Βοήθεια επιλογής της πρώτης safety razor για αρχάριους!

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Καλησπέρα σε όλους.
Μετά απο πολύ διάβασμα στο παρόν forum αποφάσισα να αφοπλίσω (και μετα να πετάξω ίσως) την fusion με την οποία ξυριζόμουν αρκετό καιρό τώρα. Ηδη έχω αρχίσει προσπαθώντας να τηρήσω κατα γράμμα τους οδηγούς για αρχαρίους, το wet shaving και ομολογώ πως ήδη έχω ανέλπιστα καλά αποτελέσματα.

Επειδή λοιπόν αποφάσισα να κάνω και το μεγάλο βήμα και να αποκτήσω μια safety razor μηχανή θα ήθελα τα φώτα σας.

Λίγο που το έχω ψάξει παντού ακούγετε πως μια καλή μηχανή για να αρχίσει κάποιος αρχάριοτατος σαν κι εμένα είναι η merkur 34c. Βέβαια ομολογώ πως δεν ξέρω αν τελικά θα με βολεύει η κοντή λαβή που έχει, οπότε γλυκοκοιτάζω και την 38c. (Αν και μάλλον το καλύτερο θα ήταν να βρω και να πιάσω στα χέρια μου μια μακριά και μια κοντή να δω ποια με βολεύει!)

Οπότε παιδιά ακούω γνώμες, εννοείται φυσικά πως οχι μόνο για τα 2 μοντέλα που ενάφερα αλλα για οποιαδήποτε μηχανή έχετε στο νού και νομίζεται πως κάνει για έναν αρχάριο το κουβεντιάζουμε. Σημείωση: το ξέρω πως μια καλή λύση θα ήταν να πάρω μία πολύ φτηνή για να δοκιμάσω, αλλά θέλω να το αποφύγω γιατί θα ήθελα μία που να με βοηθήσει τώρα που είμαι αρχάριος αλλα να μου κάνει και αργότερα.

Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!

Υποσημείωση!: Κάποια στιγμή στο θέμα εδώ θα ανεβάσω φωτογραφίες απο την μηχανή του πατέρα μου (που μόλις σήμερα με ενημέρωσε πως την βρήκε τελικά και του είπα να την στείλει Σαλόνικα!) που το μόνο που ξέρω είναι οτι είναι gilette και είναι ρυθμιζόμενη, να μου πείτε την γνώμη σας και γι αυτήν. Το θέμα βέβαια για αναζήτηση της κατάλληλης για αρχάριους το παίζουμε κανονικά!!
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

εγώ προτείνω Merkur 34C HD
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24733 times
Been thanked: 7863 times

33C, για να κάνεις αρχή την θεωρώ πολύ καλή.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

minorguitarist έγραψε:εγώ προτείνω Merkur 34C HD
Το θέμα της κοντής λαβής? ειναι τελικά πιο δύσκολο να τις κουμαντάρεις απο τις μακριές ή το ανάποδο?

Γιάννη η 33c κάνει και για τους έμπειρους(θα γίνω κάποια μέρα που θα πάει!) :megagrin
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

κοιτα θα σου απαντησω εγω.
σε αυτο το σπορ ελαχιστοι εχουν μεινει με μια μηχανη οποτε μην τρελενεσαι.
πηγαινε στα hontos εχει την NPV εχει κοντη λαβη,κοιτα την να παρεις μια γνωμη και με την ευκαρια μπορεις να παρεις σαπουνι proraso και κανενα after shave.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24733 times
Been thanked: 7863 times

Αν και ούτε εγώ πιστεύω πως θα μείνεις με μία μόνο μηχανή με το πέρασμα του χρόνου, ναι, κατά την γνώμη μου κάνει. Εγώ τουλάχιστον ευχαρίστως ξαναγυρνάω σε αυτήν παρ' όλο που έχω την Βασίλισσα (aka Feather All Stainless) :cool4

ΥΓ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "έμπειρο" (αλλά ούτε και "άπειρο")...
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Χρήστο μη τρελαίνεσαι φίλε. :boing
Όπως είπαν και τα παιδιά σπάνια μένει κανείς σε μία μηχανή, τα κοστολόγια δεν είναι και τόσο μεγάλα.
Η πρόταση μου για 34 δεν σημαίνει ότι η 33 δεν είναι καλή ή κάποιο άλλο μοντέλο. Απλά προτείνω κάτι ώστε να μαζέψεις μερικές προτάσεις και αν αποφασίσεις.
Έχω παρατηρήσει ότι σε απασχολεί πολύ το θέμα της λαβής. Κατά τη γνώμη μου είναι ασήμαντο. Μόνο αρκετά προχωρημένοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις μια μηχανή και να μην σου κάνει, γιατί έχει π.χ. κοντή λαβή, ή κεφαλή TTO ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό. Θέλω να πώ ότι η κατηγορία στην οποία ψάχνεις (Merkur € 20- € 40) όλες οι μηχανές είναι αξιόπιστες. Αν πάρεις κάποια και δεν σου αρέσει, πάει να πει ότι έχεις κάποιο θέμα γενικά με τα DE, άρα δεν θα φταίει η λαβή.
Μη σου γίνει εμμονή η λαβή φίλε, δεν είναι τόσο σημαντικό εκτός και αν κρατάς την μηχανή από την κάτω άκρη της λαβής, οπότε πάρε με μακριά λαβή. Αλλιώς πάρε μια απλή (με κοντή λαβή).

Φιλικά μιλάω πάντα, κοίτα μη με παρεξηγήσεις. :danke
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Πρός θεού γιατί να σε παρεξηγήσω!
Γι αυτό που είπες ακριβώς ξεκίνησα το θέμα, για να μου πείτε γνώμες να γνωρίσω μοντέλα που πιθανόν δεν τα έχω δεί, για να τσακωθούμε και άλλα τέτοια!! :megagrin

Βασικά το θέμα μου με τη λαβή ειναι επειδή πίστευα πως παίζει σοβαρό ρόλο στο ευκολο ή δύσκολο χειρισμό της μηχανής. Αν δεν παιζει ρόλο δεν έχω κανένα πρόβλημα!
iogi έγραψε:παρ' όλο που έχω την Βασίλισσα (aka Feather All Stainless) :cool4
Φίλε η μηχανή αυτή οπτικά είναι κούκλα αλλά πανάκριβη!

Και σίγουρα δεν θα μείνω με μια μηχανή (το έχω καταλάβει!!) απλά θέλω η πρώτη να εχει κάποια αξία να μπορώ δηλαδή αν με βολέψει να την κρατήσω και να μην πώ σύντομα οτι δεν με καλύπτει.

Ευχαριστώ όλους και περιμένω και αλλες ιδέες! (τον Αρη πχ να μου πεί για τα bic :dance5 , μήν με παρεξηγήσεις φίλε, σε πειράζω!)
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Όπως σου είπα και πάλι, έχω την 33C και είναι μια χαρά, η λαβή είναι σχετικά κοντή αλλά βολεύει, την κρατάω με όλα τα δάχτυλα πριν του μικρού!
john80 έγραψε:πηγαινε στα hontos εχει την NPV εχει κοντη λαβη
Πόσο την έχει Γιάννη, μήπως ξέρεις?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

Χρηστο δεν νομιζω οτι υπαρχει μηχανη DE που ειναι ΜΟΝΟ για αρχη.απλα ενταξει δεν μπορει κανεις να σου πει παρε open comp ή sland bar. υπαρχουν πολλα μοντελα ψαξε μην κολας αναμεσα σε 2,ψαξε τα μοντελα βρες τι σου αρεσει και μετα μπορεις να μας ρωτησεις αν αυτο το μοντελο κανει για αρχη.
:danke
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Double edge razors”