Πώς ξεπλένετε την μηχανή ή το ξυράφι σας;

NavalArchitect

Ένα από τα πολύ κλασικά βίντεο για ξύρισμα με ξυράφι...
Όσες φορές κι αν το δει κάποιος δεν σταματά να μαθαίνει.

[youtube][/youtube]

Ο ίδιος ο 'Chimensch' έχει γράψει στο B&B ότι έχει αυτό το ροζ σφουγγαράκι για (α) να μην καταναλώνει άσκοπα νερό, και (β) για να μην υπάρχει ούτε έστω μια πιθανότητα να ακουμπήσει ή ακόμη και να χτυπήσει το ξυράφι του στη βρύση ή το νιπτήρα ξεπλένοντάς το.

[Παρένθεση:
Αυτό το 7-day-set που έχει (η θήκη είναι η Dovo), το έχει φτιάξει παραγγελία, custom. Είχε πει πως αν ήξερε (όταν το έφτιαχνε) ότι αμέσως μετά θα άλλαζαν τα πάντα στη ζωή του με μια απότομη και μη αναμενόμενη μείωση εισοδήματος, δεν θα το είχε κάνει. Τώρα που ήδη το έκανε όμως, είπε, αισθάνεται τυχερός.
Κλείνει η παρένθεση]

Πίσω στο θέμα μας, εγώ προσωπικά ξεπλένω το ξυράφι κάτω από ζεστό νερό, το οποίο το ανοίγω μόνο όταν πριν είναι να ξεπλύνω το ξυράφι.
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

NavalArchitect έγραψε: (β) για να μην υπάρχει ούτε έστω μια πιθανότητα να ακουμπήσει ή ακόμη και να χτυπήσει το ξυράφι του στη βρύση ή το νιπτήρα ξεπλένοντάς το.
Ομοιως και στα τοιχωματα πχ καποιου μπολ αν ειχε για αυτη τη δουλεια;
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
NavalArchitect

Δορυφέρων έγραψε: Ομοιως και στα τοιχωματα πχ καποιου μπολ αν ειχε για αυτη τη δουλεια;
Υποθέτω πως ναι, αν και ίσως ο κίνδυνος εκεί να είναι μικρότερος. Συν τοις άλλοις εκεί στο μπάνιο του από όσο μπορώ να δω τουλάχιστον θα ήταν λίγο στριμωγμένα τα πράγματα αν είχε και άλλο ένα μπωλ με νερό για αυτή τη δουλειά, αν και βέβαια θα μπορούσε να το βάλει μέσα στο νιπτήρα...
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14057 times
Been thanked: 8954 times

συναδελφοι κατ΄ αρχην συγνωμη για το υφος μου αλλα οσοι αφηνετε το νερο να τρεχει οσο ξυριζεστε σας θεωρω τελειως αμορφωτους .... αν ειναι δυνατον να υπαρχουν ανθρωποι στη σημερινη εποχη που αφηνουν τη βρυση ανοιχτη να τρεχει νερο ασκοπα ....

λοιπον εγω τη μηχανη μου τη ξεπλενω κατα τη διαρκεια του ξυρισματος βουτοντας τη στο γεματο με ζεστο νερο μπολακι .... οχι καυτο νερο αλλα ζεστο αρκετα ..... στο τελος του ξυρισματος τη μηχανη μου την καθαριζω καθε φορα με οδοντοβουρτσα βρεχοντας τη μηχανη ταυτοχρονα με ζεστο τρεχουμενο νερο .... το κολπο με την οδοντοβουρτσα το θεωρω πολυ εξυπνο και το εμαθα απο το καταπληκτικο forum μας :thnx :thnx :thnx .... ετσι φευγει η ασπριλα απο την κρεμα και η μηχανη μου μετα απο 7-8 μηνες χρηση καθρεφτιζει σαν καινουρια ....
Ford Focus MkII f/l 2008
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29519 times
Been thanked: 29730 times

Σε όλα τα παραπάνω συμφωνώ και τα εφαρμόζω και εγώ από την αρχή που ξεκίνησα.
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Τα συγχρονα Χρωμια δεν εχουν αναγκη απο καθημερινη φροντιδα
Οση "ασπριλα" και να εχει με εμβαπτιση σε οινοπνευμα 93-95 βαθμων και λιγο απαλο τριψιμο φευγει
Εναλλακτικα μπορειτε να χρησιμοποιησετε και Ξυδι
Δεν βλεπω γιατι να πρεπει να τριφτει καθε φορα.

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29519 times
Been thanked: 29730 times

Έχεις δίκιο Δόρυ σε αυτό που λες, αλλά έχω και εγώ τα κολλήματά μου. Θέλω η μηχανή (και τα υπόλοιπα) να γυαλίζει.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24869 times
Been thanked: 7864 times

Κι εγώ μία από τα ίδια...
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 14057 times
Been thanked: 8954 times

συμφωνω με τους προλαλησαντες ..... μερικες φορες δενομαι με τα αντικειμενα πολυ .... με τη MERKUR 34C εχω μια ιδιαιτερη σχεση :shocking :shocking :shocking .... θελω να ειναι στην εντελεια .... και για αυτο καθε φορα που ξυριζομαι (δηλαδη 4 φορες την εβοδμαδα) οταν τελειωσω την καθαριζω με την οδοντοβουρτσα .....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlexFocus την 04 Ιουν 2012, 11:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ford Focus MkII f/l 2008
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Δεν λυνω την κεφαλη απλα και μονο για να μην αλλαξει το "πατημα" της λεπιδος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”