Όρεξη για πειράματα σήμερα. Δοκιμή ξανά με την κινέζικη κοπιά της Henson:
- Oumo Warhammer ST1 synthetic brush
- Henson wannabe razor from China, Malgicol blade #1
- NAUR series unscented pre-shave oil
- Musgo shaving soap[
- Myrsol Blue mentholated aftershave
Καλή προετοιμασία με το λάδι του
@qsplan. Μιας και πειραματίζομαι καλό είναι όλοι οι θεοί του ξυρίσματος να είναι μαζί μου…
Η μαϊμού Henson, αν και φτηνοδουλειά ξυρίζει πολύ επιθετικά και δίνοντας την δέουσα προσοχή το ξύρισμά της είναι αποτελεσματικό. Είπα να δοκιμάσω την μια από τις λεπίδες που ήρθαν μαζί της, γιατί όσαν σπαγκοραμμένος, λυπήθηκα να τις πετάξω. Μες την μηχανή λοιπόν μια λεπίδα Malgicol.
Για σαπούνι χρησιμοποίησα ένα από αυτά που είχαν μείνει στην άκρη καιρό, το Musgo. Σκληρό σαπουνάκι με ωραίο αλλά αδύναμο άρωμα, τόσο αδύναμο που στα ρουθούνια μου που έμαθαν στα έντονα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Με το Oumo έκανε πλούσιο αφρό. Μπορεί να μην βγάζει τον ενθουσιώδη αφρό των γνωστών αρτιζιάνικων σαπουνιών, αλλά ο αφρός του μου δίνει μια απολαυστική εμπειρία παραδοσιακού ξυρίσματος. Μ’ αρέσει πολύ.
Το ξύρισμα πήγε μια χαρά. Είχα την εντύπωση πως η λεπίδα ειδικά για καινούργια δεν ήταν και τόσο ομαλή, αλλά δεν αντιμετώπισα τίποτα ζόρια. Επιθετικότατο το ξύρισμα, κι έτσι κατέφυγα σε τρία χέρια χωρίς κόντρα (wtg και δυο xtg το ένα αντίθετο με το άλλο). Παντού πήρα BBS εκτός από μπροστά και κάτω από το πηγούνι που έμεινε λίγη τραχύτητα. Το ξύρισμα ήταν τόσο επιθετικό που για κόντρα δεν το σκέφτηκα καν.
Το ποστ που δίνει το σαπούνι Mogno ήταν εξαιρετικό. Με την ζέστη στο κάργα έλεγε για μπόλικη μενθόλη και γι’ αυτό χρησιμοποίησα το αγαπημένο Myrsol Blue που του έχω προσθέσει αρκετή μενθόλη. Το αποτέλεσμα, καταπληκτικό!
Υγιαίνετε και, ει δυνατόν αγαλλιάστε! Καλημέρα σε όλους!