σ/κ στο Μοναστηράκι βρήκαμε δύο, η μία χρυσή (δεν τις πετυχαίνεις καθόλου εύκολα αυτές). Βρώμικες, αλλά τους πετάς ένα καθάρισμα, τις βάζεις σ'ἐνα ultrasonic cleaner κι είσαι μιά χαρά. Μόνο το butterfly να δουλεύει καλά και να μην έχει plating loss. Αυτά τα ξυράφια είναι αθάνατα, αυτό είναι που δεν πληρώνεται με τίποτα, όλα τα πραγματικά vintage δηλαδή.

Τώρα - το replating είναι ιστορία από μόνο του. Καλό είναι να το αποφύγεις, εκτός κι αν δεν γίνεται αλλιώς ή αν είσαι τρελλός όπως ήμουν εγώ και θες να έχεις 50 DEs. Υπάρχει ένας καλός στην Αγγλία, τον ξέρει ο Steve στο TSR. Μην πας στο Razor Emporium, παλιά είχε άσχημα θέματα, είναι και Αμερική, άστο σου λέω.

Οι οικονομικοί και σωστοί τρόποι να πάρεις καλό ξυράφι είναι οι κάτωθι:

- από φόρουμ, B&B, TSR, Shave Nook, κλπ. αλλά κυρίως κοίτα τα δύο πρώτα. O καλύτερος τρόπος, αν και στα δύο πρώτα δύσκολα θα βρεις FB. Αν εμφανιστεί, μιλάμε για το πολύ από 5 έως 15 λεπτά να βρεθεί στα χέρια νέου ιδιοκτήτη, οπότε αν θες να παίξεις και να κερδίσεις θα πρέπει να είσαι από πάνω, σχεδόν καθημερινά για μια περίοδο.

- από το eBay αλλά με προσοχή και χτυπώντας βρώμικα ξυράφια με κακές φωτό και με λανθασμένη (χωρίς να το γνωρίζει ο πωλητής) περιγραφή/ονομασία μοντέλου, π.χ. είναι Fatboy και το αναφέρει ως Slim Adjustable. Αυτά πολλοί τα χάνουνε, τα παραβλέπουν, κι εκεί κρύβονται οι ευκαιρίες. Αν πας να πάρεις ένα γυαλιστερό Aristocrat αυτό το βλέπουν όλοι, βαράνε, πολλοί από αυτούς είναι άσχετοι εν τω μεταξύ, ανεβαίνει η τιμή και ουσιαστικά επωφελείται μόνο ο πωλητής και κανείς άλλος.

- από συγκεκριμένους ανθρώπους που βγαίνουν σε fora ως μέλη αλλά σαν δεύτερη δουλειά τους εμπορεύονται ξυράφια, υπάρχει ένας πολύ καλός στο TSR με βάση την Ολλανδία. Το όνομά του είναι Erwin και στο TSR έχει το handle "mertwe" (ή κάπως έτσι τέλος πάντων -πάντα το μπερδεύω). Εκεί του παραγγέλνεις τί θες και μόλις στο βρει συζητάτε την τιμή. Από εκεί έχω πάρει σχεδόν όλα τα καλά, πολύ καλά vintage κομμάτια που έχω (New Standard, Tuckaway, Νο. 77, Νο. 16, Schick NOS, κλπ.) Tα έχω πληρώσει καλά, αλλά πήρα αυτό που ήθελα και όχι πληρώνοντας κερατιάτικα και με ρίσκο όπως θα έκανα στο eBay. Μόνο ένα θέμα να προσέξεις - αποστολή με TNT (πανάκριβη, 18 Ευρώ, συνδυασμός Ολλανδικών ταχυδρομείων και της εταιρίας κούριερ ΤΝΤ) κι όχι με απλό ταχυδρομείο, πολύ καλός φίλος και χρυσός όμως κάποιο πουλάκι κάποτε μου σφύριξε "όχι απλό". Ο τύπος σου γράφει email και δίπλα του έχει μια ντάνα με 800 DEs μιλάμε τώρα, έτσι? Μου τό'χει πει ο ίδιος... Παρ'όλα αυτά αν θες λ.χ. Red Tip ή Νο. 16 σε αυτά έχει waiting list, θα πρέπει να περιμένεις. Για Blue Tip ακόμη χειρότερα. Του παραγγέλνουν διάφοροι διάφορα. Εγώ πάντα σε κάθε αγορά έπαιρνα 3-4 ξυράφια από αυτόν, οπότε 18 Ευρώ δεν είναι τίποτε να ασφαλίσεις πράγματα αξίας 150+ Ευρώ.

- από το Executive Shaving. Ακριβή λύση αλλά πρόσεχε και τσέκαρε τακτικά, μερικές φορές έχει πάρα μα πάρα πολύ καλά κομμάτια, γυαλισμένα και συντηρημένα (από το eBay τα παίρνουνε χτυπώντας τις δημοπρασίες, τα καθαρίζουν και τα βγάζουν για πούλημα), κομμάτια που αν τολμήσει να τα βγάλει κανείς στο eBay θα πάρει πάνω από 250-300 Ευρώ. Φίλος στο TSR πήρε Eclipse Red Ring σχετικά τσάμπα με αυτόν τον τρόπο.

- από το Μοναστηράκι με το κλασικό σύστημα low profile, πας και κάνεις τον άσχετο, δεν είσαι ντυμένος όπως για παράδειγμα ήμουν εγώ τις προάλλες με πουκάμισο, ξυρισμένος, με γυαλιστερό ρολόι, κλπ. Πας απαρατήρητος και το παίζεις βλάκας, και καλά να πάρεις ένα για να τό'χεις εκεί, έτσι...

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Κωνσταντίνε τι να πώ? :stumm Κατατοπιστικότατος και αναλυτικότατος όπως πάντα.... :thnx τι αποκόμισα? Α) δεν πάω σε restored (ενα το κρατούμενο)Β) δεν θέλω Slim Adjustable (δεν μου αρέσουν οι λεπτές λαβές)Αλήθεια η super speed εχει ιδια λαβή με την slim η είναι πιο χοντρή??Πάντως τις super speed τις βλέπω να έχουν αρκετά πιο γήινες τιμές αν και κάπου διάβασα για την red tip οτι είναι αρκετά επιθετική, δεν ξέρω με τις άλλες τι γίνεται.(δεν θέλω επιθετική,θέλω κάτι σε μέτριο) Γ) Η Aristocrat jr τι μήκος λαβής έχει? Είναι πιο κοντή απο την Νο 16??Στα ξένα φόρουμ που μου αναφέρεις σίγουρα θα έχει ευκαιρίες αλλά δεν εχω ξανακάνει αγορά απο εκεί και δεν ξέρω πως να κινηθώ(τα αγγλικά μου δεν είναι και οτι καλύτερο.)Οντως στο ebay βλέπω και εγώ τα "γυαλισμένα" οπότε αυτά στις δημοπρασίες ξεφεύγουν...Απλά κάποια που βλέπω σε φωτογραφίες τα οποία δεν μου γεμίζουν το μάτι δεν τα πλησιάζω(λέω αν φαίνονται ετσι απο τις φωτογραφίες,τότε πως θα είναι απο κοντά....)Για Μοναστηράκι οταν θα κατέβω Αθήνα(προς τα Χριστούγεννα πρώτα ο Θεός)Τι να πώ δύσκολα τα πράγματα.... Οτι εχω πάρει μέχρι τώρα ηταν καινούργιο,και δεν είναι και ο καιρός για καμιά στραβή (απο οικονομικής άποψης)Με βλέπω στο τέλος να χτυπάω τιποτε απο το Executive Shaving (ένεκα μεγαλύτερης σιγουριάς)
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30182 times
Been thanked: 30619 times

Άρη κάνε μια βόλτα και από το μπιτ παζάρ. Εγώ εκεί χτύπησα την slim, η οποία δεν είναι τόσο λεπτή η λαβή της όσο φαντάζεσαι. Και παρεπιπτόντως, επειδή ακριβώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα fatboy, έχω την αίσθηση ότι έχει ανέβει υπερβολικά η τιμή της.
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Ο Κωνσταντίνος για άλλη μια φορά ήταν σαν τον Νιαγάρα, δεν προλαβαίνεις τις πληροφορίες να δεις από που σου έρχονται :hystericalbs1

Άρη, μετά από αυτό το ποστάρισμα βάδισε πάνω στις γραμμές που σου έδωσε ο Κ και πορεύσου εν ειρήνη :green

Και για το ebay έχει δίκιο, και για τα φόρουμς που μια που το είδες και μια που εξαφανίστηκε το οτιδήποτε βγεί για πούλημα, ψάξε... ψάξε γιατί όντως υπάρχουν ευκαιρίες πολύ καλές. Απλά μην βιαστείς...
Τα λεφτά που θα δώσεις δεν είναι άσχημα, μπορείς να κάνεις μια καλή αγορά.

Καλό βόλι.
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Παιδιά πείτε καμιά πληροφορία και για τις super speed (αν εχει κάποιος)Σε περίπτωση που στραβώσει το θέμα (λόγω κόστους)με τις Fatboy , Aristocrat μαλλον θα κινηθώ προς τα εκεί που είναι χαμηλότερες οι τιμές.Μια χαρά μου φαίνονται και αυτές.Δεν έχω κόλλημα με την Fatboy και το θέμα adjustable.Βασικά θέλω να είναι ποιοτική. Aπλά δεν ξέρω τι παίζει με τα red tip, blue tip,flare tip κλπ κλπ.Επειδή στις red tip αναφέρει οτι είναι επιθετικές...Ισχύει αυτό??Δεν θέλω να είναι επιθετική, θέλω κάτι σε μέτριας επιθετικότητας (πχ Edwin jagger)
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Γιατί δεν ψάχνεις να βρεις μια Slim; Ειναι πολυ καλή για αρχή και μπορεί να γίνει και αρκετά επιθετική.
Η Red Tip ειναι η πιο επιθετική απο την σειρά αυτή (blue, flair, super speed) αν και δεν θεωρείται πολυ επιθετική γενικά.
Μου φαίνεται μια slim ρυθμισμένη στο 9 ειναι πιο επιθετικη απο τη Red Tip.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Πρέπει να βρούμε εκείνο το τύπο με τον πάγκο στο Μοναστηράκι...
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”