Συμβουλές για αγορά επιθετικής μηχανής

Άβαταρ μέλους
Loizos
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Θα πάρω με μαύρη λαβή. Αφού αποφάσισα τη μηχανή, άφησα στη σύζυγο την επιλογή του χρώματος. Κατα βάθος προτιμούσα να διαλέξει τη μαυρη :dance όπως και έγινε.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25592 times
Been thanked: 7888 times

Συμφωνώ με Στέφανο και Δόρυ, εγώ πήρα την R41 αλλά την χρησιμοποιώ με την λαβή της R106 (μαύρη). Η μεταλλική λαβή απλά δεν... :!@#! Με την ακρυλική λαβή δεν έχω πρόβλημα κρατήματος-γλυστρίματος.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Ολοι βλεπω την μαυρη λαβη,τωρα μαλιστα
Δηλαδη μονο εγω την ασπρη; Ετσι ε;
Καλα,αμα την αλλαξω μην μου πει μετα κανεις τιποτα.

:megagrin
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 350 times

Για να μη γλυστράει η λαβή, υπάρχει το κόλπο με το alum block: περνάς το χέρι σου με (ή πιάνεις πρώτα) το alum block και μετά πιάνεις τη μηχανή. Κάπου το έχω δει αυτό, δηλαδή. Και νομίζω με straight razor.
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ισχυει, Βαγγελη, και ετσι αυξανοντας το grip μπορεις να τεντωσεις και το δερμα πιο ευκολα γιατι δεν γλυστραει.. Μαλλον σε καποιο βιντεο του κ. Παχου το ειδες.. :megagrin :hellas
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Ώπαα δε το ήξερα αυτό με το alum!Για πείτε πιο αναλυτικά τι κάνετε?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Βρέχεις ελαφρά τα δάχτυλά σου, και στη συνέχεια τα τρίβεις λίγο πάνω στο alum. Δεν τα σκουπίζεις, δεν τα ξεβγάζεις. Αυτό είναι όλο.
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Απ' ότι μου είπε ο Γιάννης (y.v.) αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν ξυρίζεσαι με φαλτσέτα για να μην γλυστράει το χέρι που τεντώνει το δέρμα λόγω του λεπτού φίλμ αφρού που μένει στην περιοχή που έχεις ξυρίσει. Έτσι επιτυγχάνεις καλύτερο τέντωμα...
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
NavalArchitect

Τώρα είδα το νήμα.

Το Muehle R41 είναι αρκετά επιθετικό DE, κατ'ουσίαν είναι σαν να ξυρίζεσαι με σκέτο ξυραφάκι (ή τέλος πάντων μιά κατάσταση κοντά σ'αυτήν). Αν όμως έχεις γένια μεγαλωμένα 2-3 ημερών για παράδειγμα και κάνεις καλή, σωστή σαπουνάδα, τότε θα έχεις πολύ ωραίο ξύρισμα. Είναι πολύ καλό ξυράφι ασφαλείας, πετυχημένο σχεδιαστικά. Όμως αν θες να ξυρίζεσαι κάθε μέρα με αυτό, τότε ξανασκέψου το. Είναι πολύ δυνατό. Το ίδιο ισχύει αν έχεις ευαίσθητο δέρμα και πρέπει (για οποιονδήποτε λόγο) να ξυρίζεσαι πολύ συχνά.

Το μαύρο ή τύπου R89 χερούλι είναι το ίδιο σε αποτελεσματικότητα, δε γλιστρά. Έχω και το R41 Grande, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό. Το χερούλι σ'αυτό είναι ακόμη πιό πρακτικό, το ίδιο υλικό αλλά λίγο μεγαλύτερη διάμετρος. Ο Βαγγέλης έχει δίκιο. Το συγκεκριμένο κόλπο με το alum block έχει αναφερθεί στο YouTube, στο βιντεάκι του Chimensch.

Το Futur είναι πάρα πολύ επιθετικό στο #6, και κατά συνέπεια πάρα πολύ επικίνδυνο. Πραγματικά ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του έχοντας αυτή τη ρύθμιση. Είναι βαρύ και στιβαρό, και πολύ αξιόπιστο. Ακόμη κι αν πάει σαπουνάδα στο χερούλι, το βάζεις κάτω από το νερό και φεύγει εύκολα.

Το iKon είναι καλό, αλλά ακριβό, πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει. Έχει πολύ καλό χερούλι, αλλά τα χρήματα είναι πάρα πολλά.

Τα παλιά (vintage) Gillette είναι επίσης πολύ καλά, και όχι πολύ επιθετικά για open comb. Tuckaway, New, New Deluxe, κλπ. δίνουν καλά ξυρίσματα χωρίς κανείς να σκέπτεται αν θα τον σκίσει το ξυράφι ασφαλείας.

Οποιοδήποτε ξυράφι ασφαλείας open comb στα σωστά χέρια (δηλαδή στα χέρια κάποιου με σωστή τεχνική), είτε επιθετικό είτε μη επθετικό) μπορεί να δώσει άριστο ξύρισμα χωρίς φόβο και κοψίματα.
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Κατι ελαφρως σχετικο μιας και λεμε για γλιστρημα λαβης: Εχω στα χερια μου Ελληνικη λαβη απο μπρουτζο για DE φτιαγμενη σε τορνο
Σκεφτηκα σαν καλυτερη ιδεα ψηλα την χαραξη στην λαβη στυλ Goodfella συν μια δικια μου εμπνευση για το υπολοιπο τμημα
Ενταξει δεν ειναι BobRazor μα οσο να ειναι ξεχωριζει απο εμφανιση συν οτι δεν γλυστραει
Αν και ο μπρουτζος ειναι γυαλισμενος υστερει σε "χρωμα" σε σχεση με εναν επιχρυσωμενο μα θα δουμε τι θα γινει τελικα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”