Αγορά κινέζικων μηχανών

Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Αγόρασα από EB@y 2 ξυριστικές μηχανές πιο πολύ από περιέργεια παρά για ξύρισμα. Βέβαια έκανα τον ηρωισμό και ξυρίστικα!

Οι μηχανές φαίνονται παρακάτω:
Εικόνα

Εικόνα

Τα links για τις μηχανές είναι εδώ κι εδώ. Ενώ οι τιμές τους είναι $7.00 και $4.00, αντίστοιχα.

Ας δούμε αναλυτικά:

BIG ROC NEW
Εικόνα

Είναι αυτή που απεικονίζεται στην 1η φωτογραφία. Η κατασκευή της είναι από μέταλλο και το βάρος είναι 45 gr. Είναι τύπου πεταλούδας όπως φαίνεται παρακάτω.
Εικόνα
Εικόνα

Η κεφαλή της είναι κάπως έτσι:
Εικόνα

Ενώ όλο το κορμί της:
Εικόνα

Χαρακτηριστικό της ελάττωμα είναι ο τζόγος που έχουν τα 2 μέρη που κλίνουν το ξυράφι με αποτέλεσμα να καταντάει εκνευριστικό όσο την έχεις ανοικτή. Αποτελεί πολύ ωραίο δώρο για τον γυιο μου......ως κουδουνίστρα! :lachtot

Επίσης, δεν δίνει μεγάλη κούρμπα στη λεπίδα.

An Nuo
Εικόνα

Είναι η κυρία της 2ης φωτογραφίας στα εισαγωγικά. Το υλικό κατασκευής είναι πλαστικό(!!! :eek ) και το βάρος της μόλις 31 gr. Είναι κι αυτή τύπου πεταλούδας.
Εικόνα
Εικόνα

Ολόσωμη:
Εικόνα

Έχει και αυτή τον χαρακτηριστικό τζόγο, αλλά και δεν λυγίζει καλά την λεπίδα. Η συγκεκριμμένη μάλλον θα γίνει μπρελοκ για τα κλειδιά!

Δοκιμή
Η δοκιμή έγινε με Arko και face lathering με πινέλο Omega 80080, ενώ χρησιμοποιήθηκε λεπίδα Astor.

Και οι 2 μηχανές ήταν ιδιαίτερα επιθετικές λόγω της χαμηλής καμπυλότητας που δίνουν στην λεπίδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: η Big Roc μου ισοπέδωσε σπυράκι ακμής!!! Ξύρισα το μισό πρόσωπο με την μια και το άλλο μισό με την άλλη. Μετά το πρώτο πέρασμα ήμουν λες και βγήκα από κρεοπωλείο.....ως σφαχτό και όχι ως πελάτης.

Από το τσούξιμο που μου κάνανε δεν τόλμησα καν να προσπαθήσω για 2ο χέρι. Δυο μέρες μετά κι ακόμα αναρώνω!!

Δεν τις συστήνω σε ΚΑΝΕΝΑΝ να τις αγοράσει, εκτός και αν θέλουν τα κουτάκια για την μεταφορά άλλων μηχανών. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσω το πρώτο.

Επίσης, ζητάω την κατανόηση σας για τις κακές φωτογραφίες. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξω μηχανή! :hmpf
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29306 times
Been thanked: 29432 times

Ω ρε μάγκα, τέτοια λέγε μου να ακούω. Και η διαστροφική μου τάση με ωθούσε να δοκιμάσω μια παρόμοια φτηνοδουλειά. Για την εμπειρία περισσότερο, όπως είπε και ο Απόστολος όταν αγόρασε την NPV, για να δω πως είναι το ξύρισμα με μια τέτοια μηχανή. Θα δούμε λοιπόν στο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Επειδή η NPV ήταν η πρώτη μου μηχανή....καμμία σχέση!

Με την NPV ξυρίζεσαι άνετα. Και συγχωρεί και λάθη. Αυτές όχι!
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Το κουτί της Big Roc όταν το είδα μου θύμισε Nivea...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

geobarou έγραψε:η NPV ....καμμία σχέση!

Με την NPV ξυρίζεσαι άνετα. Και συγχωρεί και λάθη. Αυτές όχι!
Ετσι,με 2.90 ευρω πιαρνεις αυτη την απλη μηχανη για τα πρωτα βηματα
Τις ανωτερω θα τις επαιρνα αν ηταν να ξυρισω πχ κανεναν σκυλο
Δεν πειραζει το παθημα-μαθημα που λενε
Την επομενη φορα μια Weishi και τελος με αυτου του ειδους τα πειραματα.

:bigsmilie
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Gillette
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 13 times

Απλά σε τέτοιες μηχανές βάζεις ήπιες λεπίδες για να δοκιμάσεις.. Derby.. Wilkinson... Και δεν ζορίζεις πολύ!

Όπως είπε ο Δορυφέρωντας, η Weishi είναι η καλύτερη επιλογή από κινέζικες μηχανές. (όπως και οι Timor π.χ. που είναι Weishi). Και μακριά από τις Vincent που μοιάζουν πολύ με τις Weishi, αλλά είναι :boeller :dash
Shave-shave, shave me do..
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Η περιέργεια μου ήταν που με έκανε να τις παραγείλω. Το θάρρος μου για να ξυριστώ!

Άλλωστε με την Mercur 41 μια χαρά ευχαριστημένος είμαι!
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Είσαι πραγματικά ήρωας!Εγώ μόνος και απο το βάρος που την έπιασα και απο την ποιοτητά του ,κατευθείαν στα σκουπίδια!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29306 times
Been thanked: 29432 times

Antonis έγραψε:Ω ρε μάγκα, τέτοια λέγε μου να ακούω. Και η διαστροφική μου τάση με ωθούσε να δοκιμάσω μια παρόμοια φτηνοδουλειά. Για την εμπειρία περισσότερο, όπως είπε και ο Απόστολος όταν αγόρασε την NPV, για να δω πως είναι το ξύρισμα με μια τέτοια μηχανή. Θα δούμε λοιπόν στο μέλλον.
Επειδή ως γνωστόν, η βλακεία δεν έχει όρια, η ξεροκεφαλιά μου δεν περιγράφεται με λέξεις, επειδή δεν πάω καλά, επειδή...επειδή...επειδή...

Βρισκόμουν χθες το απόγευμα σε κάποιο Hondos και μου δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσω την χαζομάρα μου. Πήρα την κινεζιά που ήθελα να δοκιμάσω, σε πιο light έκδοση βέβαια, την NPV.

Εικόνα

Εικόνα

Υπήρχε και σε βιδωτή 3-τεμαχίων έκδοση, στα 1,90€ αλλά εγώ προτίμησα την ΤΤΟ στα 2,95€. Η παντελής έλλειψη ελέγχου ποιότητας είναι ήδη εμφανής, εννοείται ότι δεν υπήρχαν προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Εντυπώσεις θα γράψω αύριο, που λέω να την δοκιμάσω. Το ξέρω το έχω χάσει τελείως! :dash

Και ο λόγος που την αγόρασα; Τα λέει όλα ο Απόστολος...
Apostolos έγραψε:...
Την αγόρασα για δύο λόγους. α/ συλλεκτικούς β/ για να διαπιστώσω ποιες είναι ακριβώς οι διαφορές μιας μηχανής που κοστίζει € 2,95 σε σχέση π.χ με μία μηχανή HD που κάνει € 30,00.
Αυτή την απορία την έχω διότι μπήκα κατευθείαν με ακριβή μηχανή και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι ανάλογο...
Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να κάνω copy/paste και τις εντυπώσεις του Απόστολου αύριο... :dash

EDIT: Εντάξει, δεν θα το παρακάνω με τις χαζομάρες, την λεπίδα Hong Long την πέταξα... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Με την NPV είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Δεν κάνει το πολύ βαθύ ξύρισμα όμως η merkur 41 μου, αλλά για ένα γρήγορο ξύρισμα, χωρίς να πρέπει να προσέξω, είναι μια χαρά. Ειδικά με την προσθήκη feather, πετάει....
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”