Πάμε για τ'αστέρια: Λεπίδες Astra (ASS, ASP, AKP)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
2
Has thanked: 7697 times
Been thanked: 6216 times

Έτσι εξηγείται το ότι από εκεί που δεν την άντεχα, πλέον ειναι αγαπημένες (μαζί με 3-4 άλλες όπου μια εξ'αυτων είναι κι η μαύρη Ζιλέτ)...

Κάποια στιγμή, στις αρχές είχα δοκιμάσει μια πράσινη Ζιλέτ, η οποία απλά ξυριζε... Οπότε ότι είχε μείνει από το πακετακι δόθηκε από εδώ κι από κει...

Καιρό μετά, διαβάζοντας καλά σχόλια εδώ μέσα, είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία... Τις λάτρεψα... Οπότε παραγγειλα 100δα, μη δίνοντας προσοχή στον τοπο κατασκευής κι υποθέτοντας σε κάποια ξυριστικη μου βελτίωση...

Μετά το ποστ του Στέφανου, παραγγέλθηκε μια 100δα ινδικές... Όταν γύρισα σπίτι, έψαξα να δω τι σόι πράσινες έχω...

Εικόνα

Από τις ελάχιστες φορές που είμαι λίγο τυχερός...

Οπότε, αμέσως έγιναν κι οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις...

Από το μαυροπαρασκευιατικο καλάθι του Ιταλού βγήκε μια κατοσταδα Ζιλέτ, οπότε το σύνολο μου φαίνεται πολύ πιο εύπεπτο για κάποιον που έχει διαμηνυσει ότι αγορές τέλος...

Και ξεκαθάρισμα στις λεπίδες, όπου εκτός από τις 4-5 που θα κρατήσω οι υπόλοιπες θα βγούνε στο Μεγάλο Παζάρι μου (έρχεται λίαν συντόμως με αρκετα καλουδια) ή σαν δωράκι σε αγορές από το Μ.Π.
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou
Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
5
Has thanked: 11692 times
Been thanked: 9376 times

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως ,εντάξει είπαμε ( οριστικό άραγε; ) 'αντίο' στις λεπίδες εκ Αγίας Πετρούπολης,αλλά ευτυχώς στην Ινδία κατασκευάζονται εξαιρετικές λεπίδες ,εφάμιλλες-αν όχι και καλύτερες- από τις ρώσικες. :D
Άβαταρ μέλους
lozioditalia
Νήπιο
Νήπιο
3
Has thanked: 146 times
Been thanked: 1033 times

Στην Ιταλία οι λεπίδες πράσινου πακέτου Astra βρίσκονται εύκολα, οπότε έχω βρει τόσο την ινδική όσο και τη ρωσική λεπίδα.
Αλλά από τότε που ανακάλυψα την Gillette Silver Blue προτιμώ πλέον αυτή τη λεπίδα από την Astra.

Added in 1 hour 52 minutes 30 seconds:
NYC1920 έγραψε: 19 Σεπ 2024, 19:43 Αρχικά ο γειτονικός μπακάλης από Μπαγκλαντες μου
το "σφύριξε" πως οι νέες ΑSP είναι ακριβώς οι ίδιες λεπίδες
με τις ινδικές Gillette 7oc SP ,καθώς πήγα να πάρω κάτι καυτερά μείγματα μπαχαρικών και πρόσεξα πως έλειπαν οι αγαπημένες black ninja :
-Που 'ναι ρε Σαρμιν οι Super Platinum ; Τέλειωσαν ;
-Super Platinum τελειώσει ,εντώ όμως έκει ίντιες ...
-Σαρμιν ,αυτές είναι Astra SP και όχι Gillette !
-Όκι,όκι.. Αυτές είναι φτιαγμένες στο Ινδία και είναι ίντιες με Gillette μαύρες!
-Σαρμιν, αυτά δεν γίνονται !
-Πάρει,δοκιμάσει και μετά έρτει να μου πει !
Και μου έδωσε ένα κουτάκι δώρο ,για δοκιμή.
Ντράπηκα και αγόρασα ακόμη πέντε κουτάκια .

Έπειτα,καθώς με έτρωγε η περιέργεια
επικοινώνησα με έναν διαδικτυακό φίλο εκ Ινδιών ,
ο οποίος με διαβεβαίωσε πως όντως ισχύει .
Είναι ακριβώς ίδιες λεπίδες .

Πριν από λίγο βρήκα ένα νήμα στο Β&Β με τίτλο
" Blade Sharpness Measurement Data and Index " .
Έκανα κλικ στο τεστ της λεπίδας Gillette 7 o'clock
Super Platinum India Black ,όπου και στην
ανάρτηση #178 ,προς το τέλος της διάβασα τα εξής :

(...) If If you want to see something interesting, look at the photos and information for this blade, then take a peek back at the green Indian Astra SP made in the same plant. Perhaps there is some difference in the angle or coating, but I have seen many blades with differences in batches and variances between the edges of the same blade that far exceed any difference here. As far as I can tell, this is the same blade in a different wrapper for more than three times the price. Do yourself a favor and get the equally excellent $0.09 Astra SP before spending $0.30 on this blade.
(...)
Μπράβο στον κύριο "ελικόπτερο" για τις μετρήσεις του !
Μέσα έπεσε ,δίχως να ξέρει κάτι παραπάνω !
Τίποτε δε μένει "μυστικό" για πολύ στο π.ξ. ,τελικά .
Δεν έχω διαβάσει στο αμερικανικό φόρουμ.
Αν καταλαβαίνω καλά γράφουν ότι το ινδικό Astra ξυρίζει σαν το ινδικό 7 O'clock Gillette?
Κρυφό περιεχόμενο
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
5
Has thanked: 11692 times
Been thanked: 9376 times

Ναι .
Sì, signore! Sono le stesse lame
in un pacchetto diverso.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 2710 times
Been thanked: 1751 times

Τις σκαρτέψανε και τις astra λοιπόν. Με σειρά προτίμησης: astra μπλε Τσεχίας, astra μπλε καλές και πράσινες παλιές και μετά οι keramik και οι νέες πράσινες.
Είχαμε μια πάρα πολύ καλή λεπίδα. Κρίμα που τη χάλασαν.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”