Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι λογαριασμοί ανενεργών αλλά και ενεργών μελών να έχουν "χακαριστεί".
Για την προσωπική σας ασφάλεια συνιστώ τα παρακάτω τα οποία τηρώ και εγώ προσωπικά ευλαβικά.
- Χρησιμοποιήστε δυνατούς/δύσκολους κωδικούς.
- Ποτέ τον ίδιο κωδικό δύο+ φορές
- Να αλλάζετε τον κωδικό σας συχνά πυκνά.
- Να μην αποθηκεύετε τους κωδικούς σας ακρυπτογράφητους
- Να έχετε ένα e-mail λογαριασμό για "βρομοδουλειές" και τουλάχιστον έναν καθαρό.
Προσωπικά χρησιμοποιώ υπηρεσίες όπως αυτό.
Αν και το firefox (ο ίντερνετ περιηγητής μου) προσφέρει πάντα καλούς κωδικούς. 2.
Όπως έγραψα και πιο πάνω το firefox μου προτείνει πάντα διαφορετικούς κωδικούς κάθε φορά που πάω να δημιουργήσω έναν λογαριασμό.
Αν το δικός σας πρόγραμμα δεν το κάνει αλλάξτε το.
3.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνω συχνά, αλλά προσπαθώ να το κάνω. Αν όμως έχετε διαφορετικούς κωδικούς σε όλους τους λογαριασμούς σας, νομίζω πως είναι ένα δυνατό μέτρο.
4.
Το firefox (και όχι μόνο) αποθηκεύει τους λογαριασμούς σας κρυπτογραφημένους στους server του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συγχρονίσετε τις συσκευές σας, πρότασή μου είναι να έχετε τον δυνατότερο κωδικό για αυτόν τον λογαριασμό, γιατί θα είναι όλοι σας οι κωδικοί εκεί.
5.
Για αυτό νομίζω πως δεν χρειάζονται διευκρινήσεις. Όπως και να χει πάντα να ακολουθείτε τους παραπάνω κανόνες σε οποιαδήποτε περίπτωση.
Εγώ προσωπικά αγαπώ firefox όμως δεν είναι ο μόνος καλός browser.
Μερικοί από αυτούς είναι οι brave, vivaldi, chromium, chrome, edge (Κατά σειρά προσωπικής επιλογής, με τα 2 τελευταία να είναι αυτά που δεν θα πρότεινα, ε, ίσως στον εχθρό μου)
-------------------------------------------------------------------
Αφού έγραψα το σεντονάκι μου, για την ασφάλεια της κοινότητας (φόρουμ) αλλά και την δική σας, σε λίγες μέρες (πιθανών το ΣΚ) θα αλλάξω τις προϋποθέσεις για τον κωδικό και θα ενεργοποιήσω την υποχρεωτική αλλαγή κωδικού σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.