RazorRock Game Changer 0.76-P, 0.84-P, 1.05-P

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4274 times
Been thanked: 6586 times
Επικοινωνία:

Μερικές φώτο από τις τρεις μηχανές.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις συγκριτικά.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Προστέθηκε μετά από 9 ώρες 11 λεπτά 20 δευτερόλεπτα:
Πρωτο μερος
RazorRock Game Changer 0.84-P Vs 1.05P 20251123 - ASMR Traditional Shaving Video

Καλησπέρα σας κύριοι.
Την περασμένη εβδομάδα έκανα ένα ξύρισμα με την Game Changer 1.05-P και παρότι ήταν γλυκιά μηχανή, μου φάνηκε κάπως απρόβλεπτη και με ψιλοερέθισε στην κόντρα.
Για αυτό βρήκα και δυο ακόμα εκδοχές, την 0.84-P και την 0.76-P για δοκιμή.
Σήμερα έκανα ξύρισμα σε γένια 2 ημερών, συγκριτικό ανάμεσα στις 1.05-P και 0.84-P και θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα και ένα ανάμεσα σε 0.84-P και 0.76-P.
Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από την πρώτη δοκιμή.
Απροβλημάτιστη η 1.05-P.
Μάλιστα ήταν λίγο πιο γλυκιά από την 0.84-P, αφού έκοβε πιο εύκολα και δεν τράβαγε.
Όχι όμως ότι και η 0.84-P ήταν άσχημη.
Στο πρώτο πέρασμα η 1.05-P ήταν αρκετά πιο αποτελεσματική από την 0.84-P.
Αλλά μετά τα τρία περάσματα (WTG, XTG, ATG), είχε μικρύνει πολύ η διαφορά στο αποτέλεσμα.
Ερεθισμό δεν είχα από καμία από τις μηχανές.

Σίγουρα όμως για τα δικά μου γένια και την τεχνική μου, και οι δυο μηχανές είναι 2 επίπεδα πιο χαμηλά από την Νο1 μηχανή μου την Blackland Blackbird Titanium Polished και στο αποτέλεσμα και στην ασφάλεια και στην ευχαρίστηση κατά το ξύρισμα.
-----------------------------------------------------
💈SOTD
- Razor: RazoRock Game Changer 1.05-P & 0.84-P Stainless Steel, Closed Comb UFO,
- Blade: Personna "Lab Blue" (#1)
- Brush: RazoRock 400 Silver Aluminum Noir Plissoft Synthetic 24mm
- Accessories: KuZHEN 13,35mm Aluminum Razor Stand, Dscosmetic Deluxe Chrome Stand ds003 32mm, Skull Armor Mug, Yaqi Shaving Bowl, High Pressure Atomizer, Microfiber Towels.

- Pre: Shower, Papoutsanis Glycerine Classic Soap
- Shaving Soap: Ethos Succès (F-Base) (scent Creed Aventus)
- Post: Succès Face Mask, Cold Water, Succès asl, Creed Aventus EdP

- Time: Morning
- Beard: 3 (WTG, XTG, ATG)
- Passes: 2 Days
- Duration: 30
- Outcome: BBS & DFS+
- Irritation-Free: 10/10 & 10/10
- Post Shave: 10/10
- Overall Rating: 10/10 & 10/10
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Επικοινωνία:

Εικόνα
Game changers test no2
Αυτή τη φορά τεσταρα την 0.76 και την 0.84.
Δεν πήγαν καλά τα πράγματα.
Το ήξερα κατά βάθος μετά το προηγούμενο τεστ με 0.84 vs 1.05 που η 0.84 με το ζόρι με ξύρισε.
Δεν προσπάθησα καν για τρίτο πέρασμα κοντρα, αφού ήδη είχα ψιλοερεθιστει από το τράβηγμα που έκαναν οι μηχανές, ιδίως η 0.76
Τράβηξα και βίντεο, αλλά δεν πρόλαβα να κάνω επεξεργασία και να το ανεβάσω.

💈 SOTN

- Razor: RazoRock Game Changer 0.84-P Vs 0.76-P Stainless Steel, Closed Comb UFO
- Blade: Personna "Lab Blue" (#2)
- Brush: RazoRock 400 Silver Aluminum Noir Plissoft Synthetic 24mm
- Accessories: KuZHEN 13,35mm Aluminum Razor Stand, Dscosmetic Deluxe Chrome Stand ds003 32mm, Skull Armor Mug, Yaqi Shaving Bowl, High Pressure Atomizer, Microfiber Towels.

- Pre: Shower, Papoutsanis Glycerine Classic Soap
- Shaving Soap: Ethos DFS Colonia (F-Base) (scent Acqua Di Parma Colonia)

- Time: Night
- Beard: 2 Days
- Passes: 2(WTG, XTG)
- Duration: 25
- Outcome: SAS (Socially Acceptable Shave).
- Irritation-Free: 9/10
- Post Shave: 9/10
- Overall Rating: 9/10
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 17951 times
Been thanked: 20036 times

@Spyros Delta Σπύρο τι εννοείς με τη φράση "Δεν προσπάθησα καν για τρίτο πέρασμα κοντρα, αφού ήδη είχα ψιλοερεθιστει από το τράβηγμα που έκαναν οι μηχανές, ιδίως η 0.76" ??
Από τις μηχανές που έχω δοκιμάσει οι λιγότερο αποτελεσματικές αφαιρούν λιγότερα γένια με αποτέλεσμα να χρειάζονται παραπάνω περάσματα για βαθύ ξύρισμα αλλά δεν με τραβάνε, τράβηγμα νιώθω μόνο από λεπίδες που δεν κόβουν καλά.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Επικοινωνία:

@Algebar Εμενα με τραβανε οπως φαινεται και μηχανες, αφου η λεπιδα ηταν ιδια (personna lab blue) και στην 1.05 (και οχι μονο), και δεν τραβαγε.
Το ιδιο συμβαινει και με τις Merkur slant και Edwin Jagger DE89.
To νιωθω και το ... ακουω το τραβηγμα.
Και περισσοτερο buffing χρειαζομουν για να τα παρουν τα γενια. Κι αυτο επαιξε σημαντικο ρολο.
Και χωρις να πιεζω, γνωρίζοντας αλλιως οτι θα την πατησω.
Ενταξει δεν καηκα κιολας. Λιγο κοκκινο ειχα στις ακρες του λαιμου που εφυγε μετα απο μερικες ωρες, αφου εβαλα Bepanthene SensiDaily Cream
Αλλα γενικα δεν ηταν ευχαριστο το ξυρισμα.
Θα ανεβασω καποια στιγμη και το βιντεο.

Δεν πιστευω οτι η 2η χρηση της Personna, που δοκιμασα τις 0.84 και 0.76 ηταν ικανη (σε σχεση με την 1η χρηση στο πρωτο τεστ) να κανει τοση διαφορα.
Με τη blackbird βγαζω 5 χρησεις ανετα.
Το τεστ εγινε σε δυο ημερων γενια και τις δυο φορες και με την ιδια βαση σαπουνιου (που με προστατευει ακομα κι οταν κανω κοντρα με τη R41), ακομα και πινελο ιδιο.
Απλα δεν μου πανε οι ηπιες μηχανες.
Μονη διαφορα, ισως το δερμα μου δεν ηταν στην ιδια καλη κατασταση που ηταν στο πρωτο τεστ.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
5
Has thanked: 17951 times
Been thanked: 20036 times

Άλλη μία απόδειξη ότι στο ΠΞ όλα είναι σχετικά, YMMV, ΠΟΚ κτλ. !!!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 12000 times
Been thanked: 15613 times

Δοκίμασε να πας με πιο ,shallow γωνία από αυτή του βίντεο.. Δηλαδή ο αγκώνας πιο ψηλά, ο πήχης πιο οριζόντιος.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
gms
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Algebar έγραψε: 30 Νοέμ 2025, 22:28 @Spyros Delta Σπύρο τι εννοείς με τη φράση "Δεν προσπάθησα καν για τρίτο πέρασμα κοντρα, αφού ήδη είχα ψιλοερεθιστει από το τράβηγμα που έκαναν οι μηχανές, ιδίως η 0.76" ??
Από τις μηχανές που έχω δοκιμάσει οι λιγότερο αποτελεσματικές αφαιρούν λιγότερα γένια με αποτέλεσμα να χρειάζονται παραπάνω περάσματα για βαθύ ξύρισμα αλλά δεν με τραβάνε, τράβηγμα νιώθω μόνο από λεπίδες που δεν κόβουν καλά.
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με εμένα. Νιώθω να με τραβάνε μόνο οι λεπίδες που δεν είναι κοφτερές ανεξάρτητα από την ξυριστική μηχανή. Εννοείται πως μια λιγότερο κοφτερή λεπίδα θα τραβάει περισσότερο όταν το blade gap είναι μικρότερο αλλά και πάλι φταίει η λεπίδα. Αλλά και με τη Lupo 95 όταν τα γένια είναι μακρυά ήπιες λεπίδες όπως οι Personna Platinum με τραβάνε.
Για αυτό και εγώ χρησιμοποιώ κυρίως τις Bic Chrome Platinum που είναι πολύ κοφτερές και παραμένουν κοφτερές και τις 3 φορές που τις χρησιμοποιώ.
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Επικοινωνία:

gms έγραψε: 07 Δεκ 2025, 23:36 Νιώθω να με τραβάνε μόνο οι λεπίδες που δεν είναι κοφτερές
Κι εγω εται νομιζα, αλλα οταν ξυριστηκα με ηπιες μηχανες βαζοντας κοφτερες λεπιδες νομιζοντας οτι θα ισορροπήσει η κατασταση, και παλι δεν κατεβαινε ευκολα η μηχανη.
Ισως παιζει ρολο να υπαρχει και ενα μινιμουμ διακενο και εκθεση λεπιδας για να μη τραβαει. Τουλαχιστον στα δικα μου γενια.
Σπύρος Δέλτα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”