Διαφορές μεταξύ blackland blackland..

Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3610 times
Been thanked: 5337 times
Επικοινωνία:

Η σιγουρη διαφορα ειναι το βαρος.
Το βαρος σιγουρα φερνει διαφορα στο ξυρισμα λογω διαφορετικου χειρισμου.
Αν παρω παραδειγμα απο το χειρισμο που χρειαζεται η rockwell 6s συγκριτικα με την blackbird τιτανιου, που εχει περιπου το μισο βαρος.
Νταξ μωρε λες, 118γρ η μια, 54 η αλλη. Ποσο διαφορετικες να ειναι?
Στην πραξη υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Εχοντας καιρο να χρησιμοποιησω αλλη μηχανη εκτος της blackbird , μια μερα ξαναξυριστηκα με την rockwell και ηταν λες και κραταγα τσιμεντενια κολωνα της ΔΕΗ.
Απο εκει και μετα δεν εχω αποψη για αλλες διαφορες μεταξυ των Blackbird, γιατι εχω μονο την τιτανιου polished.

Συγκριτικα με τη R41, η αποψη μου εχοντας κι αυτην, ειναι οτι η blackbird ξυριζει το ιδιο βαθεια και αποτελεσματικα, χαιδευοντας ομως και χωρις ερεθισμους. Για μενα τουλαχιστον.
Ikon tek δεν εχω.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
noobshaver
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 3496 times
Been thanked: 2529 times

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο, Σπύρο. Ξέρω πως είσαι λάτρης της titanium από τα ποστ που ανεβάζεις και περίμενα την άποψή σου.
Διαμάντι σκέτο η μηχανή ειδικά στη γυαλισμένη εκδοχή, δε χωρεί αμφιβολία. Βλέπω όμως και ξαναβλέπω τα στατιστικά και τα specs που δίνει το site και αναρωτιέμαι αν όντως αξίζει μια τέτοια διαφορά στην τιμή.
Θα ήθελα να διαβάσω και την άποψη του πολύπειρου διαφθορέα @Vavous .
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.

--- Ηλίας ---
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30293 times
Been thanked: 41491 times

Έχω φάει πολύ τρολάρισμα για τις Blackbirds από τους παλιούς που ξέρουν τη λόξα μου. :P

Δες τις Εδώ κι εδώ.

Όλες ξυρίζουν το ίδιο, στην ίδια γωνία. Το βάρος κάνει τη διαφορά στην πίεση που ασκεί το χέρι.

Κατά καιρούς, έχω διαβάσει ότι οι polished είναι ελαφρώς πιο γλυκές. Δε διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Αν θέλω περισσότερη γλύκα ή τραχύτητα ανάλογα με τα κέφια μου και το σαπούνι, απλά αλλάζω λεπίδα.

Οπότε Ηλία, το κριτήριό σου ας είναι αισθητικό και οικονομικό.

Για την ιστορία, κράτησα μόνο την τιτανίου με το στάνταρ base plate αλλά και το lite (πάλι σε putanium*) που για καθημερινό ξύρισμα είναι άπαιχτο.
Και για την ιστορία πάλι, η Nodachi (με λαβή Masamune) σε τιτάνιο είναι πολύ πολύ κοντά. Η Ευρωπαϊκή Blackbird που λέει ένας φίλος Πειραιώτης.

* Putanium / πουτάνιο: Λαϊκή ονομασία, παραφθορά του τιτανίου, διότι γίνεσαι π**τάνα για να το αποκτήσεις.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
noobshaver
Δημοτικό
Δημοτικό
1
Has thanked: 3496 times
Been thanked: 2529 times

Σ΄ ευχαριστώ πολύ Ανδρέα. Ολοκληρωμένη και πλήρως περιεκτική η τοποθέτησή σου.

Εντάξει, με το πουτάνιο λύγισα... :lmao
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.

--- Ηλίας ---
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3610 times
Been thanked: 5337 times
Επικοινωνία:

Για το αν αξίζει η διαφορά τιμής. Έχει δουλειά για να γυαλιστει σίγουρα. Και δείχνει υπέροχη, αλλα θέλει μεγάλη προσοχή και ευλάβεια γιατί και οι πιο μικρές γρατσουνιές φαίνονται. Και γίνονται εύκολα χωρίς να καταλάβεις καν πως έγινε.
Σπύρος Δέλτα.
Geoxras
Νήπιο
Νήπιο
2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 44 times

Το καλύτερο σε σχέση με τις μπρούτζινες μηχανές είναι η γλύκα που έχουν όταν βιδώνεις την λαβή! Από τη φύση του υλικού που είναι μαλακό τα σπειρώματα είναι λουκούμι αλλά συνάμα και επικίνδυνα στο να κλοτσήσουν από στραβοβίδωμα η υπερβολικό σφίξιμο!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”