Συνιστώ τη λεπίδα για ευαίσθητο και λεπτό δέρμα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
lozioditalia
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 25 Ιαν 2021, 08:10
3
Has thanked: 122 times
Been thanked: 927 times

Καλημέρα ξυρίσματος συνάδελφοι και φίλοι της ομάδας.
Σε αυτή τη συζήτηση που πρόκειται να ανοίξω, θα ήθελα να σας ζητήσω τη συμβουλή γιατί υποψιάζομαι ότι χρησιμοποιώ λάθος μεθοδολογία κατά την αξιολόγηση και τη δοκιμή των λεπίδων ξυραφιού διπλής άκρης.
Τις τελευταίες μέρες είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τη συσκευασία των λεπίδων Wizamet που πολλοί στα φόρουμ επαινούν και εκτιμούν γιατί είναι πολύ γλυκές και ταυτόχρονα αυστηρά κοφτερές.
Το ορίζουν ακόμη και ως ένα από τα καλύτερα blades στον κόσμο, όπως γράφεται στην παρουσίαση του προϊόντος στο Amazon.
Ωστόσο, με απογοήτευσαν απολύτως!
Το δοκίμασα χθες με το απαλό ξυράφι Fatip που γενικά με άλλες λεπίδες μου χαρίζει νόστιμα ξυρίσματα.
Αποτέλεσμα: Ήμουν γεμάτος ερεθισμούς και κοψίματα, το δέρμα στο πρόσωπό μου έκαιγε παντού, ωστόσο μετά από μερικά χρόνια ξυρίσματος νομίζω ότι έχω αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα με τις κινήσεις ή το χέρι μου.
Μπορεί το πρόβλημα να είναι ότι η λεπίδα Wizamet δεν είναι κατάλληλη για μένα;
Θα συνεχίσω να το δοκιμάζω για να δω πώς θα πάει σε άλλα ξυραφάκια.
Τον τελευταίο μήνα δοκίμασα περισσότερες λεπίδες, καινούριες που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ, ως παράδειγμα αλλαγής ξυραφιού, αλλά χρησιμοποιώντας τον ίδιο σωλήνα κρέμας ξυρίσματος με το μπλε Proraso.

Προς το παρόν, επιστρέφοντας στο θέμα, η συμβουλή που σας ζητώ είναι η εξής - έχοντας αρκετά λεπτό, εύθραυστο δέρμα και γένια που δεν είναι ούτε σκληρό ούτε τριχωτό, δεν είναι καλύτερα να επιλέξω πιο απαλές λεπίδες, ειδικά λιγότερο μυτερές και κοφτερές;
Για παράδειγμα, τελευταία παρατηρώ ότι ακόμα και μια άγνωστη λεπίδα όπως το Sharp Stainless, το πορτοκαλί Asco ή το Dorco Titan μου αφήνουν μια διαφορετική και καλύτερη αίσθηση με εξαιρετικά αποτελέσματα, δηλαδή παρατηρώ σαν να μην μπορώ να νιώσω η λεπίδα ενώ κόβει το μούσι, κανένας ερεθισμός.και μηδενικά κοψίματα, σε αντίθεση με το Astra super platinum που μέχρι πριν λίγες μέρες έβρισκα σούπερ λεπίδα.
Έχουν αλλάξει οι λεπίδες ή απλώς έχουν αλλάξει οι αισθήσεις μου κατά το ξύρισμα;

Με βάση την προσωπική σας εμπειρία, μπορείτε να προτείνετε μερικές λεπίδες για ευαίσθητο δέρμα;
Στο Amazon, ενώ αναζητούσα το ευαίσθητο δέρμα, εμφανίστηκαν τα Clifton και Sharp Titanium που παράγονται από την ίδια εταιρεία παραγωγής στο Μπαγκλαντές και το Pakistani Treet Carbon Steel, το τελευταίο θυμάμαι ότι τα είχα δοκιμάσει πριν από χρόνια και μου άρεσαν. Θυμάμαι ότι με είχαν εντυπωσιάσει για τη γλύκα τους.
Από όλες αυτές τις λεπίδες Treet Carbon Steel και Sharp Titanium διάβασα εξαιρετικές κριτικές στο διαδίκτυο, δεν νομίζω ότι οι Clifton είναι πολύ δημοφιλείς εκτός από μερικές.
Νομίζω ότι και εγώ είμαι εξαίρεση δεδομένου ότι εκτιμώ το Sharp Stainless και αισθάνομαι υπέροχα με το Asco.
Για όλες τις συμβουλές σας που θέλετε να μου δώσετε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων. :helt
Κρυφό περιεχόμενο
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Άβαταρ μέλους
lozioditalia
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 25 Ιαν 2021, 08:10
3
Has thanked: 122 times
Been thanked: 927 times

Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα τελικά αυτές τις λεπίδες ξυραφιού τις οποίες έχω ήδη χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες και φαίνονται ιδανικές για μένα Rhinoceros XR και Gillette Wilkinson Indian Sword αποδεικνύονται πολύ απαλές.

Εικόνα

Επιπλέον, στο ιταλικό φόρουμ και στις ομάδες τηλεγραφημάτων για το υγρό ξύρισμα με συμβούλεψαν να πάω για Croma Diamant που χρησιμοποιώ ήδη εδώ και χρόνια, Sharp 7 AM, Derby Extra, Diamond Pro Excell και Lion που είναι όλες τουρκικές λεπίδες που παράγονται από την εταιρεία Azmusebat.

Εν τω μεταξύ είχα βάλει προς πώληση τις 250 λεπίδες Wizamet που δεν μου άρεσαν και τις 100 ρωσικές λεπίδες Astra που ήταν πολύ κοφτερές για μένα, ευτυχώς σήμερα μετά από τρεις μήνες.ημέρες βρήκα αγοραστές και για τις δύο.

Από τις λεπίδες Diamond Pro Excell έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές για την απαλότητά τους τόσο στο ιταλικό φόρουμ όσο και εδώ, θα τις αγοράσω μαζί με τις άλλες σε ατομικές συσκευασίες.
Αν τα έχω καταλάβει αυτά σωστά διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ, μπορεί να βρει κανείς τις τουρκικές λεπίδες Diamond Pro Excell και σε κουρεία στην Ελλάδα;

Κλείνοντας, θέλω να δώσω μια συμβουλή στους αρχάριους ή σε όσους όπως εγώ προσπαθούν να αλλάζουν συχνά λεπίδες: αποφύγετε να αγοράζετε πακέτα των εκατό ή διακοσίων λεπίδων κάθε φορά, ειδικά αν πρόκειται για λεπίδες που δεν γνωρίζετε. ξέρετε ή αν τις δοκιμάσατε πριν από πολλά χρόνια και έχετε μπερδευτεί ή δεν θυμάστε την ευχάριστη αίσθηση.
Στην περίπτωσή μου οι Wizamets που δοκίμασα πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, τώρα που θυμάμαι καλύτερα, ήταν οι παλιές Polsiver οπότε η αίσθηση ήταν εντελώς διαφορετική, πιο ευχάριστη.
Τον τελευταίο χρόνο πρέπει να έχω συνηθίσει σε πιο ήπιες λεπίδες όπως οι Dorco Titan, Euromax και Asco, οπότε ακόμη και οι παλιές ρωσικές Astras είναι λίγο άσχημες για μένα. πρόσωπο.
Έχω επίσης πουλήσει παλιά μπλοκ από Rapira SS,Ladas και άλλες μάρκες, μερικά πακέτα που δόθηκαν.
Θα κρατήσω μόνο τα Euromax,Asco,αν μπορέσω να τα βρω τα λίγα Voshkod που έχουν απομείνει.
Αν σας αρέσει η ποικιλία και η καινοτομία είναι προτιμότερο να έχετε μερικά πακέτα λεπίδων και να δοκιμάζετε πάντα νέες σε περιορισμένο αριθμό παρά να αγοράζετε περισσότερες και αν μια μέρα δεν σας αρέσουν να μην ξέρετε τι να τις κάνετε. δεν ξέρετε τι να τις κάνετε.
Αν δεν σας αρέσει πια το σχέδιο ή η λεπίδα πουλήστε την ή χαρίστε την και δοκιμάστε άλλες.
Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει η απόλυτη καλύτερη λεπίδα, αλλά κάθε χρονική περίοδος έχει την καλύτερη λεπίδα της και δεν χρειάζεται να ψάχνετε πολύ καιρό.
Κρυφό περιεχόμενο
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2145
Εγγραφή: 12 Οκτ 2012, 00:26
11
Has thanked: 2479 times
Been thanked: 4529 times
Ηλικία: 47

Φυσικά πριν πάρει κανείς μεγάλη ποσότητα από έναν τύπο λεπίδας, θα πρέπει να δοκιμάσει ένα πακετάκι. Νομίζω ότι η λεπίδα είναι το πιο υποκειμενικό πράγμα στο παραδοσιακό ξύρισμα.

@lozioditalia Ρομπέρτο θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και τις Gillette 365 - made in India - αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
lozioditalia
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 25 Ιαν 2021, 08:10
3
Has thanked: 122 times
Been thanked: 927 times

@natnat Γεια σου Παναγιώτη, ναι, η εμπειρία κάθε λεπίδας είναι πολύ υποκειμενική.

Αυτή τη στιγμή προτιμώ τις τουρκικές λεπίδες που κατασκευάζονται από την Derby, τις αγοράζω σε πακέτα στο Amazon.

Επίσης όπως γράφεις είναι χρυσός κανόνας να αγοράζεις μικρά πακέτα λεπίδων για δοκιμαστικούς σκοπούς πριν κάνεις μεγάλες αγορές.
Δεν θα πέφτω πλέον στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων λεπίδων στα τυφλά, τουλάχιστον αυτή είναι η ελπίδα μου.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τη λεπίδα Gillette 365 Indian, αλλά στην πραγματικότητα μου την πρότειναν κάποιοι συνάδελφοι που ζήτησα συμβουλές.
Θα προσπαθήσω να αποκτήσω και αυτή τη λεπίδα και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει.

Τέλος, καθώς και το ξυράφι κάνει τη διαφορά, σκέφτομαι να αγοράσω ένα Razorock Mamba, το οποίο φαίνεται να είναι ένα πολύ απαλό ξυράφι όπως μου αρέσει.
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. :handgestures-thumbupright: :)

Με εκτίμηση.
Κρυφό περιεχόμενο
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2127
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8560 times
Been thanked: 11587 times
Ηλικία: 55

@lozioditalia Συμφωνώ πως οι αγορές μεγάλων ποσοτήτων λεπίδων πρέπει να αποφεύγονται πάνω στον ενθουσιασμό των 3-4 ξυρισμάτων, κυρίως από νέους στο παραδοσιακό ξύρισμα αλλά κ γενικά. Μπορεί τόσο λίγα ξυρίσματα να ήταν επιτυχημένα για άλλους λόγους. Όπως ο συνδυασμός της λεπίδας με μηχανές που στο μέλλον μπουν στην άκρη από την αγορά νέων μηχανών. Επίσης το πέρασμα του χρόνου φέρνει αλλαγές στο δέρμα κ στα γένια που μπορεί να αλλάξουν το αποτέλεσμα μιας λεπίδας πάνω μας. Αλλά κ εμείς με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να επιζητάμε διαφορετικό αποτέλεσμα ή αίσθηση στο ξύρισμα. Γλυκό κ ήπιο αντί για βαθύ ή το αντίστροφο. Να κάνουμε κόντρα ή να μην κάνουμε. Ή να αλλάξουν οι συνήθειες μας. Να ξυριζόμαστε κάθε μέρα αντί για κάθε τρεις ή κάθε εβδομάδα. Και άλλα.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
lozioditalia
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: 25 Ιαν 2021, 08:10
3
Has thanked: 122 times
Been thanked: 927 times

Θα μπορούσα να αλλάξω και να εισαγάγω νέες μεταβλητές και συνήθειες στο ξύρισμά μου, αλλά δυστυχώς πρέπει να συνεχίσω να ξυρίζομαι κάθε δύο ή τρεις ημέρες.
Το να ξυρίζομαι κάθε μέρα είναι δύσκολο, δεν έχω γρήγορα αναπτυσσόμενα γένια και δεν θα είχε πολύ νόημα να ξυρίζομαι καθημερινά για μένα.
Αλλάζω όμως λεπίδες αλλά περιορίζομαι σε λίγες μάρκες και ποσότητες και αλλάζω και κάποια ξυραφάκια, πολλά από αυτά που είχα ήταν πολύ επιθετικά και τα πούλησα.
Θα σας κρατάω ενήμερους για τις ενημερώσεις μου και τα νέα για τις μελλοντικές αγορές.
Σας ευχαριστώ όλους, σας εύχομαι ψυχική ηρεμία και καλή υγεία.

Ρομπέρτο
Κρυφό περιεχόμενο
This board requires you to be registered and logged-in to view hidden content.
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”