Rockwell 6s
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15426 times
- Been thanked: 16729 times
@anergos13 Έχω την white chrome περίπου 4 χρόνια , δεν την χρησιμοποιώ πολύ συχνά και είναι σαν καινούργια.
Γιάννης
- dtsapman
- Νήπιο
- 1
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 113 times
Gun metal: 10 μήνες καθημερινή χρήση και μετά πιο αραιά 2 φορές την εβδομάδα δεν έχω δει αλλοίωση
δεν ξέρω αν παίζει ρολο το σαπουνι, χρησιμοποιώ Cela, Mitchell’s και Haslinger (προβατάκι)
δεν ξέρω αν παίζει ρολο το σαπουνι, χρησιμοποιώ Cela, Mitchell’s και Haslinger (προβατάκι)
-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 18 times
@dtsapman δεν φαινεται η φωτο...
Γενικα ξεκινησα να κοιταζω τις Rockwell (εδω και σχεδον 10 χρονια εχω μια Edwin Jagger DE87BL- Ευχαριστημενος)
ως μια μηχανη που σε αφηνει να 'παιξεις' με ασφαλεια...
Ειδα την 6S εξαιρετικη ,σιγουρα ακριβη (πιασαρικη και η δερματινη θηκη -που δεν εχει η 6c) και με καποιες αρνητικες αναφορες που βρηκα στο amazon για σκουρια
που ναι μεν λενε πολλοι οτι φταινε οι λεπιδες και ακολουθουν διαδικασια στεγνωματος για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο
αλλα ειναι μια διαδικασια εξτρα (εγω με την Edwin Jgger την καθαριζω μονο όταν αλλαξω λεπιδα)
Ετσι σκεφτηκα την 6C με μιση τιμη αλλα παλι διαβασα σε amazon, skroutz κλπ καποια αρνητικα για την επιστρωση ειδικα για την gun metal (μηπως ηταν μια φουρνια?)
και τωρα κοιταζω την white silver....
Μονολογησα την προβληματισμο μου
Γενικα ξεκινησα να κοιταζω τις Rockwell (εδω και σχεδον 10 χρονια εχω μια Edwin Jagger DE87BL- Ευχαριστημενος)
Ειδα την 6S εξαιρετικη ,σιγουρα ακριβη (πιασαρικη και η δερματινη θηκη -που δεν εχει η 6c) και με καποιες αρνητικες αναφορες που βρηκα στο amazon για σκουρια
που ναι μεν λενε πολλοι οτι φταινε οι λεπιδες και ακολουθουν διαδικασια στεγνωματος για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο
αλλα ειναι μια διαδικασια εξτρα (εγω με την Edwin Jgger την καθαριζω μονο όταν αλλαξω λεπιδα)
Ετσι σκεφτηκα την 6C με μιση τιμη αλλα παλι διαβασα σε amazon, skroutz κλπ καποια αρνητικα για την επιστρωση ειδικα για την gun metal (μηπως ηταν μια φουρνια?)
- Spyros Delta
- Δημοτικό
- Has thanked: 2121 times
- Been thanked: 3236 times
- Επικοινωνία:
Έχω 6 μήνες την stainless steel 6s.
Δεν έχω προβλήματα σκουριάς.
Βέβαια την καθαρίζω μετά από κάθε ξύρισμα και βγάζω τη λεπίδα.
Όμως παρατήρησα στο base plate εκεί που βιδωνει η λαβή, σημαδάκι. Έβαλα ροδέλα πλαστική και δεν επεκτάθηκε το θέμα.
Προστέθηκε μετά από 4 λεπτά 43 δευτερόλεπτα:
Κάτω από τη ροδέλα φαίνεται το σημαδάκι.
Όμως παρατήρησα στο base plate εκεί που βιδωνει η λαβή, σημαδάκι. Έβαλα ροδέλα πλαστική και δεν επεκτάθηκε το θέμα.
Σπύρος Δέλτα.
- qsplan
- Λύκειο
- 2
- Has thanked: 8177 times
- Been thanked: 6565 times
Ούτε κι εγώ είχα θέμα ποτέ με σκουριές... Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ψείρα αλλά μετά από κάθε χρήση αφαίρεση λεπίδας, παραμονή σε barbicide ώσπου να ξεπλυνω μπωλακια και καθάρισμα νιπτήρα, καλό πλύσιμο και στέγνωμα της μηχανης...
Η φωτό μου κάνει για μηχανή εντελώς παρατημένη για πολύ καιρό με την λεπίδα της, σε εντελώς υγρό περιβάλλον... Με τέτοιες συνθήκες μαζί με τη σκουριά έπρεπε να είχε πιάσει και βατράχια, βρύα και λειχήνες...
Η φωτό μου κάνει για μηχανή εντελώς παρατημένη για πολύ καιρό με την λεπίδα της, σε εντελώς υγρό περιβάλλον... Με τέτοιες συνθήκες μαζί με τη σκουριά έπρεπε να είχε πιάσει και βατράχια, βρύα και λειχήνες...
.'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος
Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem
Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem
-
- Νήπιο
- 1
- Has thanked: 2943 times
- Been thanked: 1686 times
Αυτή η μηχανή φαίνεται να έχει να χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ καιρό! Γιατί αν έφτασε το Base Plate που είναι και stainless steel σε αυτό το σημείο , πρέπει να είχε μείνει η λεπίδα πάρα πολύ καιρό μέσα και σίγουρα θα ήταν σε χειρότερο χάλι! Πέραν από αυτό δεν θα υπήρχε νοήμων άνθρωπος που θα έβαζε αυτό το χάλι στο πρόσωπο του πόσο μάλλον να ξυριστεί! Δεν γίνεται αυτό από την μια μέρα στην άλλη οπότε αν έχεις σκοπό να την χρησιμοποιείς σαν βασική μηχανή με ένα ξέπλυμα μετά από κάθε ξύρισμα και αλλαγή λεπίδας μετά από δύο τρία ξυρίσματα ( λέγοντας πριν φτάσει και η λεπίδα στο σημείο να σκουριάσει) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όσο και αν δεν είσαι σχολαστικός με τον εξοπλισμό σου !anergos13 έγραψε: ↑16 Ιούλ 2024, 13:25 @dtsapman δεν φαινεται η φωτο...
- Drioannis
- Νήπιο
- 5
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 134 times
Αυτή η μηχανή είναι, επιεικώς, σε άθλια κατάσταση με ξεχασμένη λεπίδα για πολύ πολύ καιρό επάνω. Κανένα απολύτως πρόβλημα με την συγκεκριμένη μηχανή την οποία άνετα θα την συνιστούσα σε κάποιον που ξεκινάει το ΠΞ. Κάνει άνετα ωραία ξυρίσματα...anergos13 έγραψε: ↑16 Ιούλ 2024, 13:25 @dtsapman δεν φαινεται η φωτο...
Ξυρίζεσαι, βγάζεις λεπίδα και σκουπίζεις...τέλος.
-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 18 times
Παρελαβα σημερα την Rockwell 6C white chrome που ειχα παραγγείλει, ανοιγω συσκευασια και ξεκιναω να παρατηρω τα κομματια και το φινιρισμα τους...
Και βλεπω το παρακατω στην πισω μερια του top cap...
Η επιχρωμιωση και το φινιρισμα ειναι σαν να μην εχει πιασει σωστα και ειναι θαμπη...
Η αληθεια ειναι οτι με ξενερωσε ....
μπορει και ποτε να μην γινοταν κατι με την χρηση...αλλα αν ειναι "του κουτιου" και βλεπεις τετοιο φινιρισμα....
σε χαλαει , οπως και να χει...
επικοινωνησα με το καταστημα και αμεσως δεχτηκε επιστροφη και refund
Τελικα θα παω για την 6S !
Η 6C δεν με επεισε με την ποιοτητα κατασκευης...
Added in 1 day 7 hours 12 minutes 50 seconds:
Να υποθέσω απο aliexpress ?
Καποιο link?
Και βλεπω το παρακατω στην πισω μερια του top cap...
Η επιχρωμιωση και το φινιρισμα ειναι σαν να μην εχει πιασει σωστα και ειναι θαμπη...
Η αληθεια ειναι οτι με ξενερωσε ....
μπορει και ποτε να μην γινοταν κατι με την χρηση...αλλα αν ειναι "του κουτιου" και βλεπεις τετοιο φινιρισμα....
σε χαλαει , οπως και να χει...
επικοινωνησα με το καταστημα και αμεσως δεχτηκε επιστροφη και refund
Τελικα θα παω για την 6S !
Η 6C δεν με επεισε με την ποιοτητα κατασκευης...
Added in 1 day 7 hours 12 minutes 50 seconds:
H ροδελα απο που?Spyros Delta έγραψε:Έχω 6 μήνες την stainless steel 6s.
Να υποθέσω απο aliexpress ?
Καποιο link?
- Spyros Delta
- Δημοτικό
- Has thanked: 2121 times
- Been thanked: 3236 times
- Επικοινωνία: