Οι λεπίδες Personna Med Prep έχουν γίνει οι αγαπημένες μου λεπίδες, κοστίζουν λίγο, ένα πακέτο με 5 λεπίδες κοστίζει περίπου τρία ευρώ στον ιστότοπο Razorbladesclub και κοστίζει ακόμη και έξι ευρώ στο Amazon.
αλλά αξίζουν το ελαφρώς υπερβολικό κόστος, για μένα το καλύτερο ως ακόνισμα της λεπίδας και άνεση στο ξύρισμα.
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει σύγκριση με άλλες λεπίδες και πραγματικά έχω δοκιμάσει πολλές.
Από τις λεπίδες που παράγει η Personna εξαιρετικές είναι και οι Satinex 2000, κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ τώρα δεν ξέρω αν παράγονται ακόμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές οι λεπίδες με τη μάρκα Satinex 2000 είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ακόμα και στην Ιταλία.
Ξυραφάκια Personna - Συγκριτικό
- lozioditalia
- Νήπιο
- 3
- Has thanked: 141 times
- Been thanked: 1028 times
- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 2707 times
- Been thanked: 1748 times
update:
επειδή δοκίμασα της edisson και όσες δεν ειχα δοκιμάσει
οι χειρότερες ειναι οι edisson... σκληρές και τραχιές σε εμένα
αν δεν ήξερα οτι τις φτιάχνει η personna δε θα το πίστευα
οι Tomy αδιάφορες (καλές απλά οχι στα επίπεδα άλλων)
οι crystal είναι παρα πολύ καλές και γλυκές αλλά αν δεν τις βρείτε και οι κλασσικές personna κάνουν δουλειά
επειδή δοκίμασα της edisson και όσες δεν ειχα δοκιμάσει
οι χειρότερες ειναι οι edisson... σκληρές και τραχιές σε εμένα
αν δεν ήξερα οτι τις φτιάχνει η personna δε θα το πίστευα
οι Tomy αδιάφορες (καλές απλά οχι στα επίπεδα άλλων)
οι crystal είναι παρα πολύ καλές και γλυκές αλλά αν δεν τις βρείτε και οι κλασσικές personna κάνουν δουλειά
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
- gkarave
- Λύκειο
- 3
- Has thanked: 13959 times
- Been thanked: 14523 times
- Επικοινωνία:
Οι λεπίδες Persona Med Prep, ένα κλικ πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τις εξίσου κοφτερές Persona platinum, ενώ έχε στα υπόψιν φίλε @rhtoras και τις λεπίδες Tiger platinum, αρκετά κοφτερές και σε ήπιας αίσθησης μηχανές.... απόψεις....
- Spyros Delta
- Δημοτικό
- Has thanked: 1480 times
- Been thanked: 2393 times
- Επικοινωνία:
Και το δικό μου συγκριτικό.
Personna Med Prep vs Personna Lab Blue.
Αφορά φυσικά μόνο το δικό μου πρόσωπο.
Είχα ξυριστεί παλιότερα με την Med Prep (αλλά με κλώνο της Futur) και ενώ μου είχε κάνει καλό ξύρισμα, δεν εκτίμησα ότι αξίζει τα λεφτά της.
Αργότερα πήρα την Blackbird, που έγινε η βασική μηχανή μου και δοκιμάζοντας λεπίδες, κατέληξα ότι οι Lab Blue που έδινε δώρο η Blackland με τη μηχανή, μου έδινε τα πιο γλυκα και απροβλημάτιστα ξυρίσματα, χωρίς ερεθισμούς ακόμα και σε κόντρες και buffing.
Διαβάζοντας ότι οι Lab Blue είναι ίδιες με τις Med Prep, ήθελα καιρό να τις συγκρίνω.
Έφτασε η μέρα λοιπόν.
Ένα μάγουλο με τη μία, ένα μάγουλο με την άλλη.
Ξεκίνησα το πρώτο πέρασμα με την γνωστή μου Lab Blue. Οκ γνωστό το αποτέλεσμα.
Άλλαξα λεπίδα και πρώτο πέρασμα στο άλλο μάγουλο.
Μια διαφορά ένιωσα αρχικά στο ακουστικό feedback. Η Med Prep ακουγόταν λίγο πιο πολύ.
Το αποτέλεσμα μετά το πρώτο πέρασμα ήταν σχεδόν ίδιο. Η Lab Blue είχε κάνει ελάχιστα πιο βαθύ ξύρισμα.
Μετά και το 3ο πέρασμα όμως είχα ίδιο αποτέλεσμα στο βάθος ξυρίσματος.
Η Lab Blue όμως πήρε 10/10 στον ερεθισμό και η Med Prep 9/10.
To Alum ετσουξε ελάχιστα στα δύσκολα σημεία του λαιμού που είχα κάνει κόντρα και buffing με την Med Prep, ενώ στη μεριά που ξυρίστηκα με την Lab Blue δεν ένιωσα το παραμικρό.
Κι αυτό οφείλεται υποθέτω στο ότι επέμεινα ασυναίσθητα λίγο περισσότερο με την Med Prep για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα και όχι σε κάποια διαφορά στο υλικό κατασκευή ας πούμε.
Όπως και να έχει, η Lab Blue, ακόμα κι αν είχα το ίδιο αποτέλεσμα, μόνο και μόνο ότι κοστίζει πολύ λιγότερο, κερδίζει το συγκριτικό.
Θα συνεχίσω τη δοκιμή και στα επόμενα ξυρίσματα, για να δω και την αντοχή τους σε ξυρίσματα.
Βέβαια από τη στιγμή που η Lab Blue μου βγάζει άνετα 5 ξυρίσματα (περισσότερα δεν θέλω κιόλας, ακόμα κι αν μπορούσε), δεν έχει νόημα το τεστ αντοχής, αλλά θα το κάνω.
SOTD
Sunday 1/9/2024
- Time: Morning
- Beard: 2 Days
- Razor: Blackland Blackbird Titanium Polished CC, 85mm
- Blade: Personna "Lab Blue" (#2) vs Personna Super (Med Prep) (#1)
- Brush: Maseto Manchurian Silver Tip Badger 26mm w/ OUMO Metal New Chubby Defender Handle
- Accessories: Blackland Blackbird Titanium Stand, Dscosmetic Deluxe Chrome Stand ds003 32mm, Skull Armor Mug, Yaqi Shaving Bowl
- Pre Shave: Shower, Papoutsanis Glycerine Classic Soap
- Shaving Soap: Saponificio Varesino Cubebe
- Alum: Osma Tradition alum stone
- After Shave Lotion: Saponificio Varesino Cubebe
- Eau De Perfume: Saponificio Varesino Cubebe
- Passes: 3 (WTG, XTG, ATG) + a little buffing
- Duration: 30''
- Outcome: BBS
- Irritation: 9/10 - 10/10
- Post Shave: 10/10
- Overall Rating: 10/10
Personna Med Prep vs Personna Lab Blue.
Είχα ξυριστεί παλιότερα με την Med Prep (αλλά με κλώνο της Futur) και ενώ μου είχε κάνει καλό ξύρισμα, δεν εκτίμησα ότι αξίζει τα λεφτά της.
Αργότερα πήρα την Blackbird, που έγινε η βασική μηχανή μου και δοκιμάζοντας λεπίδες, κατέληξα ότι οι Lab Blue που έδινε δώρο η Blackland με τη μηχανή, μου έδινε τα πιο γλυκα και απροβλημάτιστα ξυρίσματα, χωρίς ερεθισμούς ακόμα και σε κόντρες και buffing.
Διαβάζοντας ότι οι Lab Blue είναι ίδιες με τις Med Prep, ήθελα καιρό να τις συγκρίνω.
Έφτασε η μέρα λοιπόν.
Ένα μάγουλο με τη μία, ένα μάγουλο με την άλλη.
Ξεκίνησα το πρώτο πέρασμα με την γνωστή μου Lab Blue. Οκ γνωστό το αποτέλεσμα.
Άλλαξα λεπίδα και πρώτο πέρασμα στο άλλο μάγουλο.
Μια διαφορά ένιωσα αρχικά στο ακουστικό feedback. Η Med Prep ακουγόταν λίγο πιο πολύ.
Το αποτέλεσμα μετά το πρώτο πέρασμα ήταν σχεδόν ίδιο. Η Lab Blue είχε κάνει ελάχιστα πιο βαθύ ξύρισμα.
Μετά και το 3ο πέρασμα όμως είχα ίδιο αποτέλεσμα στο βάθος ξυρίσματος.
Η Lab Blue όμως πήρε 10/10 στον ερεθισμό και η Med Prep 9/10.
To Alum ετσουξε ελάχιστα στα δύσκολα σημεία του λαιμού που είχα κάνει κόντρα και buffing με την Med Prep, ενώ στη μεριά που ξυρίστηκα με την Lab Blue δεν ένιωσα το παραμικρό.
Κι αυτό οφείλεται υποθέτω στο ότι επέμεινα ασυναίσθητα λίγο περισσότερο με την Med Prep για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα και όχι σε κάποια διαφορά στο υλικό κατασκευή ας πούμε.
Όπως και να έχει, η Lab Blue, ακόμα κι αν είχα το ίδιο αποτέλεσμα, μόνο και μόνο ότι κοστίζει πολύ λιγότερο, κερδίζει το συγκριτικό.
Θα συνεχίσω τη δοκιμή και στα επόμενα ξυρίσματα, για να δω και την αντοχή τους σε ξυρίσματα.
Βέβαια από τη στιγμή που η Lab Blue μου βγάζει άνετα 5 ξυρίσματα (περισσότερα δεν θέλω κιόλας, ακόμα κι αν μπορούσε), δεν έχει νόημα το τεστ αντοχής, αλλά θα το κάνω.
SOTD
Sunday 1/9/2024
- Time: Morning
- Beard: 2 Days
- Razor: Blackland Blackbird Titanium Polished CC, 85mm
- Blade: Personna "Lab Blue" (#2) vs Personna Super (Med Prep) (#1)
- Brush: Maseto Manchurian Silver Tip Badger 26mm w/ OUMO Metal New Chubby Defender Handle
- Accessories: Blackland Blackbird Titanium Stand, Dscosmetic Deluxe Chrome Stand ds003 32mm, Skull Armor Mug, Yaqi Shaving Bowl
- Pre Shave: Shower, Papoutsanis Glycerine Classic Soap
- Shaving Soap: Saponificio Varesino Cubebe
- Alum: Osma Tradition alum stone
- After Shave Lotion: Saponificio Varesino Cubebe
- Eau De Perfume: Saponificio Varesino Cubebe
- Passes: 3 (WTG, XTG, ATG) + a little buffing
- Duration: 30''
- Outcome: BBS
- Irritation: 9/10 - 10/10
- Post Shave: 10/10
- Overall Rating: 10/10
Σπύρος Δέλτα.
-
- Νήπιο
- Has thanked: 2289 times
- Been thanked: 1282 times
Αν δεν κάνω λάθος Σπύρο η Lab Blue είναι στην δεύτερη της χρήση ενώ η Med Prep στην πρώτη? Αν ισχύει αυτό, πιστεύω πως το σωστό συγκριτικό γίνεται όταν η λεπίδες είναι στην ίδια χρήση και οι δύο! Ξύρισμα με ξύρισμα αλλάζουν τα δεδομένα! Κάποιες λεπίδες αποδίδουν καλύτερα στην δεύτερη τους χρήση!
- Spyros Delta
- Δημοτικό
- Επικοινωνία:
Καλα που το ειδες.
Εχω γραψει λαθος.
Ειναι στην 1η χρηση και οι δυο λεπιδες.
Προστέθηκε μετά από 1 ημέρα 14 ώρες 36 λεπτά 31 δευτερόλεπτα:
Το συγκριτικό λεπίδων συνεχίζεται με τη 2η χρήση.
Και πάλι με την Personna Lab Blue είχα καλύτερο ξύρισμα από την Med Prep. Αποτέλεσμα μεν ίδιο, αλλά όλη η διαδικασία ήταν πιο ευχάριστη με την Lab Blue. (Πιο γλυκιά, καθόλου τσούξιμο με το alum και συνεχίζω να πιστεύω ότι η Lab Blue κόβει λίγο καλύτερα).
Είναι νωρίς ακόμα στη 2η χρήση, για να δυσκολευτουν οι λεπίδες.
Συνεχίζω.
SOTD
► Εμφάνιση spoiler
Σπύρος Δέλτα.
- babkoug
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 9483 times
- Been thanked: 12593 times
Δοκίμασες να κάνεις το τεστ με αλλαγή στην πλευρά άρα κ στο χέρι που ξυρίζεις με την καθε λεπίδα; Τα γένια δεν είναι απαραιτητα τα ίδια κ στις δύο πλευρές του προσώπου και ο χειρισμός της μηχανής διαφέρει από πλευρά σε πλευρά.
Δεν είμαι ούτε τόσο μεθοδικός ούτε τόσο της λεπτομέρειας, οπότε τις θεωρώ ίδιες λεπίδες. Κορυφαίες και τις δύο..
Δεν είμαι ούτε τόσο μεθοδικός ούτε τόσο της λεπτομέρειας, οπότε τις θεωρώ ίδιες λεπίδες. Κορυφαίες και τις δύο..
Μπάμπης
- Spyros Delta
- Δημοτικό
- Επικοινωνία:
Ναι ξυρισα διαφορετικο μαγουλο αυτη τη φορα με την καθε λεπιδα, γιατι οντως το καθε μαγουλο μου ειναι διαφορετικο. Το δεξι λιγο πιο ευαισθητο και πιο δυσκολη η τριχα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foxtrot την 04 Σεπ 2024, 05:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν χρειάζεται παράθεση του αμέσως προηγούμενου post
Λόγος: Δεν χρειάζεται παράθεση του αμέσως προηγούμενου post
Σπύρος Δέλτα.
- lozioditalia
- Νήπιο
- 3
- Has thanked: 141 times
- Been thanked: 1028 times
Άλλαξαν το όνομά τους.
Οι λεπίδες προετοιμασίας personna med θα ονομάζονται πλέον AccuThrive Prep.
Πιστεύω ότι είναι βασικά η ίδια ακριβώς λεπίδα από ό, τι διάβασα στο αμερικανικό φόρουμ, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στη λεπίδα.
Η RBC διαθέτει επί του παρόντος τόσο τις λεπίδες AccuThrive Prep όσο και τις λεπίδες Personna Med prep, κοστίζουν την ίδια τιμή.
Διάβαζα για αυξήσεις, στην πραγματικότητα βλέπω στο RBC ότι κοστίζουν την ίδια τιμή, ίσως η αύξηση να αφορά το μπλοκ των 100 τεμαχίων με τις λεπίδες AccuTrive Prep που κοστίζει εκεί περίπου πενήντα ευρώ.
Δεν θυμάμαι πόσο κόστιζαν κάποτε οι λεπίδες Personna Prep Med, δεν πωλούνται πια με εκατό τεμάχια γιατί υποθέτω ότι σιγά σιγά εξαντλούνται.
Οι λεπίδες Personna Lab Blue έχουν επίσης αλλάξει όνομα, η ίδια λεπίδα επίσης, τότε θα πρέπει να τις συγκρίνουμε όταν οι νέες λεπίδες φτάσουν στην Ευρώπη.
Οι λεπίδες προετοιμασίας personna med θα ονομάζονται πλέον AccuThrive Prep.
Πιστεύω ότι είναι βασικά η ίδια ακριβώς λεπίδα από ό, τι διάβασα στο αμερικανικό φόρουμ, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στη λεπίδα.
Η RBC διαθέτει επί του παρόντος τόσο τις λεπίδες AccuThrive Prep όσο και τις λεπίδες Personna Med prep, κοστίζουν την ίδια τιμή.
Διάβαζα για αυξήσεις, στην πραγματικότητα βλέπω στο RBC ότι κοστίζουν την ίδια τιμή, ίσως η αύξηση να αφορά το μπλοκ των 100 τεμαχίων με τις λεπίδες AccuTrive Prep που κοστίζει εκεί περίπου πενήντα ευρώ.
Δεν θυμάμαι πόσο κόστιζαν κάποτε οι λεπίδες Personna Prep Med, δεν πωλούνται πια με εκατό τεμάχια γιατί υποθέτω ότι σιγά σιγά εξαντλούνται.
Οι λεπίδες Personna Lab Blue έχουν επίσης αλλάξει όνομα, η ίδια λεπίδα επίσης, τότε θα πρέπει να τις συγκρίνουμε όταν οι νέες λεπίδες φτάσουν στην Ευρώπη.
- Spyros Delta
- Δημοτικό
- Επικοινωνία:
Ακομα ενα συγκριτικό στις Personna Med Prep και Lab Blue λεπίδες, σήμερα στην 3η χρηση τους, με την Blackbird Titanium Polished.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Lab Blue κόβει καλύτερα. Την Med Prep την ακούω που κόβει. Η Lab Blue περνάει αθόρυβα και δεν αφήνει τίποτα στο διάβα της. Πολύ γλυκιά και κοφτερή όσο πρέπει λεπίδα.
Από ερεθισμούς τα ίδια. Το alum τσούζει λίγο στη μεριά της Med Prep, πιστεύω επειδή κάνω περισσότερο buffing για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα με την Lab Blue.
SOTN
Προστέθηκε μετά από 1 ημέρα 17 ώρες 9 λεπτά 4 δευτερόλεπτα:
Το συγκριτικό τεστ των Personna Lab Blue και Med Prep συνεχίζεται στο θέμα αντοχής, καθώς από βάθος ξυρίσματος, γλύκας και απόλαυσης γενικότερα, η Lab Blue έχει αποδειχθεί λίγο καλύτερη (για το δικό μου πρόσωπο πάντα).
Στο 4ο ξύρισμα μάγουλο με μάγουλο, νομίζω πως η Lab Blue έχει πέσει λίγο, ενώ η Med Prep κρατάει. Όμως και πάλι η Lab Blue ξυρίζει πιο βαθειά.
(4ο ξύρισμα με 2-3 περάσματα το καθένα)
Να αναφέρω ότι σε κάθε ξύρισμα από τα τέσσερα που έχω κάνει, αλλάζω μάγουλο για την κάθε λεπίδα αφού δεν είναι ίδια η τρίχα στα δύο μάγουλα
Το δεξί μου μάγουλο (λαιμός βασικά) είναι λίγο πιο ευαίσθητο.
Από θέμα ερεθισμού σήμερα κατά περίεργο λόγο, αντίθετα από τις προηγούμενες χρήσεις, η Med Prep δεν έτσουξε ούτε στο ελάχιστο με το Alum, παρότι την έβαλα στο δύσκολο μάγουλο.
Η Lab Blue συνεχίζει να μη δίνει τσούξιμο.
SOTD
Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Lab Blue κόβει καλύτερα. Την Med Prep την ακούω που κόβει. Η Lab Blue περνάει αθόρυβα και δεν αφήνει τίποτα στο διάβα της. Πολύ γλυκιά και κοφτερή όσο πρέπει λεπίδα.
Από ερεθισμούς τα ίδια. Το alum τσούζει λίγο στη μεριά της Med Prep, πιστεύω επειδή κάνω περισσότερο buffing για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα με την Lab Blue.
SOTN
► Εμφάνιση spoiler
Το συγκριτικό τεστ των Personna Lab Blue και Med Prep συνεχίζεται στο θέμα αντοχής, καθώς από βάθος ξυρίσματος, γλύκας και απόλαυσης γενικότερα, η Lab Blue έχει αποδειχθεί λίγο καλύτερη (για το δικό μου πρόσωπο πάντα).
Στο 4ο ξύρισμα μάγουλο με μάγουλο, νομίζω πως η Lab Blue έχει πέσει λίγο, ενώ η Med Prep κρατάει. Όμως και πάλι η Lab Blue ξυρίζει πιο βαθειά.
(4ο ξύρισμα με 2-3 περάσματα το καθένα)
Να αναφέρω ότι σε κάθε ξύρισμα από τα τέσσερα που έχω κάνει, αλλάζω μάγουλο για την κάθε λεπίδα αφού δεν είναι ίδια η τρίχα στα δύο μάγουλα
Το δεξί μου μάγουλο (λαιμός βασικά) είναι λίγο πιο ευαίσθητο.
Από θέμα ερεθισμού σήμερα κατά περίεργο λόγο, αντίθετα από τις προηγούμενες χρήσεις, η Med Prep δεν έτσουξε ούτε στο ελάχιστο με το Alum, παρότι την έβαλα στο δύσκολο μάγουλο.
Η Lab Blue συνεχίζει να μη δίνει τσούξιμο.
SOTD
► Εμφάνιση spoiler
Σπύρος Δέλτα.