Ξυριζομουν σημερα με ενα σαπουνι που μυριζει ... σαπουνι και θα εβαζα μετα οτι asl ηθελα και σκεφτομουν την τρελλα που μας εχει πιασει με τα αρωματα στα σαπουνια, συνειδητοποιώντας οτι ειναι μια ουτοπια.
Το αρωμα που θα μεινει πανω μας μετα το ξυρισμα δεν εχει να κανει με το σαπουνι.
Το after shave που θα βαλουμε, (ή αν θελουμε ακομα πιο μεγαλη διαρκεια, το EDC, EDT ή EDP), θα μεινει.
Αγοραζουμε διαφορα σαπουνια απο μια εταιρεια ή αρτιζανο, για να εχουμε ποικιλα αρωματων, επειδη μας αρεσε η βαση τους και το ξυρισμα που καναμε, αλλα ουσιαστικα αγοραζουμε την ιδια βαση με διαφορετικο αρωμα που κραταει λιγα λεπτα οσο ξυριζομαστε.
Το κακο για μενα, δεν ειναι το εξοδο. Ειναι οτι εχουμε πολλα σαπουνια (και θελουμε κι αλλα) και δεν προλαβαινουμε να τα χρησιμοποιησουμε.
Σκεφτομαι να αγοραζω ενα unscented σαπουνι απο μια συγκεκριμενη βαση που με ικανοποιει και να αγοραζω για ποικιλια, μονο τα διαφορετικα asl edc edt edp που μου αρεσουν.
Αποψεις.
Σαπουνια με αρωμα ή χωρις?
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Has thanked: 3509 times
- Been thanked: 5173 times
- Επικοινωνία:
Σπύρος Δέλτα.
- qsplan
- Λύκειο
- 3
- Has thanked: 9520 times
- Been thanked: 7662 times
Να πω ότι έχεις άδικο??? Δεν έχεις, αλλά...

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
-
- Νήπιο
- 1
- Has thanked: 1447 times
- Been thanked: 1504 times
Για μένα η ύπαρξη αρώματος είναι σημαντικό μέρος κατά την όλη διαδικασία ξυρίσματος, πιο πολύ από τη διάρκεια παραμονής του μετά.
Ωστόσο είναι πολύ λογική η προσέγγισή σου.
Ωστόσο είναι πολύ λογική η προσέγγισή σου.
Σπύρος 

- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30200 times
- Been thanked: 41434 times
Δυο στα τρία ξυρίσματά μου είναι με άοσμα σαπούνια. Κατόπιν επιλέγω τη λοσιόν ή το άρωμα που κάνω κέφι.
Τα υπόλοιπα ξυρίσματα γίνονται με σετάκια που έχουν πολύ 'απλό' και απαλό άρωμα όπως τα Ethos, LPL, Saponificio Bignoli, TOBS.
Εξαίρεση στη συνήθεια το Tabac, το B&M Spice για το χειμώνα και κάποιο Stirling Glacial για τις ζέστες.
Η Γαλλική μου μύτη έχει κουραστεί από τα πολύ έντονα και κακότεχνα αρώματα καλών, κατά τα άλλα, σαπουνοποιών, που δυστυχώς δεν είναι αρωματοποιοί.
Τα υπόλοιπα ξυρίσματα γίνονται με σετάκια που έχουν πολύ 'απλό' και απαλό άρωμα όπως τα Ethos, LPL, Saponificio Bignoli, TOBS.
Εξαίρεση στη συνήθεια το Tabac, το B&M Spice για το χειμώνα και κάποιο Stirling Glacial για τις ζέστες.
Η Γαλλική μου μύτη έχει κουραστεί από τα πολύ έντονα και κακότεχνα αρώματα καλών, κατά τα άλλα, σαπουνοποιών, που δυστυχώς δεν είναι αρωματοποιοί.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17061 times
- Been thanked: 18747 times
Μου αρέσει ένα ευχάριστο άρωμα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος αλλά δεν βρίσκω νόημα να προσπαθώ να δοκιμάσω ότι υπάρχει στην αγορά, στόχος μου είναι να μείνω με 5-6 σαπούνια που να με ικανοποιούν σε απόδοση και άρωμα και να αγοράζω σπανίως κάποιο καινούργιο για δοκιμή.
Γιάννης
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Επικοινωνία:
Εκλαψα να πω την αληθεια

Απολυτως δεκτον. Καθενας με τα γουστα του.
Παραδειγμα εγκρατειας.Algebar έγραψε: ↑19 Ιούλ 2024, 09:22 Μου αρέσει ένα ευχάριστο άρωμα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος αλλά δεν βρίσκω νόημα να προσπαθώ να δοκιμάσω ότι υπάρχει στην αγορά, στόχος μου είναι να μείνω με 5-6 σαπούνια που να με ικανοποιούν σε απόδοση και άρωμα και να αγοράζω σπανίως κάποιο καινούργιο για δοκιμή.
Ο ανθρωπος μου.Vavous έγραψε: ↑19 Ιούλ 2024, 07:17 Δυο στα τρία ξυρίσματά μου είναι με άοσμα σαπούνια. Κατόπιν επιλέγω τη λοσιόν ή το άρωμα που κάνω κέφι.
Σπύρος Δέλτα.
- Vavous
- Συντονιστής
- 10
@Spyros Delta Δοκίμασα 5-6 άοσμα και κατέληξα στην κρέμα Pure της Meissner Tremonia. YMMV προφανώς.
Και Μ.Δ. προφανώς.
Σου στέλνω δείγμα αν θες.
Και Μ.Δ. προφανώς.

Σου στέλνω δείγμα αν θες.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Επικοινωνία:
@Vavous ευχαριστως αν ειναι unscented, γιατι ενα δειγμα Meissner Tremonia - Lavender Deluxe με το που ανοιξα το καπακι, του εβαλα εποξικη 5 λεπτων και το ξανακλεισα.
Δεν μπορεσα να το δοκιμασω σαν σαπουνι.
Στειλε Iban ή iris σε pm για τα μεταφορικα τουλαχιστον και να σου δωσω στοιχεια για Βοχ now
Και γραψε μου τι ειναι και το ΜΔ

Δεν μπορεσα να το δοκιμασω σαν σαπουνι.
Στειλε Iban ή iris σε pm για τα μεταφορικα τουλαχιστον και να σου δωσω στοιχεια για Βοχ now
Και γραψε μου τι ειναι και το ΜΔ

Σπύρος Δέλτα.
- Vavous
- Συντονιστής
- 10
Είσαι πολύ ευγενής αλλά όταν στέλνουμε δωράκι, είναι δωράκι, δεν παίζει χρέωση στα μεταφορικά. Θα τα πούμε με ΠΜ.
Μ.Δ. είναι το παρατσούκλι μου εδώ μέσα, ήτοι Μέγας Διαφθορεύς.
Μ.Δ. είναι το παρατσούκλι μου εδώ μέσα, ήτοι Μέγας Διαφθορεύς.
Ανδρέας, Μ.Δ.

- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Επικοινωνία:
@Vavous ΟΚ δεκτον. Αλλα περιμενω απο Ali containers για δειγματα. Οταν ερθουν θα σου στειλω λιστα με σαπουνια μου να διαλεξεις.
Μπας και παρω το πρωτο μου γαλονι για Α/Δ (Ανθυποδιαφθορεας)
Μπας και παρω το πρωτο μου γαλονι για Α/Δ (Ανθυποδιαφθορεας)
Σπύρος Δέλτα.