Τι διαβάζω τώρα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Γρηγόριος
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 675
Εγγραφή: 21 Ιουν 2020, 08:47
3
Τοποθεσία: Νέα Πολιτεία
Has thanked: 4357 times
Been thanked: 7158 times
Ηλικία: 58

Εικόνα

Φιλοσοφημένο βιβλίο!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο Δημήτρης Τζεφαλής αποκαλύπτει είκοσι ένα ένα παραδείγματα και πορείες ανθρώπων, τα οποία σχετίζονται με το τρέξιμο και ιχνηλατεί πώς μπορεί να γίνει λίγο πιο όμορφο, πιο θετικό, πιο ενδιαφέρον, τόσο το δρομικό μας ταξίδι, όσο και το ταξίδι της ζωής μας. Ένα βιβλίο που προτίθεται να μας «προπονήσει» για μια ομορφότερη και πληρέστερη ζωή.

Με όχημα μια ρήση κάθε φορά, ο Δημήτρης Τζεφαλής παρουσιάζει μια σειρά από αθλητές και προπονητές. Με τη ματιά του αναδεικνύει πως το τρέξιμο, εκτός από σωματική άσκηση, είναι και μία πολυφωνική δραστηριότητα, μία αέναη τακτοποίηση του εαυτού, ένα τέμπο ζωής. Οι γκριμάτσες του Ζάτοπεκ, το χαμόγελο του Γκεμπρεσελασιέ, η ταπεινότητα του Ελ Γκερούζ είναι ένα παιχνίδι ταυτότητας. Δεν παίζει ρόλο αν πέτυχαν τα όνειρά τους, ψιθυρίζει ο Δημήτρης σε καθεμιά από τις είκοσι μία μία ιστορίες του βιβλίου. Σημασία έχει αυτό που γίνεσαι κυνηγώντας τα.

Γιάννης Παττακός, Συγγραφέας - Μαραθωνοδρόμος

Κάθε πρωταθλητής έχει πίσω του μία ιστορία. Όλοι που θα διαβάσετε έχουν καταφέρει να κάνουν το κάτι παραπάνω. Όπως και πολλοί που ζουν δίπλα μας. Κάθε ιστορία θυμίζει σε όλους γιατί το τρέξιμο δίνει ζωή. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που πέτυχαν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αλλά πώς διαχειρίστηκαν τον εαυτό τους για να πετύχουν αυτό που ονειρευτήκαν. Ο Δημήτρης Τζεφαλής ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει τρέξιμο και πώς μπορεί να γίνει οδηγός στη ζωή όλων. Γιατί κάθε βήμα μάς πάει μπροστά και το τρέξιμο μάς μαθαίνει με τον πιο σωστό τρόπο να πηγαίνουμε μπροστά και στη ζωή.

Λευθέρης Πλακίδας, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος - Μαραθωνοδρόμος
Kill the past, come back to life...
⚜️ memento mori memento vivere ⚜️
⚜️ In Hoc Signo Vinces ⚜️
fusarium
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: 04 Οκτ 2022, 15:18
1
Has thanked: 4376 times
Been thanked: 4342 times

Εικόνα

Είχα να το ανοίξω απο φοιτητής - κοντά 20 χρόνια δηλαδή...

Φοβερό βιβλίο όπως και οι άλλοι δυο τόμοι (η εποχή του κεφαλαίου και η εποχή των επαναστάσεων) και τα 3 εκδίδονται απο το ΜΙΕΤ και φυσικά, συστήνονται ανεπιφύλακτα!

Ήθελα μόνο να σημειώσω οτι η ελληνική εκδοχή του συγκεκριμένου έργου είναι μάλλον καλύτερη και απο την αγγλική (με μόνη εξαίρεση την γλώσσα όπως είναι λογικό) μεγαλύτερη διάσταση σελίδων και γραμματοσειράς, καλύτερη ποιότητα στο χαρτί, μεγαλύτερα περιθώρια στη σελίδα, η χαρά αυτού που διαβάζει δηλαδή!

Έχω την αίσθηση οτι η καλαισθησία είναι σύμμαχος στα ογκώδη βιβλία, αλλά και στα λιγότερο ογκώδη...
fusarium
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 336
Εγγραφή: 04 Οκτ 2022, 15:18
1
Has thanked: 4376 times
Been thanked: 4342 times

Εικόνα

όπως και το προηγούμενο είχε καιρό να βγει απο το ράφι, κακώς...

αποφάσισα να διαβάσω μια σειρά ιταλικά βιβλία - μυθιστορήματα, αν και δεν είναι σίγουρο οτι είναι τέτοια - που τα θεωρώ αριστουργήματα. Κάθε ένα που θα ξεκινάω θα το σημειώνω εδώ, ώστε αν κάποιος επιθυμεί να το προσεγγίσει.

λίγο βαριά επιλογή για ξυριστικό φόρουμ, αλλά... γιατί όχι!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιβλίο”