Ωραίος, το πινέλο αυτό το έχω και εγώ και κάνει τη δουλειά του μια χαρά!Εμένα δε μου μαδάει πλέον , απλά τσιμπάει κάποιες φορές.
Άντε να ξεβρακώνονται και οι υπεύθυνοι σιγά σιγά εδώ μέσα :bigsmilie !
Video ξυρίσματα με straight razor
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Ένα βιντεάκι ακόμη απο εμένα με το περίφημο Heljestrand MK 32 το οποίο θα το ανεβάσω αυτές τις μέρες στο κατάλογο των ξυραφιών!Το βίντεο δε διαφέρει με τα άλλα δικά μου, απλά εδώ δείχνω 3 περάσματα (κάνοντας στο τέλος μερικά τοπικά περάσματα τα οποία δε δείχνω) αλλά βλεποντάς το πάλι θα ήθελα μερικά τεντώματα ακόμη στο προσωπό μου, ήμουνα πολύ κουρασμένος και τα χέρια μου ήτανε βαρια πολύ!
Το θέμα είναι ότι το ξυράφι αυτό το ακόνισα εγώ ο ίδιος απο την αρχή!Το ακόνισα 3 φορές για να το φτάσω σε αυτό το επίπεδο που βλέπετε τώρα.Η κόψη του ήθελε αρκετά περάσματα αφού είχε μερικά χτυπηματάκια, αλλά παρόλα τα 2 καλά ακονίσματα δε με ικανοποίησε ένα ξύρισμα που είχα με αυτό καθώς και το κόψιμο του γενικά.Έτσι με το τέταρτο ακόνισμα κατάφερα να το φτάσω να κόβει σε όλο το μήκος της λεπίδας αλλά μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε πολύ το ακονισμά του , παρόλα κάποια επιτυχημένα ακονίσματα και φρεσκαρίσματα που έχω κάνει το συγκεκριμένο με ταλαιπώρησε και πολλές φορές είχα μεγάλες απορίες.
Το ξυρισμά του ήτανε γλυκό, βαθύ πολύ , δε με τραβούσε καθόλου και είχα την αίσθηση ότι δεν είναι επικίνδυνο το κοψιμό του.Και ένα άλλο Heljestrand που έχω συμπεριφέρεται περίπου το ίδιο, είναι απίστευτα και χαραχτηριστικά ξυράφια.Όμως πιστεύω ότι έχει να μου προσφέρει και άλλα αυτό το ξυράφι , ίσως με πιο καλές πέτρες και σίγουρα πιο έμπειρο ακονιστή γαι να μου δώσει το 100% της αποδοσής του.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Γιάννη (y.v) που μου έδωσε σαφής οδηγίες πως να ακονίσω το ξυράφι αυτό με τις Norton πέτρες έχοντας και ο ίδιος προσωπικές εμπειρίες με τις συγκεκριμένες.Πρόθυμος άνθρωπος, επεξηγηματικός και διαθέσιμος πάντα να βοηθήσει, μπράβο του και χάρη σε τέτοιους ανθρώπους το παραδοσιακό ξύρισμα θα μεταδίδεται απο γενιά σε γενιά!
[youtube][/youtube]
Το θέμα είναι ότι το ξυράφι αυτό το ακόνισα εγώ ο ίδιος απο την αρχή!Το ακόνισα 3 φορές για να το φτάσω σε αυτό το επίπεδο που βλέπετε τώρα.Η κόψη του ήθελε αρκετά περάσματα αφού είχε μερικά χτυπηματάκια, αλλά παρόλα τα 2 καλά ακονίσματα δε με ικανοποίησε ένα ξύρισμα που είχα με αυτό καθώς και το κόψιμο του γενικά.Έτσι με το τέταρτο ακόνισμα κατάφερα να το φτάσω να κόβει σε όλο το μήκος της λεπίδας αλλά μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε πολύ το ακονισμά του , παρόλα κάποια επιτυχημένα ακονίσματα και φρεσκαρίσματα που έχω κάνει το συγκεκριμένο με ταλαιπώρησε και πολλές φορές είχα μεγάλες απορίες.
Το ξυρισμά του ήτανε γλυκό, βαθύ πολύ , δε με τραβούσε καθόλου και είχα την αίσθηση ότι δεν είναι επικίνδυνο το κοψιμό του.Και ένα άλλο Heljestrand που έχω συμπεριφέρεται περίπου το ίδιο, είναι απίστευτα και χαραχτηριστικά ξυράφια.Όμως πιστεύω ότι έχει να μου προσφέρει και άλλα αυτό το ξυράφι , ίσως με πιο καλές πέτρες και σίγουρα πιο έμπειρο ακονιστή γαι να μου δώσει το 100% της αποδοσής του.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Γιάννη (y.v) που μου έδωσε σαφής οδηγίες πως να ακονίσω το ξυράφι αυτό με τις Norton πέτρες έχοντας και ο ίδιος προσωπικές εμπειρίες με τις συγκεκριμένες.Πρόθυμος άνθρωπος, επεξηγηματικός και διαθέσιμος πάντα να βοηθήσει, μπράβο του και χάρη σε τέτοιους ανθρώπους το παραδοσιακό ξύρισμα θα μεταδίδεται απο γενιά σε γενιά!
[youtube][/youtube]
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29297 times
- Been thanked: 29410 times
Ωραίο το βιντεάκι Ηλία, το είδα πρώτος στο youtube! :megagrin
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Μπράβο Ηλία. Τώρα κατάφερα να το δω ολόκληρο λόγω τεχνικών δυσκολιών.
Το ξυράφι είναι 6/8? Σε κάποιες λήψεις μοιάζει μεγαλύτερο.
Επίσης, το πινέλο, αν και silvertip δείχνει λίγο άκαμπτο ή έτσι μου φάνηκε?
Το ξυράφι είναι 6/8? Σε κάποιες λήψεις μοιάζει μεγαλύτερο.
Επίσης, το πινέλο, αν και silvertip δείχνει λίγο άκαμπτο ή έτσι μου φάνηκε?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Ωραιος ιδιως και που δεν εχει μουσικη ωστε να ακουμε αλλους ηχους καλυτερα
Αν γινεται λιγο "πιο πισω" ωστε να φαινεται καλυτερα η εικονα
Κατα τα αλλα παμε καλα,ανεβαινουμε μας μαθαινουν και στο εξωτερικο.
Αν γινεται λιγο "πιο πισω" ωστε να φαινεται καλυτερα η εικονα
Κατα τα αλλα παμε καλα,ανεβαινουμε μας μαθαινουν και στο εξωτερικο.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Ηλία πολύ καλός, σε ευχαριστούμε!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
@Φώτη το ξυράφι είναι 6/8 και ίσως απο τα πιο ακριβά στη συλλογή μου!Ένας σε ξένο forum το πουλούσε 300$ ακριβώς το ίδιο και γενικά το MK32 το πουλάνε πιο ακριβά έναντι του ΜΚ30 κτλπ, τώρα τι διαφορές έχουν δε γνωρίζω.Όπως ανέφερα και πιο πάνω το ξυράφι αυτό δεν έχει φτάσει σίγουρα στο μέγιστο της αποδοσής του!
Επίσης το πινέλο έχει κοντό θύσανο και είναι σίγουρα δυνατός και λίγο σκληρός αλλά με τίποτα δε σε τσιμπάει κάτι κατα το lathering όπως και όλοι οι θύσανοι που έχω μέχρι τώρα φτιάξει.
@Δόρυ δυστυχώς κινητό μου σε 1920χ1080 ανάλυση δεν έχει ζουμ και εγώ δε μπορώ να κάνω πίσω διότι θέλω να βλέπω τι γίνεται!Θα δοκιμάσω να δω ίσως σε πιο χαμηλή ανάλυση μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα.
@Φώτη το ξυράφι είναι 6/8 και ίσως απο τα πιο ακριβά στη συλλογή μου!Ένας σε ξένο forum το πουλούσε 300$ ακριβώς το ίδιο και γενικά το MK32 το πουλάνε πιο ακριβά έναντι του ΜΚ30 κτλπ, τώρα τι διαφορές έχουν δε γνωρίζω.Όπως ανέφερα και πιο πάνω το ξυράφι αυτό δεν έχει φτάσει σίγουρα στο μέγιστο της αποδοσής του!
Επίσης το πινέλο έχει κοντό θύσανο και είναι σίγουρα δυνατός και λίγο σκληρός αλλά με τίποτα δε σε τσιμπάει κάτι κατα το lathering όπως και όλοι οι θύσανοι που έχω μέχρι τώρα φτιάξει.
@Δόρυ δυστυχώς κινητό μου σε 1920χ1080 ανάλυση δεν έχει ζουμ και εγώ δε μπορώ να κάνω πίσω διότι θέλω να βλέπω τι γίνεται!Θα δοκιμάσω να δω ίσως σε πιο χαμηλή ανάλυση μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα.
Ηλίας
Ηλίας
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Ηλία με τι κινητό τραβάς τα video?
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Με το Samsung Note το οποίο έχει πολύ καλό video λένε.
Ηλίας
Ηλίας