Ερεθισμός & απορίες.

Απάντηση
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Καλησπέρα,

Ξυρίζομαι εδώ και 3 χρόνια και γενικά από τότε που ξεκίνησα πότε δεν άφησα γενιά κτλ (ξυρίζομε κάθε 3-4 μέρες).

Ξεκίνησα με τα ΒIC 2 Λεπίδες τα άπλα τα μπλε.
Για 1,5+ χρόνο αν και νέος στο ξύρισμα δεν είχα κανένα πρόβλημα με ερεθισμούς.

Πριν 1 χρόνο τα γένια μου άρχισαν να κατεβαίνουν πιο κάτω στο λαιμό στην γραμμή κοντά μετά πήγαν λίγο πιο κάτω και εκεί σταμάτησαν :P . Τότε ξεκίνησε ένα πρόβλημα ερεθισμού ακριβώς πάνω στην γραμμή πιθανόν λόγο τις τριβής που υπάρχει στο σημείο αυτό στην αρχή φαινόταν σαν πιο μαύρη η γραμμή με έντονο κνησμό αργότερα έμεινε άπλα μια κοκκινίλα (θυλακιτιδα νομιζω το είπε η δερματολόγος).

Αυτό που ψάχνω είναι ένας τρόπος ξυρίσματος/ξυράφι.
Δοκίμασα 9 μήνες καθημερινό ξυρισμα με Gillete fusion 5 lepides δεν είδα καμιά διάφορα εκτός από τι ξυριζόμουν πιο εύκολα :P .

Λέω να δοκιμάσω safety razor τι λέτε;

Και κάτι τελευταίο πρέπει να αλλάζω κάθε φορά το ξυραφάκι λόγο τις κοκκινίλας από τι διάβασα υπάρχει κανένας τρόπος να την αποστειρώνω π.χ με άσπρο οινόπνευμα θα κάνει δουλεία η να μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Το DE safety razor ειναι μονοδρομος για περιπτώσεις σαν την δικη σου, Απλά θα χρειαστεί να κανεις λιγα ξυρίσματα υπομονή στην αρχη μεχρι το δέρμα σου να συνηθίσει στα καινουρια δεδομένα. Δεν υπάρχει λογος να αλλάζεις λεπίδα σε καθε ξύρισμα εκτος αν θελεις για ψυχολογικούς λόγους άλλωστε ειναι πολυ φθηνές. Αν δεν εχεις εκτεθειμένο το ξυράφι στο μπάνιο και το εχεις σε μια θήκη η ενα ντουλάπι δεν εχεις λογο να ανησυχείς, οχι οτι θα εκανε κακο πριν το ξυρισμα να ριχνεις ζεστο νερό πανω του (εγω προσωπικα αυτό κάνω)
Άρης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Και εγώ νομίζω ότι το ξύρισμα με μηχανή ασφαλείας, αν και εφόσον τηρήσεις όσα γράφουμε στο forum, προετοιμασία, σωστή τεχνική κ.λπ. θα σου δώσει το μέγιστο αποτέλεσμα που μπορείς να έχεις απο το ξύρισμα, τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η δερματολόγος.

Στην αρχή θα δυσκολευτείς λίγο και μετά θα στρώσεις, μόνο όμως αν έχεις υπομονή και "μελετάς". Εγώ έλυσα μεγάλο δερματικό πρόβλημα με το παραδοσιακό ξύρισμα μου πήρε όμως κάνα μήνα.

Για το θέμα των λεπίδων ακόμη και να θέλεις να την αλλάζεις κάθε φορά, που δεν είναι απαραίτητο για εμένα, στις DE λεπίδες το κόστος είναι τέτοιο που μπορείς να το κάνεις.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14

Arisk και Apostolos ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Θα διαβάσω περισσότερο για τις τεχνικές κτλ στο φόρουμ

Έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή μηχανή safety razor;

Επίσης τώρα τελευταία άρχισα να χρησιμοποιώ το Gel Silver tis Nivea άλλα δεν είδα καμία διαφορά.

Απόστολε μήπως μπορείς να μου προτείνεις εσύ τα προϊόντα που πρέπει να αγοράσω που αντιμετώπισες παρόμοιο πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Γιάννη δεν το διευκρίνηση, άλλα το πρόβλημα μου δεν λύθηκε τόσο από τα προϊόντα όσο από την τεχνική. Καθόλου πίεση, όχι πολλές φορές πάνω από το ίδιο μέρος, τέντωμα όσο χρειάζεται, πολλαπλά περάσματα,πολύ καλό και ενυδατωμένο αφρό, και βέβαια ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ.

Ξεκίνα με ένα απλό DE σαν το Merkur 34C, ένα απλό πινέλο ασβού απο Hondo ή ένα ωμέγα 48 και μια απλή φτηνή κρέμα. Σαν AS οτιδήποτε χωρίς οινόπνευμα για την περίπτωση σου.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14

http://www.shaving-shack.com/merkur-34c ... assic.html#" onclick="window.open(this.href);return false;

Καλή φαίνεται άλλα δεν μπορώ να την βρω σε ελληνικό site :/
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14

Βρήκα και αυτές τις 2 σε αρκετή οικονομική τιμή ειδικά η πρώτη:

http://www.xenos-xenos.gr/index.php?pag ... &Itemid=36" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.xenos-xenos.gr/index.php?pag ... &Itemid=36" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Φίλε Γιάννη, κατά τη γνώμη μου να μην επιλέξεις για αρχή Open Comb (δηλαδή με χτενάκι αντί για μπάρα στις άκρες της μηχανής), λόγω επιθετικότητας.
Αν μπορείς πήγαινε μια βόλτα στο κέντρο, στον Τσομπάρη και στον Ξένο για να τις δεις τις μηχανές από κοντά πριν αγοράσεις. Ο Ξένος πρέπει να έχει και άλλες μηχανές, όχι μόνο αυτές στη σελίδα του (τουλάχιστον είχε όταν πέρασα εγώ πριν 2-3 εβδομάδες).
Και ότι άλλο θες, εμείς εδώ είμαστε.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Γιαννη μην πας σε open comb gia αρχη. Εαν θελεις ριξε μια ματια στο luxe.gr. Εχει πολυ καλες μηχανες αλλα και κρεμες ξυραφακια βουρτσες οτι χρειαζεσαι για αρχη σε καλες τιμες. Εχει τις muhle μηχανες που ειναι καλες αλλα πηγαινε σε closed comb οπως η 106 για παραδειγμα. Ξυραφια ειναι καλα για αρχη τα persona νομιζω (τα παιδια ξερουν καλλυτερα βεβαια) και κρεμες οτι σου αρεσει. Ριξε μια ματια και αποφασισε.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Ξεχασα να σου πω οτι εχουμε και εκπτωση σαν club.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”