Επεξήγηση όρων ξυριστικών μηχανών!Λίγη βοήθεια παρακαλώ.

Απάντηση
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1652
Εγγραφή: 07 Ιουν 2012, 16:42
11
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Καλημερίζω όλους και όλες....χμ,καλά τις κυρίες άλλη φορά.
Διαβάζοντας πολλά θέματα από τα προυπάρχοντα ,πρώτον μου μπήκε στο μυαλό το ενδεχόμενο σχετικών αγορών και δεύτερον όσα περισσότερα μαθαίνω,τόσο περισσότερες απορίες μου γεννιούνται.Φυσιολογικό θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο.
Μία από ολες τις απορίες μου έχει να κάνει,μιας και είμαστε εδώ,με τις ξυριστικές μηχανές.Επειδή μπήκα στη διαδικασία έστω σκέψης απόκτησης μιας τέτοιας που θα αντικαθιστούσε τα γνωστά και μη εξαιρετέα δημοφιλή πολυλέπιδα ξυραφάκια.Θέλω να καταλάβω τι σημαίνουν οι όροι open comb,closed comb,επιθετική μηχανή και αντίστροφα ήπια μηχανή,double edge,single edge κτλ.Επίσης ,οι ρυθμίσεις μιας μηχανής τί διαφορετικό μπορούν να προσδώσουν στις ιδιότητές της? Και αν έχουν όλες οι μηχανές ρυθμίσεις.Και αν όλα τα ανταλλακτικά ξυραφάκια προσαρμόζονται σε ΟΛΕΣ τις μηχανές.
Πέρα απο αυτά,να εντάξω την συλλογή πολλών από εσάς από μηχανές στα πλαίσια της καλώς εννοούμενης συλλεκτικής 'μανίας' ή κάθε διαφορετική μηχανή ή μοντέλο κάνει και κάτι καλύτερα ή διαφορετικά από τα άλλα?Με λίγα λόγια,αν είσαι ικανοποιημένος από την μηχανή που έχεις για αρχάριος ας πούμε,πιστεύετε οτι θα παραστεί ανάγκη(όχι επιθυμία,ΑΝΑΓΚΗ) κάποια στιγμή στο μέλλον να αποκτήσεις μία άλλη?Εφ'όσον βέβαια το ζητούμενο είναι ένα άνετο και βαθύ ξύρισμα,αν σε καλύψει μια μηχανή,γιατι να την αντικαταστήσεις με άλλην?
Ρωτάω όλα αυτά γιατι θέλω να ζήσω την εμπειρία αυτή και γιατί τα αναλώσιμα που χρησιμοποιώ δεν πετυχαίνουν και το ιδανικότερο ξύρισμα,πάντα θα μένει τρίχα στο πρόσωπο και με ερεθισμούς ενίοτε.Και ψάχνω τον τρόπο να απαλλαγώ από τους ερεθισμούς έχοντας παράλληλα μια καλύτερη αίσθηση ξυρίσματος.
Όσον αφορά προτάσεις για αρχάριους σε μηχανές ,θα επισκεφτώ παλιότερα αντίστοιχα θέματα και θα διαβάσω.Ωστόσο ,για να ξέρω τί ακριβώς να ψάξω,θα πρέπει να καταλάβω η ορολογία που ρώτησα τι σημαίνει.
Αν υπάρχει ήδη κάποιο ευρετήριο,θα παρακαλούσα να με παραπέμψετε εκεί,αλλιώς αν έχετε χρόνο κάνετε τον κόπο να με κατατοπίσετε.Σας ευχαριστώ. :thnx
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
NavalArchitect

Closed comb (κλασική κεφαλή σε safety razor)

Open comb (εδώ η κεφαλή αφήνει πιό πολύ τη λεπίδα εκτεθιμένη, άρα το ξύρισμα είναι σχετικά πιό 'επιθετικό')

Double edge - φαίνεται στις φωτό, η κεφαλή επιτρέπει ξύρισμα από τις δυό πλευρές, αριστερά και δεξιά

Single edge razor - 'κόβει' από τη μία μεριά μόνο, παίρνει μόνο αυτές τις λεπίδες

Ρυθμίσεις έχουν μόνο οι μηχανές που είναι adjustable, δηλαδή που έχουν ρύθμιση που μεταβάλλει τη γωνία λεπίδας, π.χ. αυτή εδώ όπου το κίτρινο ρυθμιστικό στο τέλος της βάσης ρυθμίζει την απόσταση του πάνω από το κάτω μέρους της κεφαλής

Το ξύρισμα που δεν πετυχαίνεις (τρίχες που μένουν στο πρόσωπο αλλά και ερεθισμοί που δημιουργούνται) δεν είναι λόγω του εξοπλισμού, αλλά πιθανόν λόγω (1) απουσίας καλής τεχνικής και (2) κακής προετοιμασίας σαπουνάδας.
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1652
Εγγραφή: 07 Ιουν 2012, 16:42
11
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Πρώτα από όλα,σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε για την ανταπόκριση.Αλλά,λίγες ακόμα απορίες:1)adjustable μπορεί να έιναι είτε closed είτε open comb,είτε single razor είτε double razor? 2)ουσιαστικά η χρησιμότητα των ρυθμιζόμενων έγκειται στο οτι μπορείς να παίξεις με την κλίση τους (και να τις κάνεις πιο επιθετικές ή 'ήπιες'),αντί να προσπαθείς να πετύχεις την κατάλληλη γωνία με το χέρι?(έτσι όμως δεν αναιρείς τον διαχωρισμό open-closed comb??)- 3)Υπάρχουν συνδυασμοί τύπων,σαν ας πούμε closed double edge ή open comb single razor? 4)Για κάποιον που χρησιμοποιούσε mach 3 ή fusion,η μετάβαση σε μηχανή είναι πιο ομαλή με closed comb και double edge ή εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά?
Επίσης,η απορία μου για το αν θα αναγκαστεί κάποιος μετα την αγορά της πρώτης του μηχανής κάποια στιγμή στο μέλλον να την αντικαταστήσει με άλλο μοντέλο ή τύπο μηχανής δεν απαντήθηκε.
Και Κωνσταντίνε,λέγοντάς μου οτι το κακό ξύρισμα μου οφείλεται στην κακή τεχνική μου γενικότερα(που μάλλον ισχύει εν μέρει),είναι σαν να εστιάζεις στην ικανότητα του καθενός να πετυχαίνει ένα άνετο ξύρισμα,εξισώνοντας έτσι την fusion πχ με μια ξυριστική μηχανή.Όπως όμως επανειλημμένα έχω διαβάσει εδωμέσα από τους πιο παλιούς χρήστες-μέλη ,η λύση για όσους είτε έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα,είτε δεν έχουν την κατάλληλη τεχνική, είναι το wet shaving.Είναι να σαν το αναιρείς αυτό με όσα μου είπες χτες ή τουλάχιστον εγώ σε παρερμήνευσα.Όπως και να έχει θα ήθελα μια διευκρίνηση.Ευχαριστώ.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Με την σειρα που τα ανεφερες

1. Οι adjustable ειναι μονο με safety bar (το closed comb ειναι λαθος ορος) και ειναι μονο για double edge λεπιδες.

2. Οι λεπιδες εχουν διαφορετικες αποδοσεις απο μηχανη σε μηχανη. Σε μια adjustable μπορει να σε κολλαει μια λεπιδα που δεν κολλαει με καμμια αλλη μηχανη. Σιγουρα, αλλαζοντας την γεωμετρια, αλλαζεις και την επιθετικοτητα, αλλα με αυτο το σκεπτικο θα μπορουσες να πεις: Το Α αυτοκινητο εχει 150PS το Β εχει 320. Ποιο να παρω? Το Β ειναι πιο δυνατο απο το Α. Εδω θα πω οτι ισχυει το εξης: Κατι το παιρνεις γιατι σε αρεσει, και οχι υποχρεωτικα για να ανεραισει κατι αλλο. Το οτι μια adjustable μπορει να κανει καλυτερο ξυρισμα απο μια Α open comb, δεν αναιρει το "δικαιωμα" υπαρξης αυτης στο οπλοστασιο σου! Η αναγκη της αλλαγης της γωνιας της κεφαλης ειναι δεδομενη και επιβαλλεται!

3. Ο Greg που βγαζει τα iKon εχει βγαλει αντιστοιχες κεφαλες, αρχικα βασισμενος σε Gillette New Type και πλεον βασισμενος σε Pils κεφαλες. Στο παρελθον υπηρχαν καποιες μηχανες, αλλα ηταν "εξωτικες" και δεν γνωρισαν ποτε μεγαλη απηχηση. Μονο με πολλη τυχη μπορει να βρεις καμμια τετοια.

4. Πιο ηπια μηχανη ειναι μια με safety bar, σε σχεση με χτενακι. Δεν σηκωνει αμφιβολια. Και φυσικα παιζει ρολο και η λεπιδα. Δοκιμασε, δοκιμασε, δοκιαμσε λεπιδες. Επισης μπορεις να παρεις και ενα single edge με safety bar (με χτενακι ειναι καπως δυσκολο να βρεις, ασε που εκει θες ακομη πιο εξειδικευμενες λεπιδες τυπου wedge).

5. Mια μηχανη εφοσον ειναι σε καλη κατασταση και λειτουργει χωρις προβλημα, δεν υπαρχει λογος να αντικατασταθει. Με σωστη περιποιηση να εισαι σιγουρος οτι εσυ θα εχεις λιωσει στο χωμα, αλλα ο εγγονος σου θα χαιρεται με το δωρο του παππου του (το θεμα εχει αναφερθει ομως παλαιοτερα στο φορουμ)!

6. Αν και δεν ειμαι ο Κωνσταντινος, θα προσπαθησω να δωσω μια απαντηση σε αυτο που λες αντι του ιδιου (μια δικια μου προσεγγιση αν θες). Η τεχνικη στο ξυρισμα ειναι οπως ολες οι τεχνικες κατι με το οποιο δεν γεννιωμαστε εχοντας το εμφυτο. Η πρακτικη εξασκηση κατοπιν εκμαθησης, ειναι αυτη που τελειοποιει την τεχνικη, ωστε αυτη να εχει το καλυτερο για εμας αποτελεσμα. Και δεν ισχυει μονο στο ξυρισμα. Για εναν αρχαριο δεν ειναι δραματικο το να μην κανει ΤΟ τελειο ξυρισμα. Εαν ομως και μετα απο 2 χρονια δεν καταφερνει να το κανει, τοτε ΚΑΤΙ κανει λαθος. Αλλωστε σημαντικο ρολο παιζει, οπως ειπε και ο Κωνσταντινος, η ποιοτητα της κρεμας που εχεις παρασκευασει. Αν δεν υπαρχει σωστη αναλογια σαπουνιου (ή κρεμας) και νερου, εχεις π.χ. πιο λιγο νερο, τοτε πως θα φουσκωσουν και θα μαλακωσουν τα γενια, ωστε να κοπουνε ευκολα? Οσο καλο και να ειναι το σαπουνι, εαν δεν εχει πετυχει η αναλογια, χαΐρι δεν βλεπεις..

Off the record:
Wet shaving κανεις και με ενα συστημικο ξυραφι (Fusion, Mach, Hydro κλπ) και αφρο - gel απο το γκαζομπουκαλο με τη βοηθεια ΝΕΡΟΥ! Και αυτο ειναι η βασικη διαφορα απο το dry shaving που γινεται με μια ηλεκτρικη μηχανη! Εδω αυτο που κανουμε ειναι το "παραδοσιακο" ή "κλασσικο ξυρισμα". Wet ειναι εξ ορισμου γιατι χρησιμοποιουμε νερο!

Ελπιζω να ελυσα πολλες αν οχι ολες τις αποριες σου!..
Εικόνα
NavalArchitect

1) Adjustable εγώ προσωπικά γνωρίζω μόνο DE, όχι SE. Υπάρχει ένα Schick το οποίο βέβαια είναι adjustable, έχει στρογγυλό ρυθμιστικό, αλλά τώρα μη σε μπερδεύω με αυτά. Τα Schick είναι πιό μοντέρνα 'SE' ξυράφια, λέγονται αλλιώς και 'Injectors' και παίρνουν τις λεπίδες που παίρνουν τα σύγχρονα Feather straights.

Εικόνα

2) Στις 'μηχανές' adjustables παίζεις με το διάκενο ανάμεσα στο πάνω και το κάτω μέρος της κεφαλής όλου του ξυραφιού. Όταν λ.χ. έχεις ένα Merkur Progress και το βάλεις στο τέρμα (ψηλά δηλαδή) τότε το κενό αυτό (εκεί που βρίσκεται και η λεπίδα δηλαδή) είναι μεγαλύτερο. Κατά συνέπεια η λεπίδα είναι πιό εκτεθειμένη, άρα πιό επιθετική αναφορικά με το τί ξύρισμα μπορεί να γίνει, δύναται δηλαδή να σε σκίσει πιό εύκολα.

Ταυτόχρονα όμως έχει αλλάξει λίγο και η γωνία των 2 εκτεθειμένων πλευρών (edges) της λεπίδας, μιας και το πάνω μέρος της κεφαλής έχει ανεβεί μεν (αφού βάλαμε το Progress στην υψηλότερη ρύθμιση) αλλά η λεπίδα συνεχίζει στον κορμό της να είναι 'πρεσαρισμένη' ανάμεσα στα πάνω και κάτω μέρη της κεφαλής. Έτσι λοιπόν χρειάζεται και ελαφρά διαφορετική γωνία στην τεχνική σου, γωνία δηλαδή στην οποία ακουμπάς το safety razor στο μάγουλο για να ξυριστείς.

Τα open comb βγήκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ως πολύ βολικότερα σε σχέση με τα παραδοσιακά ξυράφια. Τα adjustables και closed comb βγήκαν πολύ αργότερα.

Εικόνα

3) Υπάρχουν closed comb και open comb SE razors, έχω 5-6 μαζί με ένα NOS Schick αλλά είναι όλα Ελλάδα οπότε δεν μπορώ να σου δείξω τώρα. Στο link, πρώτη φωτό, τα δύο αριστερά είναι OC, το δεξί είναι closed comb.

Υπ'όψιν πως αυτά, αν και πολύ παλιά (σχεδιαστικά) ξυρίζουν εκπληκτικά, πολύ καλύτερα από DE βέβαια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τα έπιασαν τυχαία ή από περιέργεια να τα δοκιμάσουν και κόλλησαν. Τα SE έχουν πολύ φανατικούς θαυμαστές και μπορεί κανείς να τα βρει εύκολα και σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές.

DE open comb και ταυτόχρονα adjustable εγώ δεν γνωρίζω να υπάρχει. Adjustable και ΤΤΟ βέβαια υπάρχει ('Slim'). Το adjustable σα σχεδίαση έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, να σου δώσει ευκολία για ήπιο ή επιθετικό setup της λεπίδας πάνω στη 'μηχανή'.

Εικόνα

4) Συνηθίζεται να μεταπηδούν οι περισσότεροι από cartridge razors ('σύγχρονα' Fusion, Mach 3, κλπ.) σε closed comb ή το πολύ σε adjustable DEs. Δεν είναι τίποτε όμως να πάει κάποιος σε open comb απευθείας ή ακόμη και σε straight απευθείας, ή σχεδόν απευθείας.

Γνωρίζω 2-3 παιδιά που μπήκαν στα DE και μετά από ένα μήνα το πολύ πήγαν κατευθείαν σε ξύρισμα με straight razor, κι από 'κει και μετά δεν κοίταξαν ποτέ πίσω (φυσικά). Τα δύο βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις εδώ είναι τα εξής:

(α) Δεν υπάρχουν κανόνες - κάνεις ό,τι μα ό,τι θες, είσαι ικανός για το οτιδήποτε, υπάρχει βέβαια learning curve σε όλα, αλλά αν δεις ή νιώσεις ότι το open comb ή το straight σου πάει περισσότερο, τότε κάντο. Στην αρχή είναι πιό δύσκολο σε όλα, είτε DE είτε straight shaving, μιας και η τεχνική είναι σε πρώιμο στάδιο, ακόμη βελτιώνεται, και οι μύες σου (χέρια) δεν έχουν ακόμη αποκτήσει αυτό που λέμε μνήμη, ώστε να πηγαίνουν σχετικά από μόνοι τους.

Άλλοι έχουν δοκιμάσει straight shaving 3 φορές μέσα σε 1-2 χρόνια και δεν τους κάθεται ρε παιδάκι μου. Εγώ το πέτυχα με την τρίτη προσπάθεια σε μια χρονική περίοδο 1-2 ετών. Τις πρώτες 10-15 μέρες με straight το πρόσωπο μου πόναγε όλη τη μέρα μετά το ξύρισμα, μετά συνήθισα και βελτιώθηκα σιγά-σιγά, κι ακόμη βελτιώνομαι με μικρά βήματα βέβαια.

(β) Άπαξ και κάνεις το βήμα, π.χ. έχοντας ξεκινήσει με closed comb να πας σε OC, θα δεις πως η τεχνική αυτόματα βελτιώνεται, πας ένα σκαλί πάνω. Μετά, αν ξαναγυρίσεις στο closed comb, θα δεις ότι θα σου βγαίνει πιό εύκολα. Ακόμη περισσότερο αν πας από DE σε straight. Πολύ μεγάλη διαφορά. Έτσι και μετά από 1-2 μήνες γυρίσεις πίσω και προσπαθήσεις να ξυριστείς με DE, σου φαίνεται πραγματικά αστείο, παιχνιδάκι στην κυριολεξία.

Εικόνα

5) Άλλο το τί χρειάζεται πραγματικά κάποιος κι άλλο το τι θα φτάσει να αγοράσει κατά τη διάρκεια όλης της ξυριστικής του 'πορείας'. Εδώ όπως βλέπεις είμαστε χομπίστες και φανατικοί. Είμαστε οπαδοί. Σχεδόν κανείς δεν έχει μία 'μηχανή'. Τις χρειαζόμαστε όλες? Μάλλον ναι, γιατί η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Είναι απαραίτητες για το ξύρισμα όμως? Όχι, μία φτάνει! Στη δεκαετία του '50, Ευρώπη και Αμερική, το να αγοράσει κανείς μία πολύ καλή μηχανή (π.χ. Gillette Aristocrat ή President) απαιτούσε καταβολή ποσού το οποίο ισοδυναμούσε με σχεδόν ένα μηνιαίο βασικό μισθό...

6) Όταν λέω 'κακή τεχνική' εννοώ στην ουσία απειρία, ή μικρή σχετικά εμπειρία. Τίποτε συγκεκριμένο με εσένα. Όλοι από εκεί περάσαμε. Εγώ ξυριζόμουν με DE 1 χρόνο και, όπου είχα συνεχείς και σταθερούς ερεθισμούς στο λαιμό. Μόλις έμαθα το σαπούνι που χρησιμοποιούσα κι έστρωσα πραγματικά το lather μου, μόλις καταστάλαξα σε 1-2 DEs και μία μάρκα λεπίδας (για ένα χρονικό διάστημα που θα μου επέτρεπε να καταλάβω ότι όντως κάνω επιτέλους κάτι σωστό), τότε τα ξυρίσματά μου απογειώθηκαν.

Με τη μεταπήδηση σε straight shaving επίσης η τεχνική βελτιώθηκε εκθετικά. Τα OCs έπαψαν να είναι 'δύσκολα΄ πριν καν πιάσω τα straights, αν θυμάμαι καλά. Αλλά και πάλι, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, πάντα μαθαίνει κανείς. Εκεί είναι η ομορφιά, να βελτιώνεσαι σταδιακά και να βλέπεις το αποτέλεσμα άμεσα κάθε πρωί - γιατί το βλέπεις καθαρά, δεν κρύβεται, αν λ.χ. το lather δεν κάτσει καλά το βλέπεις άμεσα, η λεπίδα τραβά διαφορετικά.

Edit: Α, τώρα είδα, απάντησε κι ο Στέφος. Ωραία!
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 10571
Εγγραφή: 15 Δεκ 2011, 20:57
12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 26490 times
Been thanked: 25967 times

NavalArchitect έγραψε:6) Όταν λέω 'κακή τεχνική' εννοώ στην ουσία απειρία, ή μικρή σχετικά εμπειρία. Τίποτε συγκεκριμένο με εσένα. Όλοι από εκεί περάσαμε. Εγώ ξυριζόμουν με DE 1 χρόνο και, όπου είχα συνεχείς και σταθερούς ερεθισμούς στο λαιμό. Μόλις έμαθα το σαπούνι που χρησιμοποιούσα κι έστρωσα πραγματικά το lather μου, μόλις καταστάλαξα σε 1-2 DEs και μία μάρκα λεπίδας (για ένα χρονικό διάστημα που θα μου επέτρεπε να καταλάβω ότι όντως κάνω επιτέλους κάτι σωστό), τότε τα ξυρίσματά μου απογειώθηκαν.
Να επιβεβαιώσω και εγώ αυτό που λέει ο Κωνσταντίνος, μετά από 1 σχεδόν χρόνο και τώρα έμαθα να ξυρίζομαι σωστά και χωρίς πίεση. Και συνεχίζεις να μαθαίνεις καθημερινά...
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1652
Εγγραφή: 07 Ιουν 2012, 16:42
11
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Σας ευχαριστώ πολύ Στέφανε,Κωνσταντίνε και Αντώνη για τις απαντήσεις σας.Θα κάτσω να διαβάσω με προσοχή όσα μου είπατε και να βάλω μια τάξη σε όλες αυτές τις πληροφορίες.Όταν το κάνω,θα μπορέσω να κατασταλάξω σε μία μηχανή για παραγγελία ίσως,αλλιώς μπορεί να μου δημιουργηθούν και καινούριες απορίες.Ξέρω που θα απευθυνθώ σε αυτήν την περίπτωση..
Υ.Γ:Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που υπάρχει τέτοια αλληλεγγύη ανάμεσα σε μέλη μιας διαδικτυακής ομάδας,με τους περισσότερους άγνωστους μεταξύ τους,και κυρίως με εντυπωσιάζει η βοήθεια που παρέχετε σε όποιον την ζητάει και μάλιστα τάχιστα,πολλώ δε μάλλον στους πολύ πολύ νεότερους σας στο 'άθλημα' και στο φόρουμ,καλή ώρα εμένα ας πούμε.Μου δίνετε την αίσθηση μιας 'οικογένειας' και μόνο θετικά μπορώ να το δω όλο αυτό και να το εκτιμήσω δεόντως.Σας συγχαίρω.
Υ.Γ 2:Μου προκαλεί εξίσου μεγάλη εντύπωση ο χρόνος που διαθέτετε κυρίως οι 'παλαιότεροι΄και πιο 'εξειδικευμένοι' για να ενημερώνετε τους 'νεοεισαχθέντες',να τους 'κατηχείτε',να ενημερώνετε τους υπόλοιπους για καινούριες αγορές,για το ημερήσιο ξύρισμα κτλ κτλ.Εγώ διαβάζω μόνο άρθρα και μπορεί να μου φάει ώρες ατελείωτες,φαντάζομαι να έγραφα κιόλας,θα ήθελα πολύ περισσότερο.Και σε συνάρτηση με το οτι αρκετοί γράφετε και διαβάζετε αντίστοιχα φόρουμ του εξωτερικού,με κάνει να σας κατατάσσω στα πολύ πολύ πολύ 'αρρωστάκια' με το χόμπυ,όσο ξέρω άλλους με την μουσική για παράδειγμα ή μοντελιστές ή συλλέκτες κτλ.Το έχετε κάνει ολόκληρη επιστήμη και μπράβο σας.RESPECT!
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Σχετικα με το
ΥΓ1: Γιαυτο τον λογο εχει γινει το φορουμ. Για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο, αλλωστε κανεις δεν γεννηθηκε με τις γνωσεις φυτεμενες. Αφου λοιπον εχουμε καποιες γνωσεις, ποιον ωφελει να τις κραταμε μεσα μας? Εμας? Σιγουρα οχι, αυτο ειναι εγωισμος στη λαθος γωνια.. Απο την αλλη, με τις εμπειριες που κανουν και τα νεα μελη, βοηθανε και εμας, αλλα και ακομη πιο πολυ κοσμο, που δεν βλεπει μονο 3-4 να κινουνται σε μια κοινοτητα. Προσπαθουμε και κραταμε ενα φιλικο πρειβαλλον, γιατι αυτος ειναι ο μονος τροπος να ωφεληθουν ΟΛΟΙ οι συμμετεχοντες.
ΥΓ2: Δες το ΥΓ1! χαχα Συμπληρωματικα να πω οτι το παραδοσιακο ξυρισμα δεν ειναι το μονο μου χομπι (το αλλο ειμαι στον καλυτερο δρομο να το κανω επαγγελμα μου).



Σε τελικη αναλυση να πω, απευθυνομενους ΣΕ ΟΛΟΥΣ, οτι το καλο κλιμα δεν το εχουμε γιατι φοβαστε την αντιδραση της .. "Αγιας Τριαδας" (και περισσοτερο τη δικια μου - χαχαχα) αλλα γιατι το καθε μελος απαιτουμε να δειχνει σε πρωτη ΕΝΑ πραγμα προς τα αλλα: ΣΕΒΑΣΜΟ! Οσο θα υπαρχει αυτος, θα ειμαστε μια οικογενεια. Και ενας λογος παραπανω να σας ευχαριστησω για αλλη μια φορα ολα τα μελη για την αψογη συμμετοχη στα δρωμενα της κοινοτητας!

Φιλικα
Στεφος
Συντονιστης mens-only.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2519
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010, 17:51
13
Has thanked: 46 times
Been thanked: 147 times
Ηλικία: 57

NavalArchitect έγραψε:Closed comb (κλασική κεφαλή σε safety razor)
Σαν κλασσικη δεν θεωρουμε αυτην;
http://www.bruceonshaving.com/wp-conten ... -razor.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Τετοιες σαν αυτην http://i922.photobucket.com/albums/ad68 ... 13fe50.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
δεν εβγαζε η Gillette τυπου 7 O' clock;
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
NavalArchitect

Σωστά, κλασική closed comb θεωρείται η Feather All Stainless που έδειξες στο πρώτο link. Είτε αυτή είτε οποιαδήποτε Merkur closed comb (34C, 33C, κλπ.) είναι το ίδιο κλασικές σαν παράδειγμα.

Το δεύτερο link (η δική μου φωτό) είναι ατυχώς παραπλανητικό αφού έχει βάση (handle) Feather All Stainless και κεφαλή από vintage Gillette New του '46-'47 (open comb φυσικά).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”