Frankenmuhle R41 (R41 base plate - R89 top cap)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4495 times
Been thanked: 6886 times
Επικοινωνία:

Αφού είχα πολλές ερωτήσεις σχετικά με την Frankenmuhle R41 (R41 base plate - R89 top cap) είπα να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες του @babkoug που έχω επεξεργαστεί για καλύτερη θέαση και σύγκριση.

Λένε λοιπόν ότι αυτός ο συνδυασμός φέρνει την R41 κατασκευής από το 2013 και μετά, κοντά στην R41 του 2011.
Το top cap της R89 είναι πιο στενό από το top cap της R41 (αυτό έχει αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση λεπίδας), είναι πιο κυρτή και λυγίζει τη λεπίδα περισσότερο.
Γενικότερα η μηχανή φαίνεται πιο επιθετική, όμως παύει να είναι τραχιά και προσωπικά για μένα (και χρησιμοποιώντας κοφτερή λεπίδα - Personna comfort coated), το ξύρισμα γίνεται πιο άνετο και χωρίς κανένα ερεθισμό, ακόμα και μετά από 3 περάσματα (με κόντρα). WTG XTG ATG.
Διευκρινίζω όμως και τονίζω για οποίον του μπει καμία ιδέα, ότι έχω αποκτήσει ήδη εμπειρία με την κανονική R41 (post 2013) καθώς ήταν η πρώτη μου μηχανή και έχει γίνει παιχνιδάκι στα χέρια μου.

Όποιος έχει δοκιμάσει τον συνδυασμό και φυσικά ο @babkoug να δώσει τα φωτά του και στους υπολοίπους.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4495 times
Been thanked: 6886 times
Επικοινωνία:

@babkoug
Semogue O'sC 2band 24mm
BBS Nile Lotus ss
Muhle R89 top, R41 base, RRHD handle
Feather #6
Pinaud Clubman Gent`s Gin asl

Καλημέρα κύριοι.

Τυπική και σήμερα η συμπεριφορά του συγκεκριμένου συνδυασμού κομματιών μηχανής. Τραβάει αρκετά στο πρώτο χέρι wtg, ίσως λίγοτερο με feather αλλά τραβάει. Δε θυμάμαι πόσο τραβούσε η R41 στον κλασικό της συνδυασμό, αλλά προσωπικά και τώρα με τραβάει στο πρώτο χέρι με οποιαδήποτε λεπίδα, παρά τις αντίθετες απόψεις. Περνάει σαν μαχαίρι στο βούτυρο στο δεύτερο atg και στην τελική δίνει άψογο και άκοπο αποτέλεσμα. Αξιζει σίγουρα το δεκαρικάκι της αγοράς του τοπ καπ της R89.
Η feather έτσι κι αλλιώς εμένα μου φαινόταν τραχια.
Στην 6η χρήση σίγουρα είναι άλλη λεπίδα.

Τη R41 την κανονική την χρησιμοποιούσα με την astra μπλε την ινδική, αφού είχα δοκιμάσει πολλές λεπίδες.
Ακόμα και Personna Lab Blue που είναι η αγαπημένη μου με σχεδόν όλες τις μηχανές, με τη R41 η astra μου φαινόταν καλύτερη.
Όταν έβαλα το καπάκι όμως της R89 και δοκίμασα με την astra, τράβαγε και όταν έβαλα την personna ήταν σούπερ.

Δοκίμασε κι άλλες λεπίδες.
Μη περιμένεις να τελειώσει το ξύρισμα.
Με το που δεις ότι δεν πάει καλά, άλλαξε.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 12197 times
Been thanked: 15788 times

Την έχω δοκιμάσει με med prep. Μάλλον όλες οι λεπίδες σε 6η χρήση είναι άλλες λεπίδες. Υπάρχει αυτή η φήμη στα φόρα ότι οι φεδερ μετά τη 2η-3η χρηση πέφτουν κατακόρυφα σε απόδοση. Εγώ μόνο σε μία feather το έχω πετύχει αυτό. Και χρησιμοποιούσα πολύ feather κυρίως παλιότερα.
Μπάμπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”