Nα γνωρίζετε πως ερεθισμοί στο δέρμα απο straight προέρχονται απο λάθος γωνία η λάθος πίεση!Πιστέψτε με έχω κάνει ξυρίσματα με σωστά ακονισμένα ξυράφια που όσα περάσματα και να έκανα δε μου δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα , αν δεις τα video μου παρόλα τα 4 περάσματα δε μου δημιουργείται ερεθισμός στο δέρμα και κατόπιν αυτά κάνω και άλλο αν χρειατεί άσχετα αν δε το δείχνω στο τέλος στο video!Aυτή είναι η απόλαυση του straight ενω με το DE που δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης έχει τύχει πολλές φορές να ερεθίσω το δέρμα μου.
Βέβαια ας πούνε και τη γνώμη τους οι άλλοι χρήστες αλλά τη δική μου παραπάνω την έχω αποδείξει.Γι αυτό σου λέω φίλε μου έλα να δεις τη γλύκα, έλα να δεις το δέρμα σου να γίνεται σα το μπούτι παρθένας :bigsmilie !
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οπτικες οδηγιες ξυρισματος!
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- y.v
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
Συμφωνώ απολύτως σε όλα...
Χμ... με μια διόρθωση! Σαν το μπούτι αποτριχωμένης παρθένας :bigsmilie
Χμ... με μια διόρθωση! Σαν το μπούτι αποτριχωμένης παρθένας :bigsmilie
Γιάννης B.
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Έτσι έτσι ,σε ευχαριστώ για τη διόρθωση Γιάννη και που συμφωνεις μαζί μου!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Θα συμφωνήσω για τις γωνίες, αλλά η μέθοδος που χρησιμοποιεί (τη φορά που παίρνει τα γένια) είναι η καλύτερη για το δικό μου πρόσωπο. Έτσι με δυόμιση περάσματα (και πιο κλειστές γωνίες εννοείται, ειδικά στην κόντρα) επιτυγχάνω το καλύτερο αποτέλεσμα. Από αυτόν πήρα την μεθοδολογία του, και όχι την τεχνική του. Στο θέμα γωνία ξυρίσματος ακολουθώ την συμβουλή του Γιάννη (y.v.): 30 μοίρες όταν πηγαίνω WTG, σχεδόν να εφάπτεται το ξυράφι με το δέρμα όταν είναι κόντρα και κάπου ενδιάμεσα όταν το πέρασμα είναι XTG.
Όσο για τους ερεθισμούς, εγώ που δεν το κατέχω ακόμα το άθλημα έχω κάτι ψιλοερεθισμούς ψηλά στα μάγουλα (επειδή εκεί δεν έχω σχεδόν καθόλου τρίχες και περνάω από πάνω το ξυράφι) και χαμηλά στον λαιμό (που επιμένω περισσότερο και περνάω το ξυράφι διαγώνια με κλίση ( αλά slant bar :megagrin ).Τέτοιους ερεθισμούς δεν είχα με την gillette super slim twist και ξυραφάκι personna.
Πάντως με τη βοήθεια του τύπου κατάφερα να πλησιάσω το τέλειο αποτέλεσμα.
Τώρα ο στόχος είναι να εξαλείψω και τους ερεθισμούς βελτιώνοντας την τεχνική και τις γωνίες μου... (σε κάποια σημεία που δεν με βολεύει έχω το ξυράφι σχεδόν κάθετα... :cry )
Και μία ερώτηση: μετά από κάθε πέρασμα ξεπλένουμε το πρόσωπο πριν απλώσουμε ξανά αφρό, ή όχι;
Έχω δει και τα δύο σε βίντεο ξυρίσματος, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό... :confused
Πάντως τις τελευταίες φορές που δεν ξέπλενα το πρόσωπό μου μετά από κάθε πέρασμα μου φάνηκε σαν να διατηρείται ένα λεπτό φιλμ αφρού που βοήθαγε την λεπίδα να γλιστράει καλύτερα.
Όσο για τους ερεθισμούς, εγώ που δεν το κατέχω ακόμα το άθλημα έχω κάτι ψιλοερεθισμούς ψηλά στα μάγουλα (επειδή εκεί δεν έχω σχεδόν καθόλου τρίχες και περνάω από πάνω το ξυράφι) και χαμηλά στον λαιμό (που επιμένω περισσότερο και περνάω το ξυράφι διαγώνια με κλίση ( αλά slant bar :megagrin ).Τέτοιους ερεθισμούς δεν είχα με την gillette super slim twist και ξυραφάκι personna.
Πάντως με τη βοήθεια του τύπου κατάφερα να πλησιάσω το τέλειο αποτέλεσμα.
Τώρα ο στόχος είναι να εξαλείψω και τους ερεθισμούς βελτιώνοντας την τεχνική και τις γωνίες μου... (σε κάποια σημεία που δεν με βολεύει έχω το ξυράφι σχεδόν κάθετα... :cry )
Και μία ερώτηση: μετά από κάθε πέρασμα ξεπλένουμε το πρόσωπο πριν απλώσουμε ξανά αφρό, ή όχι;
Έχω δει και τα δύο σε βίντεο ξυρίσματος, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό... :confused
Πάντως τις τελευταίες φορές που δεν ξέπλενα το πρόσωπό μου μετά από κάθε πέρασμα μου φάνηκε σαν να διατηρείται ένα λεπτό φιλμ αφρού που βοήθαγε την λεπίδα να γλιστράει καλύτερα.
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29513 times
- Been thanked: 29727 times
Εγώ Μανώλη το ξεπλένω ελαφρά και όπως είναι βρεμένο ξαναπλώνω τον αφρό. Μην φανταστείς όμως ότι το ξεπλένω τελείως, υπάρχει ένα λεπτό φιλμ στο πρόσωπο.
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Φίλε Νεκρομάντη η φορά που ακολούθησε ο τύπος παραπάνω μπορεί να έκατσε πιο καλά στο προσωπό σου διότι μπορεί να έχετε περίπου την ίδια φορά γενιών, δε θεωρώ μέθοδο τι είδους φορά ακολούθησε στο ξυρισμά του!Ο καθένας πρέπει να διαμορφώνει τα περάσματά του ανάλογα τη φορά των γενιών του, πχ μπορεί να κάνω τη μια πλευρά κάθετο πέρασμα απο το αυτί στη μύτη αλλά απο την άλλη πλευρά να χρειαστεί να κάνω το αντίθετο , δηλαδή απο τη μύτη στο αυτί διότι τα γένια έχουν αντίθετη φορά απο την άλλη πλευρά.
Σε επόμενο βίντεο θα σας δείξω τα γένια μου για να δείτε πόσο ανάποδα και πόσο δύσκολα είναι αλλά έχω βρεί τη φορά τους , που πάνε τα γένια σε κάθε πλευρά και πράττω ανάλογα.Γι' αυτό έχω ξαναπεί και ξαναλέω , κοιτάχτε προσεκτικά πριν το ξυρισμά σας προς τα που πάνε τα γένια σας ώστε να τα πάρετε κατάλληλα κόντρα σε κάποιο πέρασμα.Επίσης μετά απο κάθε ξύρισμα (και αφού βάλετε after shave για μενα) τσεκάρετε το προσωπό σας χαιδεύοντάς το προσπαθώντας να καταλάβετε προς τα που πάνε οι δύσκολες και απομείναντες τρίχες ,πάρτε το straight σας (ξαναβάλτε λίγο αφρό αν χρειαστεί) η το DE σας και προσπαθήστε να ξυρίσετε κατάλληλα το σημείο αυτό ώστε να γνωρίζετε ποια θα είναι η κινησή σας και φορά στο επόμενο ξύρισμα.Δοκιμάστε και πείτε μου!
Σε επόμενο βίντεο θα σας δείξω τα γένια μου για να δείτε πόσο ανάποδα και πόσο δύσκολα είναι αλλά έχω βρεί τη φορά τους , που πάνε τα γένια σε κάθε πλευρά και πράττω ανάλογα.Γι' αυτό έχω ξαναπεί και ξαναλέω , κοιτάχτε προσεκτικά πριν το ξυρισμά σας προς τα που πάνε τα γένια σας ώστε να τα πάρετε κατάλληλα κόντρα σε κάποιο πέρασμα.Επίσης μετά απο κάθε ξύρισμα (και αφού βάλετε after shave για μενα) τσεκάρετε το προσωπό σας χαιδεύοντάς το προσπαθώντας να καταλάβετε προς τα που πάνε οι δύσκολες και απομείναντες τρίχες ,πάρτε το straight σας (ξαναβάλτε λίγο αφρό αν χρειαστεί) η το DE σας και προσπαθήστε να ξυρίσετε κατάλληλα το σημείο αυτό ώστε να γνωρίζετε ποια θα είναι η κινησή σας και φορά στο επόμενο ξύρισμα.Δοκιμάστε και πείτε μου!
Ηλίας
Ηλίας
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
[youtube][/youtube]
shaving with stone razors
Δεν θυμαμαι εχει ξαναμπει;
:eek
shaving with stone razors
Δεν θυμαμαι εχει ξαναμπει;
:eek
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Tι κάνει το άτομο ρε συ!Φαίνεται ψαγμένος πάντως.Σε λίγο θα σπάμε τζαμαρίες και θα κάνουμε δοκιμές μου φαίνεται :bigsmilie !
Ηλίας
Ηλίας
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29513 times
- Been thanked: 29727 times
Να ένα ωραίο κατά την γνώμη μου βίντεο. Ωραία τεχνική, άψογος συνδυασμός (Tabac+Filarmonica) και μου άρεσε που ξεφορτώθηκε πολύ γένι!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Aντώνη εμένα μου άρεσε που χειριζότανε πολύ καλά και τα δύο χέρια του αλλά δεν σήκωσε καθόλου το χέρι του ώστε να κάνει ένα τέντωμα!Επίσης θεωρώ ότι χρησιμοποιεί λάθος γωνία, πολύ κάθετα θα έλεγα και αυτό φαίνεται όταν ξυρίζει την δεξιά του πλευρά.
Ηλίας
Ηλίας