Σκουριά στη κόψη

Απάντηση
Panikol
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 4 times
Been thanked: 11 times

Να κάνω μια ερώτηση σαν άσχετος βρήκα ένα ξυράφι σε καλή κατάσταση όμως έχει κάποιες ανεπαίσθητες σκουριές στη κόψη σε κάποια σημεία όχι ιδιαίτερα πράγματα και όχι εντονα φαίνονται όμως με γυμνό μάτι
Αυτά φεύγουν ή δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
3
Has thanked: 2034 times
Been thanked: 2314 times

Θα φύγουν μόνο με ελαφρύ γυάλισμα. Ο @SrTv, ειδήμων στα ξυράφια θα μπορεί να μας πει περισσότερα. Μια φωτό επίσης θα βοηθούσε πολύ στο να καταλάβουμε τι είδους σκουριά/λεκές είναι.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Panikol
Νήπιο
Νήπιο
1

Ναι σωστά παράληψη μου

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
3
Has thanked: 2034 times
Been thanked: 2314 times

Νομίζω πως με μερικά περάσματα στο ύφασμα ενός λουριού ακονίσματος θα φύγουν.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Άβαταρ μέλους
SrTv
Συντονιστής
Συντονιστής
4
Has thanked: 4453 times
Been thanked: 4717 times

Καλησπέρα, το ξυράφι έχει αρκετές σκουριές στην κόψη του που δεν είναι αθώες. Το να περαστεί στην κατάσταση που είναι σε ένα λουρί (ύφασμα ή δέρμα) απλά θα καταστρέψει και το λουρί. Οι σκουριές θα φύγουν με ακόνισμα (εδώ δύσκολα οι πέτρες φινιρίσματος θα κάνουν δουλεία) και θα πρέπει να είναι τόσο όσο να υπάρξει καθαρό μέταλλο για να υποστηρίξει μια σταθερή κόψη.
Άβαταρ μέλους
vsmirnios
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
9
Has thanked: 6222 times
Been thanked: 5388 times

Καλησπέρα στην όμορφή ομάδα. Έχω πάρα πολύ καιρό να γράψω αν και σας διαβάζω συχνά πυκνά όταν έχω χρόνο.
Στο θέμα μας, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον @SrTv, η σκουριά στο ξυράφι δεν είναι απλή υπόθεση, γιατί εξαπλώνεται.
Κατά αρχήν θα πρέπει να περάσεις τα σημεία με την σκουριά με ψιλή συρμάτινη βούρτσα (τύπου Dremel κατά προτίμηση)ή όπως αλλιώς μπορείς. Στην συνέχεια βράζουμε το ξυράφι (είναι μια παλαιά τεχνική για να σταματήσει η εξάπλωση της σκουριάς) μόνο το μεταλλικό μέρος για δέκα λεπτά περίπου. Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το ακόνισμα. Οπωσδήποτε ξεκινάς με χιλιάρα πέτρα μέχρι όλη και νέα σου κόψη είναι καθαρή από σκουριές. Προσοχή το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να ξυριστείς με ξυράφι που έχει σκουριά στην κόψη του.
Αυτά από εμένα καλά ξυρίσματα.
Ordo ab chao
Panikol
Νήπιο
Νήπιο
1

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συντήρηση - ανακατασκευή”