-= Κάτι μου βρομάει =-

Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 10718 times
Been thanked: 8125 times

Κύριοι, καλό χρυσό το Blair Athol, αλλά θα πρότεινα να το αφήσουμε στην άκρη μπας κι ενώσουμε το όντως μυστήριο αυτό παζλ...

μια ωραία πρωία ένας κουριερας μου αφηνει μια κούτα, χωρίς στοιχεία αποστολέα, χωρίς καμμια ένδειξη... όσο και να τον ρώτησα, καλύφθηκε πίσω από την προστασία δεδομένων...

Μέσα είχε μια κάρτα, που έγραφε...
"Αυτό το σαπούνι δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Κι όμως, υπάρχει.
Ο άνθρωπος που το έφτιαξε πέθανε πριν από επτά χρόνια.
Ή τουλάχιστον έτσι έμαθα."

Μέσα στο κουτί, είχε 7 σαπούνια...

Υποθέτω πως όλοι λάβαμε την ίδια κάρτα... αν ναι, πολύ κακό γιατί δεν έχουμε παραπανω στοιχεία... Τελικά ο φίλος μας, φαντασία είχε μόνο για τα σαπούνια...

Περιττό να σας πω, πως είναι το ίδιο με το παλιό καλό Σπλέντιντ, και θα έπαιρνα όρκο πως έχει ωριμάσει τώρα κοντά...

Από τα πολλά που δεν ξέρω, είναι το ποιος είναι, που ήταν η έδρα του, η πταγματική του έδρα... Από τα ελάχιστα που ξέρω είναι ότι όταν εξαφανίστηκε, φρόντισε να μην αφήσει ίχνη...

Να σας εκμυστηρευτώ κάτι, τον αναζητούσα κοντά στα δύο χρόνια... Όλοι οι ντετεκτιβς που είχα προσλάβει μου είπαν ένα πράγμα... "πιθανώς να πέθανε"

Το σίγουρο είναι πως έτσι διαχειρίστηκε η ξυριστική κοινότητα την απουσία του...

Πιθανώς να επέστρεψε για να δρέψει τις δάφνες του ξεπερασμένου του παρελθόντος, αλλά, κι ας γίνω ιερόσυλος, έχει ξεπεραστεί πλέον...

Το θέμα είναι όμως, τι μπορεί να θέλει από εμάς???

Μήπως τον σεβαστήκαμε παραπάνω απ' όσο άξιζε???
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 18981 times
Been thanked: 21313 times

Το σαπούνι μου φάνηκε και εμένα ακριβώς το ίδιο με το παλιό και από την ένταση του αρώματος πιθανολογώ ότι δεν φτιάχτηκε πριν από 7-8 χρόνια.

Ο Μπάρμπα Μπρίλιος νομίζω ότι δεν θα είχε κανένα λόγο να παίζει παιχνίδια από το να κάνει μια θριαμβευτική επανεμφάνιση οπότε αγαπητέ Lancelot το ερώτημα δεν είναι μόνο τι θέλει αλλά και ποιος κρύβεται πίσω από το μυστήριο.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
17
Has thanked: 12295 times
Been thanked: 12734 times
Επικοινωνία:

Είπε ο Διονύσης κοιτάζοντας το κουτί που πριν λίγο σαν αγριεμένα το έβαλε στο τραπεζάκι ο Lancelot.
Κάτω από το αχνό φως έμοιαζε πιο πολύ με τασάκι παρά με ένα βαζάκι γεμάτο με ένα ευωδιαστό σαπούνι ξυρίσματος.

Το κοιτούσαν όλοι με απορία ίσως για περισσότερη ώρα απ' όση θα έπρεπε, σαν να μην τολμούσαν να το αγγίξουν για κάποιο λόγο. Πιθανόν φοβούμενοι τι τους έκρυβε ή τι θα τους αποκάλυπτε.

Ήχοι και φωνές των περαστικών απ έξω, η μουσική επιλογή του Lancelot στα ηχεία να παίζει χαμηλόφωνα...
Αλλά κατά τα άλλα ο μικρός χώρος είχε γεμίσει από σιωπή ξανά. Άλλα περίμεναν και άλλα τους έφερε η βραδιά.

Δεν είναι ταινία η ζωή για να στα φέρνει όλα βολικά, πρέπει να ψάξεις, να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις, να παλέψεις για να βρεις την λύση...
Σκέφτηκε φωναχτά ο Πέτρος.
-Γιε μου που πας;
-Μάνα θα πάω στα καράβια.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 18981 times
Been thanked: 21313 times

Lancelot αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να πάμε στο χώρο του παλιού εργαστηρίου, εάν επέστρεψε όντως ο μπαρμπα Μπρίλιος ίσως έγινε εκεί η παραγωγή των σαπουνιών που παραλάβαμε και βρούμε κάποιο στοιχείο.
Γιάννης
Gian_Arg
Δημοτικό
Δημοτικό
2
Has thanked: 5889 times
Been thanked: 3346 times

Λοιπόν κύριοι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε σε πράξεις..... Η ώρα είναι περασμένη και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Ας πάρουμε μια απόφαση για το επόμενο βήμα και όπου μας βγάλει!
Άβαταρ μέλους
stratri1
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 1318 times
Been thanked: 923 times

Για καθίστε ρε παιδιά. Γιατί παραπήρατε φόρα. Εξαφανίστηκε και μυστήριο και κουραφέξαλα. Σιγά τον Τζειμς Μποντ που θα βάλουμε όλες τις μυστικές υπηρεσίες να τον ψάξουνε. Μπορεί ο άνθρωπος να ξελογιάστηκε με καμιά πιτσιρίκα. Μπορεί να τον έκοψε κομματάκια η γυναίκα του, όταν τον πήρε πρέφα.
Πάντως, τούτο εδώ το πράμα, είμαι σίγουρος ότι είναι του Σπλέντιτ. Τέτοιο άρωμα και τέτοια υφή και το κουτί του... Δεν μπορεί να κάνουμε όλοι λάθος. Αλλιώς τι κουβαληθήκαμε εδώ πέρα;
Ρε Λανσελότε, δεν έχεις κανέναν γνωστό στα κούριερ, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη; Και σβήσε τούτο το πούρο. Με έφαγε η βρώμα... Τι καπνίζεις;
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 10718 times
Been thanked: 8125 times

Ιππότες μου, αυτό είναι το σαπούνι... Ίδιο κι απαράλλαχτο όπως παλιά...

Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες αλλά άκρη δεν έβγαλα με τον αποστολεα... Δυστυχώς...

Πάντως... Μήπως το ίδιο το σαπούνι έχει το μυστικό???

Το να πάμε στο Σπλεντινταίο Άνδρο, δεν έχει και πολύ νόημα, εκτός αν θέλουμε να κτυπήσουμε κανένα σουβλάκι... Κι η αλήθεια είναι ότι δεν λένε και τόσα πολλά...
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
stratri1
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 1318 times
Been thanked: 923 times

Ποιά; Τα σουβλάκια ή τα σαπούνια;

Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 43 δευτερόλεπτα:
Αν δεν βρήκες τίποτα από το κούριερ, τότε μήπως πρέπει να ψάξουμε καλά τη συσκευασία, το κουτί, το ίδιο το σαπούνι βρε αδερφέ... Μπας και βρούμε κανένα στοιχείο που θα μας βοηθήσει να ξεκολλήσουμε.
Ρε Λάνσελοτ, βάλε μια γουλιά ακόμα. Και στο πιοτί τσιγκουνεύεσαι;
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
17
Has thanked: 12295 times
Been thanked: 12734 times
Επικοινωνία:

Είπε ο κυρ Βασίλης και άρπαξε το κουτάκι με το σαπούνι από τραπέζι επεξεργάζοντάς το με τα μάτια του μια από κοντά και μια από μακριά...
Ύστερα το άνοιξε και άρχισε να το μυρίζει με πάθος απολαμβάνοντας το άρωμά του κρατώντας το κυριολεκτικά κάτω από την μύτη του με τα διό του χέρια...
Αν τον έβλεπε κανείς θα έλεγε πως ταξιδεύει κάπου μακριά παίρνοντας βαθιές τζούρες ένα μαγικό καπνό, σαν αρχαία Πυθία.
-Γιε μου που πας;
-Μάνα θα πάω στα καράβια.
Gian_Arg
Δημοτικό
Δημοτικό
2
Has thanked: 5889 times
Been thanked: 3346 times

Μήπως θα έπρεπε τελικά να αναλύσουμε τις νότες του αρώματος ή τα συστατικά του για να δούμε αν πραγματικά είναι του Σπλεντιτ και ίσως αυτό μας οδηγήσει κάπου ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”