Σαπούνι Valobra

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 4992
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 10:31
13
Τοποθεσία: Αθήνα - Αμπελόκηποι
Has thanked: 22268 times
Been thanked: 7781 times
Ηλικία: 67

Stefanos έγραψε: Και με εξαιρεση τον Βαγγελη νομιζω, δεν εχει κανεις σας το στικ της Valobra (οκ, παιζει ο Κωνσταντινος)
Το έχω κι εγώ και μου αρέσει πολύ μάλιστα

http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... 499#p23499" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... 8123#p8123" onclick="window.open(this.href);return false;
Γιάννης
NavalArchitect

Το έχω το στικ και είναι πολύ καλό (παρ'όλο που δεν το έχω 'μάθει' καλά ακόμη).

Ναι, μπορεί να είναι απλά φήμη, κι αν όντως είναι φήμη τότε ο συγκεκριμένος vendor θα γίνει εντελώς ρόμπα. Οπότε θα δούμε, είναι πολύ απλό και ο χρόνος θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
ElNavajero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 839
Εγγραφή: 23 Σεπ 2010, 23:24
13
Has thanked: 567 times
Been thanked: 943 times
Ηλικία: 36

Και εγώ το έχω και το προτιμώ σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις του.
Μάκης

“For those who believe, no proof is necessary. For those who don't believe, no proof is possible” - Stuart Chase, American writer.
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2119
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 19:39
13
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Πρώτη δοκιμή σήμερα για το valobra που είναι στο πακέτο.
Λοιπόν πολύ καλό το σαπουνόκρεμο. Πολύ ωραία η μυρωδιά του πικραμυγδαλου - μεθυστική και πανεύκολη δημιουργία αφρού. Απο μόνο του το χέρι δεν αφησε να στραγγισει καλα το πινέλο, κ ετσι αρκετά υγρό οπως ηταν μπήκε στο μπωλ κ φόρτωσε πανευκολα. Λεω να το παραγγείλω μαλλον το στικ, γιατι μου άρεσε πολυ. Αξίζει κ με το παραπάνω μια θέση στο rotation.

Υ.Γ Μόλις ειδα στο connaught οτι ειναι "tallow based". Να γιατί μου άρεσε πολύ.
Άρης
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2312
Εγγραφή: 15 Σεπ 2010, 13:28
13
Has thanked: 231 times
Been thanked: 348 times

Το στικ είναι tallow based. Τα άλλα (πικραμύγδαλο και μεντόλ) δεν είναι.Αλλα΄είναι εξαιρετικά σαπούνια.
Βαγγέλης
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Παιδιά σκέφτομαι να χτυπήσω το στικ. Θέλω πρώτα όμως να σας ρωτήσω, επειδή δε μ'αρέσει το αμυγδαλοάρωμα ( λέγε με Cella ) και επειδή διάβασα πως και το Valobra αμυγδαλίζει, ισχύει πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με το στικ ?
Σε ξένα sites συγκρίνουν τη μυρωδιά του στικ Valobra με τη μυρωδιά του MWF.Διακριτικότατο δηλαδή.
Τί γνώμη έχετε ?
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 4992
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2010, 10:31
13
Τοποθεσία: Αθήνα - Αμπελόκηποι
Has thanked: 22268 times
Been thanked: 7781 times
Ηλικία: 67

Ακριβώς, πολύ διακριτικό άρωμα, καμία σχέση με αμύγδαλο!

ΥΓ. Στα μπωλάκια τα καινούρια από όσα έχω διαβάσει είναι το unscented.
Γιάννης
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Ξεκινώντας θα ήθελα να σας εξομολογηθώ πως ήμουν σε δίλλημα για το αν έπρεπε ή όχι να γράψω αυτή τη κριτική. Αναρωτιόμουν τί παραπάνω θα είχα να προσθέσω, με τη τόσο μικρή μου εμπειρία, για ένα σαπούνι που κυκλοφορεί, με επαίνους, χρόνια τώρα ανάμεσα στους wet shavers.
Ας γίνει λοιπόν και η δική μου κριτική μέρος μιάς παγκόσμιας στατιστικής που θέλει να εκφράζεται γι'αυτό το σαπούνι με τα καλύτερα λόγια.
Το Valobra stick ζυγίζει 50 γρ και κοστίζει χονδρικά 8.5 ευρώ. Κοστίζει 8.5 ευρώ και το τυλίγουν όπως το Arko που κοστίζει 80 λεπτά ( στη Τουρκία ). Θα μπορούσαν να πάρουν σα παράδειγμα το Vergulde Hand ή το La Toja με τα καλαίσθητα και πρακτικά πλαστικά καπάκια τους, για να μην αναφέρω ακριβότερα στικς, τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 1.5 και 2 ευρώ.
Εδώ όμως σταματάνε οι κακίες.
Το σαπούνι το χρησιμοποιώ καθημερινά απο τη πρώτη στιγμή που το άνοιξα και έχει κερδίσει κατα κράτος ό,τι έχω. Έχει εκτοπίσει στις πίσω θέσεις σαπούνια που θα ήθελα να δοκιμάσω, που είχα πρόσφατα δοκιμάσει και μου άρεσαν πολύ και γενικά έχει ξεφτιλίσει την έννοια rotation.
Το έχω δουλέψει με όλα μου τα πινέλα ( αυτά τα λίγα τέλος πάντων ) και όλα μου τα πινέλα το λατρεύουν. Συνεργάζεται το ίδιο εύκολα είτε με χοίρο είτε με ασβό.
Στα συστατικά του, πρωταγωνιστές το tallow και η γλυκερίνη και στο ταχυδακτυλουργικό παιχνίδι που μόνο τα στικς μπορούν να παίξουν και απο μία άσπρη σκιά στο πρόσωπο να ξεπεταχτούν κύματα σαπουνάδας, το Valobra παίρνει άριστα.
Αυτή η όμορφα σχηματισμένη, κρεμώδης και πηχτή σαπουνάδα σε συνδιασμό με την απουσία δυνατού αρώματος, εντείνει την ψευδαίσθηση πως απλώνεις μία ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο. Αν τα σαπούνια μπορούν να ενυδατώσουν θα έλεγα πως η αίσθηση ενυδάτωσης που σου προσφέρει το Valobra απο την αρχή μέχρι το τέλος είναι ...απολαυστική.
Μιάς και το ανέφερα, όμως, πιό πρίν.
Το άρωμά του ...ευτυχώς δεν είναι αμύγδαλο. Ευτυχώς που μας σκέφτηκαν και μας. Η μυρωδιά του είναι καθαρά soapy ( ακόμα δε μπορώ να βρω τη κατάλληλη ελληνική λέξη για να την περιγράψω ) με μία πολύ ελαφριά δόση βανίλιας (?) ίσως, που τη κάνει αόριστα να γλυκίζει χωρίς όμως βέβαια να φτάνει να σε λιγώσει αρωματικά.
Ας το περιγράψω ως ένα άοσμο, ουδέτερο σαπούνι με ολίγον απο βανίλια ( ή πείτε μου εσείς ) Το ουδέτερο άρωμά του δε πρέπει να σας ξεγελά και να πιστεύετε πως όποιο after shave βάλετε μετά θα έχει το ίδιο αρωματικό απότελεσμα. Συνδιασμός που μου άρεσε προσωπικά ήταν με το Floid Vigoroso, που αν και έχει μέντα, έχει επίσης μία αχνή μυρωδιά γλυκιάς πούδρας στο τέλος που ταιριάζει με την αόριστη γλυκήτητα του σαπουνιού. Aκόμα και με το φρουτώδες Floid Black θα δουλέψει μιά χαρά. Οτιδήποτε γλυκίζει, λοιπόν, έστω και στο ελάχιστο του ταιριάζει. Στον αντίποδα το LaToja asl, αν και φρέσκο και δροσερό, δε κατάφερε να ταιριάξει στο Valobra. Δοκιμές λοιπόν.
Στη πράξη και χωρίς ψευδαισθήσεις η προστασία που προσφέρει είναι υποδειγματική. Το ξυράφι γλιστράει πάνω του. Δε θα κοπείς αν δε το προσπαθήσεις πραγματικά. Εννοείται πως ερεθισμοί δεν υπάρχουν ! Μόνο που, εντελώς και μόνο απο πρακτικής άποψης και πάντα υποκειμενικά, νομίζω πως στουμπώνει τις close comb μηχανές και θέλει αρκετές φορές ξέπλυμα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Δε ξέρω μήπως με τις open comb ήταν διαφορετικά. Αυτά, μάλλον, είναι τα μειονεκτήματα της παχιάς σαπουνάδας.
Προτεινόμενο λοιπόν ? Αναμφισβήτητα. Αξίζει τα λεφτά του ? Αυτό είναι σχετικό . Μόνο να μη σκεφτόμαστε αναλογικά ( 1 Valobra / 5 La Toja ) γιατί θα αρχίσουμε να τραβάμε τα μαλλιά μας. Έχει διάρκεια ? Σκληρό σαπούνι είναι ! Με τριά-τέσσερα περάσματα στο πρόσωπο είσαι έτοιμος να παίξεις τον Άη Βασίλη στο καθρέφτη, άσχετα αν εμένα μου αρέσει να απλώνω μπόλικο, μα και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα ! Μόνο σε στικ θα το βρώ ? Ευτυχώς, κυκλοφόρησε πρόσφατα το unscented Valobra σε βαζάκι των 100 γρ. Λένε πως είναι όπως και το στικ. Θα το ξαναγόραζα ? Εννοείται !
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Συστατικά : Sodium Tallowate, Aqua, Potassium Palmitate, Potassium Stearate, Sodium Palmitate, Sodium Stearate, Sodium Cocoate, Potassium Cocoate, Glycerin, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cocos , Lecithin, Parfum, Petrolatum, Zea Mays, Tocopheryl Acetate, C.I. 77891, Benzyl Benzoate, Coumarin, Linalool.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4167
Εγγραφή: 02 Αύγ 2013, 15:25
10
Has thanked: 5730 times
Been thanked: 5632 times

Xθές έκοψα λεπτές λωρίδες το ανοιγμένο μου στικάκι και το πατήκωσα σε ένα grundal bowl απο ΙΚΕΑ.

Σήμερα ξυρίστηκα με το τριμμένο Valobra stick και πραγματικά δεν έχω λόγια γι'αυτό το καταπληκτικό σαπούνι.

Κορυφαίο !
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5381
Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Has thanked: 4470 times
Been thanked: 5443 times

Και πολύ καλά έκανες Ηλία. Για εμένα προσωπικά είναι μονόδρομος το τρίψιμο των stick σε μπολάκι , αλλιώς δεν τα ευχαριστιέμαι.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”