Τα κακά νέα πρώτα: Είχα μαζί μου ένα Α4 χαρτί που σημείωνα τα πάντα, μάρκες, αρώματα, συσκευασίες, τιμές, εντυπώσεις από ότι έβλεπα (αρώματα, σαπούνια, πινέλα, κρέμες, κολώνιες.......) Το έχασα αυτό το χαρτάκι :dash :dash :dash :dash (προσπάθησα να κάνω κάτι πολύ οργανωμένο για να προσφέρω στο φόρουμ μια καλή κατάσταση/πληροφόρηση αλλά τον ήπια μεγαλοπρεπώς!!!!)
(1 λεπτό σιγής, σκουπίζω το δάκρυ που κύλησε και συνεχίζω)
Ξεκινάω λίγο ανάποδα, την Παρασκευή τελευταία μέρα του ταξιδιού πήγα στο Harrods για να δω αν έχει Boellis Panama (δεν είχε, μαζέψτε τα σάλια σας). Τι ήττα έφαγα ρε παιδιά εκεί μέσα;;; Τι το ήθελα και μπήκα;;; Σοκ και δέος, sound & light (ήχος και φως)....
Ο Αλ Φαγιέντ που το έχει είναι επιχειρηματίας με @@χίδια και όχι @@χίδια επιχειρηματίας, έχει διαφορά μεγάλη!
Έχει κι εγώ δεν ξέρω πόσες αποκλειστικές συνεργασίες με διάφορους μεγάλους οίκους και του βγάζουν προϊόντα που πωλούνται ειδικά και μόνο στο Harrods και δεν μπορείς να τα βρείς πουθενά αλλού έξω. Για να αναφέρω μερικές (Boss, D&G, Acqua di Parma..........).
Μύρισα κάτι EDT της D&G (3 αρώματα, Vetiver, Patchouli και Wood) που έχουν βγεί εδώ και περίπου 6 μήνες απ'ότι μου είπαν, τρομερά λέμε. Μικρές συσκευασίες απ'όσο θυμάμαι, όχι travel μην παρεξηγηθώ. Οι τιμές τους ήταν στις 105 ή 120 λίρες Αγγλίας (δεν θυμάμαι πολύ καλά, είδα τόσα πράγματα και τόσες τιμές που έπαθα κοκομπλόκο)
Μύρισα τα αρώματα του Tom Ford που μας είχε αναφέρει ο Κωνσταντίνος στα μικρά μπουκαλάκια, κορυφαία αρώματα, φυσικά οι τιμές πολύ υψηλές (240, 180, 220 λίρες). Το Arabian wood & Tuscan leather ήταν αυτά που ξεχώρισα. Σνίφαρα επίσης και και τα άλλα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αρώματα (εκπληκτικές μυρωδιές), αυτό που μου "έκατσε" ωραία στην μύτη ήταν το Tom Ford for Men σε διάφανο μπουκάλι, η τιμή του ήταν στις 70 λίρες νομίζω, όμως στο Duty Free στο Heathrow το είχαν στις 48 λίρες!
Τα Penhaligons ήταν πολύ ωραία προϊόντα κι αυτά, από κολώνιες ξεχώρισα την Sartorial, Blenheim, English Fern (όχι τόσο την Endymion, γούστα βέβαια είναι αυτά), από τιμές οι κολώνιες νομίζω ήταν πάνω από 100 λίρες; δεν θυμάμαι καλά :dash
T&H Sandalwood shaving cream το μύρισα αλλά με ξένισε λίγο, δεν είχε την μυρωδιά που έχει η TOBS για παράδειγμα (στην κρέμα ή ακόμα και στο σκληρό σαπούνι), δεν περίμενα το ίδιο πράγμα φυσικά, αλλά κάτι να φέρνει στο σανδαλόξυλο η μύτη μου.... δεν το έπιασε. Μπορεί βέβαια να ήταν λόγω του ότι είχα μυρίσει πρίν 1002 άλλα προϊόντα και ήταν τα ρουθούνια κατεστραμμένα πλέον :lachtot
Δοκίμασα την Floris No 89 EDT, τα ξέρετε ήδη τι να πώ; απλά να συμπληρώσω ότι είναι στην λίστα με τις άμεσες αγορές (αφού πιάσω δουλειά φυσικά).
Πάρα πολύ ωραία και τα 2 σαπούνια της Czech & Speake, ωραίες συσκευασίες (ωραίες και οι τιμές τους :!@#! το Νο 88 ήταν στις 99 λίρες ή λίγο πιο κάτω, και το άλλο σαπούνι το Oxford & Cambridge στα ίδια λεφτά). Φυσικά μιλάμε για τις αλουμινένιες συσκευασίες και όχι το refill. Άψογες συσκευασίες, νόμιζα ότι έπιανα στα χέρια μου κάτι υπερπολυτελές, τέτοια αίσθηση... Το σαπούνι (refill) μόνο του κοστίζει γύρω στις 18 λίρες (πληροφορία από τον φίλο dimitris), το αλουμινένιο μπωλ κάνει γύρω στις 65 λίρες μόνο του!!!, πρέπει να πας με τον Ζαμπίδη να το πάρεις μη σου την πέσει κανένας στον δρόμο.... :censored1
Και πάμε στα άλλα τώρα :devil :devil :devil
Geo.F.Trumpers (Jermyn st.) - Violet shaving cream, πολύ ωραία σε hardsoap & cream, η διαφορά της μυρωδιάς του σαπουνιού από την κρέμα είναι έντονη ρε παιδιά. Οι κρέμες είναι έντονες πολύ παραπάνω από τα σαπούνια σε μπώλ. Η τιμή της είναι 19 λίρες σε μπωλάκι ξύλινο, και 15 λίρες σε βαζάκι, το refill στις 9 λίρες (αυτό το προσκύνημα στην βιολέτα ήταν special request από μια ψυχή εδω μέσα). Οι τιμές που έβαλα εδώ ισχύουν για όλα τα γνωστά σαπούνια της εν λόγω εταιρίας σε αυτές τις συσκευασίες.
TOBS (Jermyn st.) - Την περασμένη φορά τα είχα μυρίσει όλα τα σαπούνια και τις κρέμες, οπότε απλά κοντοστάθηκα και τσέκαρα στην βιτρίνα τα πινέλα τους, ωραίες λαβές (Ivory imitation τα περισσότερα) και από θύσανους είχαν 2 ποιότητες (Pure badger, Super badger). Τα λεφτά τους σχετικά νορμάλ αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά είναι πινέλα που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο με της Simpsons & Vulfix αλλά επειδή βάζουν άλλο όνομα (Taylors, Trumper, etc.) αλλάζει και η τιμή προς τα κάτω:drool
Santa Maria Novella (Picadilly st.) - απέναντι ακριβώς από το TOBS έχει μια στοά που σε βγάζει ακριβώς στο γωνιακό μαγαζί της SMN (μαγαζί; φαρμακείο; χασάπικο; διαλέξτε και πάρτε...)
Την γνωστή μας κρέμα την έχουν 42 λίρες, είχε αφρό ξυρίσματος 300ml στις 18-19 λίρες αν θυμάμαι καλά, και άλλη μια κρέμα 36 λίρες 100ml (pre & after shave) την οποία μου είπε ότι μπορείς και να ξυριστείς με αυτήν ο συμπαθέστατος Τσάο (όνομα και πράγμα, όταν τον βρήκα έξω από το κατάστημα κλείδωνε και έφευγε :hystericalbs1 )
C&E (Regent st) - απλά είδα στην βιτρίνα τα νέα "μοντελάκια" West Indian Lime :megagrin δεν μπήκα μέσα είχαν αποσπάσει την προσοχή μου κάτι διπλανά μαγαζιά με κοστούμια και παπούτσια και είχα χάσει την μπάλα :whistle
Πάρτε και μερικές φωτό τώρα:

Προκαταβολικά ζητάω συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών (iphone 4 έχω, όχι Nikon), καθώς επίσης και τα περιορισμένα σχόλια για αυτά που είδα, είχα σημειώσει πολλά χαρακτηριστικά αλλά δυστυχώς το ότι έχασα το ρημαδοχαρτί με τσάκισε. Σίγουρα ξεχνάω πολλά ακόμα, αλλά τι να κάνω; γεράματα...
ΥΓ: Boellis Panama & Classic Male Grooming δεν είδα πουθενά, στα Harrods όταν ρώτησα έναν χαρτογιακά νεαρούλη αν έχουν Boellis νόμιζε ότι του ζήταγα χώμα από το φεγγάρι, όταν του είπα ότι τα προϊόντα αυτά είναι πασίγνωστα και τα πουλάει το Brummels έπαθε καλπάζουσα και οξεία μαλακίτιδα γιατί είχε μείνει μαλάκας και με κοίταγε. Ελπίζω μέχρι αύριο να έχει ξεπαγώσει το παλληκάρι...