Συνθετικές Escher

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SrTv
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: 13 Οκτ 2020, 20:30
3
Has thanked: 3675 times
Been thanked: 3400 times

Οι πέτρες Escher θα μπορούσαμε να πούμε ότι εμφανίστηκαν στις αρχές του 1800 όταν ο Johann Caspar Escher άρχισε να εξορύσσει, με μέλη της οικογένειας του, τις γνωστές πέτρες από το λατομείο στο βουνό Wurzelberg. Στη συνέχεια ο γιος του ίδρυσε τη γνώστη εταιρεία Escher. Το λατομείο εξόρυξης είχε ενοικιαστεί από την οικογένεια Escher το 1764 και παρέμεινε μέχρι το τέλος σε αυτούς.

Οι συνθετικές πέτρες Escher σηματοδοτούν το τέλος αυτής της ιστορίας. Τη δεκαετία του 1920 η Escher χωρίστηκε σε δυο κομμάτια την J.G. Escher and Son και την JGES (Johann Gottfried Escher Sonneberg). Η τελευταία εξαγόρασε την πρώτη το 1930, μένοντας η JGES ως η μόνη κληρονόμος της παλιάς Escher.

Μέσα στα τελευταία προϊόντα ακονίσματος που παρήγαγε η JGES ήταν και οι συνθετικές πέτρες από την «πριονόσκονη» της κοπής των φυσικών πετρών των προηγούμενων δεκαετιών. Όπως είχα αναφέρει και στο νήμα των φυσικών πετρών, παρήχθησαν συνθετικές πέτρες νερού και λαδιού με σωματίδια από κίτρινες Βελγίου (σε δυο εκδοχές, fine και extra fine) και κιτρινοπράσινες Θουριγγίας. Οι συνθετικές με σκόνη κοπής Θουριγγίας κατασκευάστηκαν σε μεγάλο μέγεθος πάγκου και αρκετές μικρότερες για δυο χρήσεις, με καμπυλότητα στη μια πλευρά για ξυραφάκια DE και επίπεδες από την άλλη για ξυράφια.

Ανεβάζω εδώ μια καμπύλη και επίπεδη συνθετική Escher που προέρχεται από την περίοδο της γερμανικής κατοχής, μιας και στρατιώτες και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας είχαν προμηθευτεί με αυτές. Διαβάζω ότι ισοβαθμεί με 8 έως 10K και δίνει ξυριστικά αποτελέσματα συγκρίσιμα με τις φυσικές Θουριγγίας (λίγο λιγότερο ομαλή αιχμή αναφέρουν). Η πέτρα είναι αχρησιμοποίητη αλλά μάλλον θα πρέπει να τη δοκιμάσω και να κοινοποιήσω τα δικά μου ευρήματα στην ομάδα.

Εικόνα

Πλευρά για ακόνισμα λεπίδων DE

Εικόνα

Πλευρά για ακόνισμα ξυραφιών

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περιποίηση των straight razors”