Κατάταξη λεπίδων μου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30027 times
Been thanked: 30421 times

Μετά την σημερινή δοκιμή, έφτασε η ώρα και της δικής μου κατάταξης των λεπίδων.

Την πρώτη θέση, επάξια, καταλαμβάνουν οι Feather. Εξαιρετικά κοφτερές, ανάλαφρες στο ξύρισμα, για τα πυκνά μου γένια φαντάζουν ιδανικές. Το μόνο μελανό σημείο η τιμή και η αδυναμία προμήθειάς τους από Ελλάδα, αλλά πραγματικά με αποζημίωσαν με την ποιότητα του ξυρίσματος.
Στην δεύτερη θέση, χωρίς δεύτερη σκέψη βρίσκονται οι Personna Platinum, λεπίδες που με συντρόφευσαν από τον 1ο κιόλας μήνα χρήσης του safety razor. Πολύ φιλικές λεπίδες, αρκετά κοφτερές, χαρίζουν ένα γλυκό ξύρισμα. Το καλύτερο value for money προϊόν κατ' εμέ.
Στην τρίτη θέση, οι Gillette 7 o'clock super platinum. Πολύ καλές λεπίδες, ικανοποιητικά κοφτερές, θα έλεγα στα επίπεδα των Personna, αλλά οι δυσκολίες στην πρόσβαση και η ακριβότερη τιμή τους σε σχέση με αυτές, τις αφήνουν στην τρίτη θέση.
Στην τέταρτη θέση ακολουθούν οι Bic Chrome Platinum. Τις βρήκα αρκετά καλές για τις ήπιες μηχανές (πχ Merkur 33C), δεν κάνουν για πιο επιθετικές. Στα πρώτα ξυρίσματα είναι καλές, η απόδοση όμως πέφτει τραγικά στα επόμενα. Μετά το 3ο είναι για άμεση αλλαγή.

Από εδώ και κάτω μπαίνουμε στην απαγορευμένη-επικίνδυνη ζώνη. Όλες οι λεπίδες από την θέση αυτή και κάτω είναι ίδιες, απλά δεν υπάρχει λόγος να κριθούν. Σε αυτήν την κατηγορία τοποθετούνται ενδεικτικά οι Merkur, Treet, Bic Astor, Derby και Gillette Platinum. Η αθλιότητα είναι με την σειρά που τις έγραψα. Θα μπορούσαν ίσως να ξεφύγουν οι Merkur και να μπουν στην πέμπτη θέση, αλλά είναι ακριβές, οπότε μάταια. Για δε τις Derby και τις Gillette Platinum, το σχόλιό μου είναι μια φράση του Slur: "Είναι επικίνδυνες και πρέπει να σταματήσει άμεσα η παραγωγή τους".

Με βάση τα παραπάνω, οι λεπίδες που θα συνεχίζουν να παίζουν στο rotation και ανάλογα με την μηχανή, είναι οι δύο πρώτες. Ενδεχομένως να δοκιμάσω και άλλες μελλοντικά, αλλά μάλλον έκλεισε ο κύκλος με τις 2 πρώτες που είναι ιδανικές για μένα, με αναλογία 80% feather και 20% Personna.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Αντώνη, Merkur έχεις δοκιμάσει απο πακέτο ή αυτή που είχε μέσα η μηχανή σου?
Μ' αρέσει που η κατάταξη σου ήταν λεπτομερής και αιτιολογημένη και όχι απλά μια απαρίθμηση!
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Αντώνη έχεις δοκιμάσει Astra;
Κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλές λεπίδες και ίσως ένα κλικ λιγότερο κοφτερές απο Personna.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14

Αυτή της μηχανής Φώτη. Δεν ήταν κακή (παρότι β΄ διαλογής και ουσιαστικά για πέταμα όπως λέγεται) αλλά όχι ότι μου άρεσε κιόλας.

Άστρα Δημήτρη δεν δοκίμασα, αν και βρίσκω εύκολα Θεσσαλονίκη. Αλλά επειδή με τις λεπίδες είναι λίγο ιδιότροπο το δέρμα μου, προς το παρόν δεν είναι στα σχέδια η αγορά τους, ίσως αργότερα. Μπορεί να έχεις δίκιο, προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο οι κοφτερές (λόγω πυκνότητας και ποσότητας των τριχών) αλλά για άμεσα δεν το βλέπω.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Άμα θες πες μου να σου φτιάξω ένα πακετάκι με ASP+AKP.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

Δημήτρη σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο. Είχα σκοπό να προτείνω και Merkur απο πακετάκι.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14

Νάστε καλά παιδιά, έχω βολευτεί προς το παρόν. Και ΑΚΡ παίζουν εδώ. Αλλά δεν το βλέπω στα κοντά. Ευχαριστώ πάντως για την προθυμία.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

AKP παίζουν; Στόκαρε!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14

Ένα μικρό upadate που ήθελα να κάνω από καιρό, με ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις (από την μέση και κάτω δεν αλλάζει κάτι):

-Στην πρώτη θέση πλέον καμαρώνουν οι Bic Chrome Platinum. Μπορεί με την R41 ή με την Slim να μην μου δίνανε καλά αποτελέσματα, αλλά με τις Merkur και με την EJ το ξύρισμα είναι εξαιρετικά γλυκό και οι λεπίδες πολύ κοφτερές. Ανάλογη αίσθηση των personna σε γλυκύτητα αλλά πιο κοφτερές. Βέβαια όλα αυτά στο πρώτο ξύρισμα κατά βάση και λίγο από το δεύτερο. Στο τρίτο πέφτουν πολύ, αλλά αυτό το έχω λίγο πολύ με όλες τις λεπίδες, οπότε τις χρησιμοποιώ max 3 φορές.

-Δεύτερες οι Feather ως έχουν, κοφτερές μεν αλλά αρκετά τραχιές για τα γούστα μου, ειδικά με τις Merkur.

-Τρίτες οι Personna, σταθερή αξία με όλες τις μηχανές.

-Τέταρτη θέση οι Gillette 7 o'clock super platinum.

-Στην πέμπτη θέση οι Astra SP.

Από εδώ και κάτω δεν αλλάζει κάτι, άλλες ανεκτές, άλλες χάλια μαύρα, οπότε δεν έχει νόημα να τις κατατάξω περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

dimitris έγραψε:Αντώνη έχεις δοκιμάσει Astra;
Κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλές λεπίδες και ίσως ένα κλικ λιγότερο κοφτερές απο Personna.
η γνώμη μου για τη σχέση και κατάταξη μεταξύ astra και personna ταυτίζεται απόλυτα με την παραπάνω. ίσως όμως αυτό το "λιγότερο κοφτερές" κάνει τις astra πιο γλυκές στο ξύρισμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”