Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις! Αλλιώς, εμπειρίες αρχαρίων.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 268
Εγγραφή: 03 Μαρ 2012, 20:16
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Αρχάριοι του forum, ενωθείτε! :bigsmilie

Έχοντας γράψει αναλυτικά την πρώτη μου εμπειρία ξυρίσματος με μηχανή ασφαλείας εδώ, έψαχνα να βρω που θα γράψω τα σχετικά με τη δεύτερη. Δε βρήκα κάτι κι έτσι σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα, όπου λέω να γράφουμε τις εντυπώσεις μας από τα αρχικά μας ξυρίσματα (οι αρχάριοι κυρίως), να θυμούνται κι οι παλιότεροι και να γελούν... :xp1

Λοιπόν που λέτε, σήμερα, δυο μέρες μετά το αρκούντως επιτυχές πρώτο ξούρισμα, θα πήγαινα το μεσημεράκι μια επίσκεψη που προέκυψε εκτάκτως (ήδη εδώ οι πιο έμπειροι θα πρέπει να έκαναν από μέσα τους φαντάζομαι, το πρώτο "Ωχ..."). Διότι πως να το κάνουμε, αυτό το εκτάκτως, έχει την σημασία του όπως θα δείτε παρακάτω.

Που λέτε, χωρίς απαραίτητα να χρειάζομαι σώνει και ντε ξύρισμα, αφού τα γένια μου δεν είχαν μεγαλώσει ιδιαίτερα, είπα να ρίξω ένα για να πάω φράπα και μοσχομυριστός. Παίρνω την κούπα μου, βουτάω μέσα τη γουρούνα, ρίχνω χλιαρό νεράκι κι αρχίζω την ίδια ακριβώς προετοιμασία με το πρώτο μου ξύρισμα. Όλα καλά μέχρι εδώ εκτός από ένα: τον χρόνο! Ήθελα να κάνω γρήγορα, για να προλάβω να είμαι στην ώρα που είχα πει στο ραντεβού μου (...την συνέπειά μου μέσα).

Παίρνω το ξυράφι μου κι αρχίζω το πρώτο πέρασμα προς τα κάτω και... άουτς! Πρώτο κοψιματάκι. Την ψυλλιάστηκα τη δουλειά. Αυτό το ξύρισμα δε θα είχε καμία σχέση με το προηγούμενο. Ήδη αποφάσισα ότι κόντρα ΔΕΝ θα ξυριζόμουν. Ωστόσο, ένα πέρασμα με πλάγια φορά το χρειαζόμουν. Βάζω πάλι αφρό, παίρνω το ξυράφι και... πολλά άουτς!!! :bigsmilie Εκτός από τα 3-4 κοψίματα, να και ένας ωραιότατος ερεθισμός στην κάτω δεξιά πλευρά του λαιμού μου. Τελειώνω το πέρασμα όπως-όπως και ξεπλένομαι.

Παλιότερα, είχα πάρει ένα αποσμητικό το οποίο είναι το γνωστό μας(;) alum. Το ξεβγάζω καλά, κι αρχίζω να το περνάω στο πρόσωπό μου. Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά δεν ήταν τέλεια. Οπότε, παίρνω και το αιμοστατικό gel της proraso που είχα προνοήσει να αγοράσω κι αρχίζω να βάζω στα σημεία που εξακολουθούσε να τρέχει λίγο αίμα. Miracolo! Το αίμα σταμάτησε, και εκτός από τον ερεθισμό, ήταν σαν να μην έχω κοπεί ποτέ! Περιμένω ένα-δυο λεπτάκια να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια βάζω λίγη λοσιόν της Bepanthol που είχα, μιας και η κρέμα της proraso που έχω παραγγείλει θα αργήσει ακόμα να έρθει. Ίχνος αίματος. Πάω ντύνομαι, και λίγο πριν φύγω, παίρνω το after shave μου και βάζω κι από αυτό. Και πάλι ίχνος αίματος.

Συμπερασματικά λοιπόν, θα πω ότι για κάποιο μαζοχιστικό λόγο και πάλι ευχαριστήθηκα το ξύρισμά μου. Σίγουρα όχι όσο το πρώτο, αλλά δεν πτοήθηκα. Το μεγαλύτερο βέβαια μάθημα είναι ότι αρχάριος και βιασύνη, δε συνάδουν! Όχι πως δεν το ήξερα, αλλά να 'χουμε βρε παιδί μου να λέμε στα εγγόνια μας και καμιά ιστορία τρόμου, να τρώνε το φαΐ τους... :boing
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 7391
Εγγραφή: 20 Ιαν 2009, 15:49
15
Τοποθεσία: Nederlands
Has thanked: 11318 times
Been thanked: 10718 times
Ηλικία: 45
Επικοινωνία:

Ωραίο, απλά το μετέφερα σε μια πιο αρμόζουσα κατηγορία!

:thnx
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 6359
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 14:06
15
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 652 times
Επικοινωνία:

Ο χρόνος είναι ένας απο τους μεγαλύτερους εχθρούς του παραδοσιακού ξυρίσματος. Για να ξυριστείς υπο πίεση χρόνου θέλει μεγάλη εμπειρία. Εγώ τώρα τελευταία τα καταφέρνω.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

:megagrin :megagrin :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 268
Εγγραφή: 03 Μαρ 2012, 20:16
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Και ναι, είναι γεγονός! Το πρώτο μου ξύρισμα με την mercur futur και το 3ο μου στην σειρά. Μακράν το καλύτερο, ευκολότερο και απολαυστικότερο. ΟΚ, με μόνο δυο άλλα ξυρίσματα έχω να το συγκρίνω, αλλά το να καταλαβαίνει ακόμα κι ένας αρχάριος την διαφορά, πάει να πει πως υπάρχει! :megagrin

Συνολικός χρόνος ξυρίσματος, 30 λεπτά με προετοιμασίες κλπ. Ξεκίνησα όπως πάντα, με ένα 2λεπτο μασάζ στο πρόσωπο με τη γουρούνα μου και αφρό από το σαπούνι Pino Silvestre. Όσο πάει και μου αρέσει περισσότερο αυτό το σαπούνι. Στη συνέχεια έκανα αφρό με το proraso μου. Ξεβγάλθηκα και χρησιμοποίησα το proraso pre shaving cream. Άλλα 2 λεπτά μασάζ στη μουσούδα που λέει κι ο Στέφος με τη γουρούνα και τον αφρό από το σαπούνι proraso.

Ήρθε η ώρα για τη λεπίδα. Είχα δύο επιλογές, pesrona platinum ή astra keramik. Από ότι έχω διαβάσει στις κριτικές σας για αυτές τις λεπίδες, έχω την αίσθηση ότι τα astra είναι πιο επιθετικά κι έτσι είπα να πάω λάου-λάου και διάλεξα τις persona. Βάζω την λεπίδα στη μηχανή και επιλέγω το 1,5 για το πρώτο μου ξύρισμα.

Βάζω την μηχανή στη μούρη κι αρχίζω, κρατώντας πάντα κατά νου αυτό που οι περισσότεροι λένε ότι η συγκεκριμένη μηχανή δε θέλει καθόλου πίεση. Καλώς ορίσατε στους πρώτους αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ με λεπίδα και ξυράφι! Η μηχανή κυριολεκτικά πετούσε πάνω στο δέρμα μου. Ποτέ μα ποτέ και με κανέναν άλλο τρόπο ξυρίσματος πατροπαράδοτου και μη, δεν είχα τέτοια αίσθηση. Ξεκίνησα το πρώτο πέρασμα προς τα κάτω. Σε κάποια σημεία μου ξέφευγε λίγο η μηχανή κι άφηνε πίσω λίγα γένια. Εκεί έκανα ένα διπλό τόλουπ και τα έπαιρνα με ένα δεύτερο περασματάκι. Ξεπλένομαι, βάζω πάλι σαπουνάδα κι αρχίζω το δεύτερο με φορά από τα αυτιά προς τη μύτη. Το ξυράφι εξακολουθεί να γλυστράει στο πρόσωπο λες και κυλούσε σε πάγο. Τρίτο πέρασμα όλο κόντρα, το ίδιο. Στο τέλος, υπήρχαν σημεία που μπορούσα ακόμα να νιώσω λίγα γένια. Έκανα δυο τρεις φιγούρες στα σημεία αυτά και τέλος. Αποτέλεσμα, τέλειο. Τέλειο; Όχι ακριβώς!

Υπάρχει ένα μικρό κόψιμο πλάι στο σαγόνι. Πότε έγινε αυτό; Ιδέα δεν έχω, ούτε που κατάλαβα! :bigsmilie Αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ποτέ δεν ένιωσα πόνο κοψίματος. Επίσης, στο κάτω μέρος του λαιμού υπήρχαν ένα-δυο σπυράκια από προηγούμενο ερεθισμό. Η μηχανή τα σεβάστηκε απόλυτα. Ερεθισμοί από το σημερινό ξύρισμα; Ούτε ένας! Παίρνω το στυπτικό στικάκι που αγόρασα από ένα φαρμακείο και το δοκιμάζω στο επίμαχο σημείο που κόπηκα. Το αίμα σταμάτησε. Ξεπλένω πινέλο, κούπα και μηχανή και βλέπω στο σημείο που έβαλα το στικ ένα άσπρο σημάδι. Το αγνοώ και βάζω την bepanthol lotion που έχω. Σημαδί τέλος. Μετά από λίγο, βάζω και την αγαπημένη Μυρτώ λεμόνι. Πολύ λιγότερο κάψιμο σε σχέση με το πρώτο μου ξύρισμα. Σε σημείο που με παραξένεψε και πάλι.

Περνάω και ξαναπερνάω το χέρι μου να εξακριβώσω ότι το ξύρισμά μου είναι καλό. Κι όμως, μια χαρά βαθύ ξύρισμα, το δέρμα μου σαν ποπό μωρού (κι όχι σαν της μαϊμούς της εικόνας μου), χωρίς ιδιαίτερο κάψιμο όμως από τη κολόνια. Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ, ούτε με ένα πέρασμα με την mach προς τα κάτω. Όχι με την mercur με τρία περάσματα και το ένα κόντρα! Πραγματικά απίστευτο... Αυτά τα ολίγα περί αυτών των πολλών για την ώρα, ελπίζω να ευχαριστηθήκατε την ανάγνωση όσο κι εγώ το ξύρισμά μου!
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2519
Εγγραφή: 13 Δεκ 2010, 17:51
13
Has thanked: 46 times
Been thanked: 147 times
Ηλικία: 57

Εχω μεταθεσει την ωρα του ξυρισματος για να μην εχω πιεση χρονου
Παραδοσιακο ξυρισα και βιασυνη δεν συναδουν εκτος μονο αν κανεις 1 περασμα και με ηπια κεφαλη
Και παλι θα εβαζα μια ηπια λεπιδα,με τιποτα Feather-Kai-Personna
Σε περιπτωση που ερθουν τα πραγματα πανω κατω (τουτεστιν σε εξαιρετικα σπανιες πειπτωσεις) τοτε χρησιοποιω την λαβη Omega και σταθερη κεφαλη με 2 ξυραφακια Gillette
Μισω στην κυριολεξια (γιαυτο και οι Shavette μου εχουν παροπλιστει) τα κοψιματα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”