Φρεσκαρισματάκι στο ξυράφι.
25 περάσματα από τη φυσική Σλοβακική πέτρα με λάσπη από τη μπλε Βελγική
25 περάσματα από την ίδια πέτρα με λάσπη από την κίτρινη Βελγική
50 περάσματα από τη φυσική κινεζική με λάσπη από την ίδια
50 περάσματα από την ίδια πέτρα μόνο με νερό
60 περάσματα από την πράσινη πάστα
100 περάσματα από το δέρμα
Σε λίγο shave test
Εργασίες στα ξυράφια μου
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Αποφάσισα να λαδώσω 6 από τα ξυράφια μου ώστε να μην οξειδώνονται.
Άφησα αλάδωτα 3 και αυτά σκοπεύω να χρησιμοποιώ τις επόμενες μέρες.
Όταν τα βαρεθώ θα τα λαδώσω και αυτά και θα πάρω από τα άλλα.

Άφησα αλάδωτα 3 και αυτά σκοπεύω να χρησιμοποιώ τις επόμενες μέρες.
Όταν τα βαρεθώ θα τα λαδώσω και αυτά και θα πάρω από τα άλλα.

εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Προχθές βράδυ μετά τη συζήτηση περι ακονίσματος είπα να κάνω κάποιες εργασίες!Καταρχήν έπρεπε να ισιώσω τις πέτρες μου, έτσι είχα πάρει 120/180/220 grit ντουκόχορτα καθώς και ένα κομμάτι τζάμι που είχα στη αποθήκη, τα έβρεξα και τα δυο με νερό και κολλάγανε κατα κάποιο τρόπο.Στη norton η μια πλευρά κυρίως με παίδεψε αλλά με αυτό που ξεκολώθηκα περισσότερο ήτανε με τη κινέζικη 12Κ τελειώματος.Η δικιά μου και του φίλου μου στο μέσο της είχανε ένα εμφανή φούσκωμα, δε ξέρω αν εσείς έχετε κάποια κινέζικη αλλά αν έχετε θέλω να μου πείτε πως ήτανε και τι κάνατε γι'αυτό, ο slur έχει σίγουρα μια.Πάντως πιστεύω η απο κάτω πλευρά θέλει λίγο ακόμη αλλά η απο πάνω και η βασικότερη πρέπει να είναι εντάξει!
Έτσι ξεκινάμε με κάλυμμα της ράχης των ξυραφιών με μονωτική τανία καλής ποιότητας, μεγάλη πετσέτα μοκροινών απλωμένη μπροστά μου, λούπες, δέρματα για στέγνωμα, καταβρεχτήρι και ένα ποτήρι Chivas να μου κρατάει συντροφιά!Θέλω να μεταφέρω σε μερικούς την ατμόσφαιρα μπας και μπουν στο τρυπάκι να αγοράσουν ξυράφι :bigsmilie !
Έτσι ξεκινάω με το Dovo μου πρώτα που του είχα ακουμπήσει τη λούπα καταλάθος στη κόψη του και είχα κάνει κάποια βαθουλωματάκια που με το μάτι γυμνό δύσκολα έβλεπες αλλά με τη λούπα ήταν εμφανές.
Τεχνική "The Regular X-Stroke"
20 περάσματα στις 4000 με γκρι slurry stone
20 περάσματα στις 8000 με γκρι slurry stone
20 περάσματα στις 4000 με κίτρινη slurry stone
20 περάσματα στις 8000 με κίτρινη slurry stone
15 περάσματα στις 4000 μόνο με νερό
15 περάσματα στις 8000 μόνο με νερό
8 περάσματα στις 4000 μόνο με νερό
15περάσματα στις 8000 μόνο με νερό
30 περάσματα στη κινέζικη τελειώματος με τη δικιά του slurry stone
30 περάσματα στη κινέζικη τελειώματος με νερό σκέτο
20 περάσματα στη πράσινη πάστα
πολλά περάσματα στο δέρμα
μετά σειρά είχε το TI spartacus, ελαφρώς χαμογελαστό ξυράφι που με δυσκόλεψε να καλύψω τη ράχη με μονωτική λόγω του σχεδίου που έχει.Είχε κάτι μικρογρατσουνίτσες στη κόψη της που τα έβλεπες με τη λούπα ,περίεργο γιατί ο πωλητής είχε πει ότι το είχε χρησιμοποιήσει 2-3 φορές.Τεχνική "The 45 degree X-Stroke For blades with a slight smiling curve at the edge" που εφάρμοζα για πρώτη φορά!Είχα κατεβάσει το μικρό φιλμάκι απο [urlhttp://straightrazorplace.com/srpwiki/index.php/File:45-stroke.gif]εδώ[/url] στο κινητό μου και το παρακολουθούσα ταυτόχρονα όταν ακόνιζα, αυτο με βοήθησε πάρα πολύ.
20 περάσματα στις 8000 μόνο με νερό
Κάνω τσεκ απ με τις λούπες μου, τέστ κοψίματος στις τρίχες του καρπού των χεριών μου και τέλος τυπικό τεστ τρίχας.Τα ξυράφια κόβανε άψογα και ιδιαίτερα το Spartacus γαμ@ύσε, έκοβε δαιμονισμένα.Όλα αυτά απο τις 11 το βράδυ μέχρι τις 2 και κάτι.Ήμουνα αξύριστος και είχα μεγάλη περιέργια να δω πως κόβει το Spartacus.Eτοιμασία και ω ναι, η μεγάλη απόλαυση, το ξυράφι έκοβε απαλά, χωρίς μεγάλη πίεση και χωρίς ερεθισμούς.Δε θέλω να το παίξω έμπειρος αλλά έχω δοκιμάσει καμποσα shave ready και του φίλου μου του αμερικάνου που είναι επαγγελματίας, τέτοιο κόψιμο δεν είχα ξαναδεί παρα μόνο του ξυραφιού που μου ακόνισε ο slur.Δε θα πω άλλα διότι είμαι ακόμη στα αρχικά στάδια!
Έτσι ξεκινάμε με κάλυμμα της ράχης των ξυραφιών με μονωτική τανία καλής ποιότητας, μεγάλη πετσέτα μοκροινών απλωμένη μπροστά μου, λούπες, δέρματα για στέγνωμα, καταβρεχτήρι και ένα ποτήρι Chivas να μου κρατάει συντροφιά!Θέλω να μεταφέρω σε μερικούς την ατμόσφαιρα μπας και μπουν στο τρυπάκι να αγοράσουν ξυράφι :bigsmilie !
Έτσι ξεκινάω με το Dovo μου πρώτα που του είχα ακουμπήσει τη λούπα καταλάθος στη κόψη του και είχα κάνει κάποια βαθουλωματάκια που με το μάτι γυμνό δύσκολα έβλεπες αλλά με τη λούπα ήταν εμφανές.
Τεχνική "The Regular X-Stroke"
20 περάσματα στις 4000 με γκρι slurry stone
20 περάσματα στις 4000 με κίτρινη slurry stone
15 περάσματα στις 4000 μόνο με νερό
15 περάσματα στις 8000 μόνο με νερό
8 περάσματα στις 4000 μόνο με νερό
15περάσματα στις 8000 μόνο με νερό
μετά σειρά είχε το TI spartacus, ελαφρώς χαμογελαστό ξυράφι που με δυσκόλεψε να καλύψω τη ράχη με μονωτική λόγω του σχεδίου που έχει.Είχε κάτι μικρογρατσουνίτσες στη κόψη της που τα έβλεπες με τη λούπα ,περίεργο γιατί ο πωλητής είχε πει ότι το είχε χρησιμοποιήσει 2-3 φορές.Τεχνική "The 45 degree X-Stroke For blades with a slight smiling curve at the edge" που εφάρμοζα για πρώτη φορά!Είχα κατεβάσει το μικρό φιλμάκι απο [urlhttp://straightrazorplace.com/srpwiki/index.php/File:45-stroke.gif]εδώ[/url] στο κινητό μου και το παρακολουθούσα ταυτόχρονα όταν ακόνιζα, αυτο με βοήθησε πάρα πολύ.
20 περάσματα στις 8000 μόνο με νερό
Κάνω τσεκ απ με τις λούπες μου, τέστ κοψίματος στις τρίχες του καρπού των χεριών μου και τέλος τυπικό τεστ τρίχας.Τα ξυράφια κόβανε άψογα και ιδιαίτερα το Spartacus γαμ@ύσε, έκοβε δαιμονισμένα.Όλα αυτά απο τις 11 το βράδυ μέχρι τις 2 και κάτι.Ήμουνα αξύριστος και είχα μεγάλη περιέργια να δω πως κόβει το Spartacus.Eτοιμασία και ω ναι, η μεγάλη απόλαυση, το ξυράφι έκοβε απαλά, χωρίς μεγάλη πίεση και χωρίς ερεθισμούς.Δε θέλω να το παίξω έμπειρος αλλά έχω δοκιμάσει καμποσα shave ready και του φίλου μου του αμερικάνου που είναι επαγγελματίας, τέτοιο κόψιμο δεν είχα ξαναδεί παρα μόνο του ξυραφιού που μου ακόνισε ο slur.Δε θα πω άλλα διότι είμαι ακόμη στα αρχικά στάδια!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
boltsis έγραψε:Η δικιά μου και του φίλου μου στο μέσο της είχανε ένα εμφανή φούσκωμα, δε ξέρω αν εσείς έχετε κάποια κινέζικη αλλά αν έχετε θέλω να μου πείτε πως ήτανε και τι κάνατε γι'αυτό, ο slur έχει σίγουρα μια.
Εγώ την έχω την κινέζικη Ηλία και ήταν τέλεια λειασμένη από τότε που την πήρα. Είναι πάρα πολύ σκληρή πέτρα και είναι πολύ δύσκολο να την ισιώσεις και μάλιστα όταν το κάνεις είναι επικίνδυνο να χαλάσεις την επιφάνεια της η οποία πρέπει να είναι λεία και απαλή και να τις κάνεις πολλαπλές χαρακιές. Εγώ όταν χρειάζεται τη λειαίνω είτε τρίβοντάς τη με κάποια άλλη πέτρα είτε με την μικρή κινέζικη.
Τώρα για τα υπόλοιπα εγώ πιστεύω ότι λάσπη δεν χρειάζεται να κάνεις σε συνθετικές πέτρες. Οι Norton είναι συνθετικές και γρήγορες πέτρες, εγώ τις δουλεύω μόνο με νερό και ποτέ με λάσπη. Τη λάσπη τη χρησιμοποιώ μόνο σε φυσικές πέτρες.
Όπως και να 'χει το αποτέλεσμα σε αντάμειψε από ότι βλέπω.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Η κινέζικη όταν τη πήρα , η βάση της δε ν ήτανε ίσια αλλά η επιφάνεια χρήση της ήτανε λειασμένη καλά αλλά νομίζω όχι ίσια.Παρόλο που την έκανα πολύ ώρα με τo 120 grit ντουκόχαρτο η επιφάνειά της ήτανε λεία όπως την αγόρασα, είναι όντως σκληρή πέτρα!
Φυσική πέτρα ποια έχεις και πως τη χρησιμοποιείς με λίγα λόγια?
Φυσική πέτρα ποια έχεις και πως τη χρησιμοποιείς με λίγα λόγια?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- y.v
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
Τις Νorton πρεπει να τις εμβαπτίζεις στο νερό για τουλάχιστον ένα δεκαλεπτο για να δουλεψουν σωστα.
Επίσης καλό είναι να κανεις τις εναλλαγές από χοντρή σε λεπτη και αντιστροφα σε όλο και πιό μικρό αριθμό περασμάτων όσο προχωράει το ακόνισμα.
Με την εναλλαγή αυτή κόβεις την τρίχα υπερακονίσματος,(στην δημιουργία της οποίας είναι επιρρεπείς αυτες οι συνθετικες πέτρες όταν κάνεις πολλά περάσματα) και δεν την αφήνεις να αναπτυχθεί.
Ενα ξυραφι με υπερακόνισμα περνάει τις δοκιμές προ του ξυρίσματος, ξυρίζει μεν κοφτερα αλλα άγρια την πρώτη φορά, και μετά όταν κοπεί η τριχα κατα το ξύρισμα, άθλια.
Επίσης καλό είναι να κανεις τις εναλλαγές από χοντρή σε λεπτη και αντιστροφα σε όλο και πιό μικρό αριθμό περασμάτων όσο προχωράει το ακόνισμα.
Με την εναλλαγή αυτή κόβεις την τρίχα υπερακονίσματος,(στην δημιουργία της οποίας είναι επιρρεπείς αυτες οι συνθετικες πέτρες όταν κάνεις πολλά περάσματα) και δεν την αφήνεις να αναπτυχθεί.
Ενα ξυραφι με υπερακόνισμα περνάει τις δοκιμές προ του ξυρίσματος, ξυρίζει μεν κοφτερα αλλα άγρια την πρώτη φορά, και μετά όταν κοπεί η τριχα κατα το ξύρισμα, άθλια.
Γιάννης B.
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
@y.v τις πέτρες τις είχα πολύ ώρα στο νερό και τα περάσματά μου ήτανε πυραμιδα αλλά lyn όπως τα περιγράφω επάνω.Πως τα είδες τα περάσματα σε αριθμό?Ήτανεπολλά?
Υπάρχει κάποια ένδειξη για τη δημιουργία της τρίχας υπερακονίσματος?Εκτός φαντάζομαι απο τα ξυρίσματα που θα κάνεις, εκείνη τη στιγμή το καταλαβαίνεις που το ακονίζεις?
Υπάρχει κάποια ένδειξη για τη δημιουργία της τρίχας υπερακονίσματος?Εκτός φαντάζομαι απο τα ξυρίσματα που θα κάνεις, εκείνη τη στιγμή το καταλαβαίνεις που το ακονίζεις?
Ηλίας
Ηλίας
- y.v
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
Θελω να διευκρινήσω ότι δεν έγραψα το προηγούμενο ποστ για να πώ ότι έκανες κάτι σίγουρα λάθος.
Το πόσες εικοσάδες θα κάνεις εξαρταται από το ποσο ξεακονισμενο είναι το ξυραφι και το πότε θα σταματήσεις τις εικοσάδες θα σου το πουν το ΤΝΤ και το ΤΡΤ.
Απλώς θα προτιμούσα για ασφάλεια, μετα τις δεκαπενταδες να έκανες μεγαλύτερο και συνεχώς μειούμενο αριθμό εναλλαγών μεχρι να τελειώσεις.
Δυστυχώς η τριχα δεν είναι ευκολο να εντοπιστει, ειδικά εάν είναι μικρη.
Με το ΤΝΤ μπορούμε να το καταλάβουμε, αλλα αυτό πρεπει να γίνεται μόνο στα αρχικά σταδια του ακονίσματος (εκεί είναι που μπορει να δημιουργηθεί πιο εντονα)
Η δημιουργία της εξαρταται σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό κυρίως απο τους εξης παράγοντες: είδος της πέτρας, είδος του ατσαλίού, πίεση που ασκείται στην λάμα, είδος του περάσματος (η κίνηση με την κόψη μπροστα αυτό προσπαθεί να μειώσει)
Οι τροποι για να την κόψουμε (εάν νομίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση να έχει αρχίσει να δημιουργείται) είναι, κάποια εναλλαγη των κινήσεων μπροστα και πίσω, η πυραμίδα με συνεχώς μειούμενο αριθμό εναλλαγων μεταξύ χονδρής και λεπτης, το TNT το οποίο πρεπει να γίνεται μόνο με το βαρος του ξυραφιού αλλά ποτέ στα τελευταια σταδια του ακονίσματος, η τοποθετηση στο τελευταίο σταδιο ταινίας και η δημιουργία διπλής κόψης μπορεί επίσης να βοηθήσει αν και το ιδανικό θα ήταν ακόμα και αν προτιθεμεθα να κάνουμε διπλή κόψη να μην υπάρχει τρίχα.
Για τις τεχνητές πετρες η μεθοδος της πυραμίδας, έτσι ακριβώς όπως την προτείνει ο Lynn έιναι πολύ καλή.
Θα έλεγα ότι μόλις τελειώσουμε τις εικοσάδες ή τις δεκαπενταδες, να γίνεται ΤΝΤ πριν προχωρήσουμε στον μικρότερο αριθμό εναλλαγών.
Το πόσες εικοσάδες θα κάνεις εξαρταται από το ποσο ξεακονισμενο είναι το ξυραφι και το πότε θα σταματήσεις τις εικοσάδες θα σου το πουν το ΤΝΤ και το ΤΡΤ.
Απλώς θα προτιμούσα για ασφάλεια, μετα τις δεκαπενταδες να έκανες μεγαλύτερο και συνεχώς μειούμενο αριθμό εναλλαγών μεχρι να τελειώσεις.
Δυστυχώς η τριχα δεν είναι ευκολο να εντοπιστει, ειδικά εάν είναι μικρη.
Με το ΤΝΤ μπορούμε να το καταλάβουμε, αλλα αυτό πρεπει να γίνεται μόνο στα αρχικά σταδια του ακονίσματος (εκεί είναι που μπορει να δημιουργηθεί πιο εντονα)
Η δημιουργία της εξαρταται σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό κυρίως απο τους εξης παράγοντες: είδος της πέτρας, είδος του ατσαλίού, πίεση που ασκείται στην λάμα, είδος του περάσματος (η κίνηση με την κόψη μπροστα αυτό προσπαθεί να μειώσει)
Οι τροποι για να την κόψουμε (εάν νομίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση να έχει αρχίσει να δημιουργείται) είναι, κάποια εναλλαγη των κινήσεων μπροστα και πίσω, η πυραμίδα με συνεχώς μειούμενο αριθμό εναλλαγων μεταξύ χονδρής και λεπτης, το TNT το οποίο πρεπει να γίνεται μόνο με το βαρος του ξυραφιού αλλά ποτέ στα τελευταια σταδια του ακονίσματος, η τοποθετηση στο τελευταίο σταδιο ταινίας και η δημιουργία διπλής κόψης μπορεί επίσης να βοηθήσει αν και το ιδανικό θα ήταν ακόμα και αν προτιθεμεθα να κάνουμε διπλή κόψη να μην υπάρχει τρίχα.
Για τις τεχνητές πετρες η μεθοδος της πυραμίδας, έτσι ακριβώς όπως την προτείνει ο Lynn έιναι πολύ καλή.
Θα έλεγα ότι μόλις τελειώσουμε τις εικοσάδες ή τις δεκαπενταδες, να γίνεται ΤΝΤ πριν προχωρήσουμε στον μικρότερο αριθμό εναλλαγών.
Γιάννης B.