Το ξύρισμα της ημέρας: Δεκέμβριος 2022

Απάντηση
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 10168 times
Been thanked: 9088 times

απογευματινό ξύρισμα για γούστα...

μηχανή Lupo SS 72

λεπίδα ZAZA SSS

πινέλο Zenith 507 MC Manchurian

σαπούνι Barrister and Mann Spice

ASL Barrister and Mann Spice

Σχολιασμός: Συνδυασμός μηχανή - λεπίδα άψογος. Η λεπίδα είναι σε στάδιο δοκιμών όμως πολύ την έχω εκτιμήσει ως τώρα, δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά και δεν μπορώ να κρίνω πόσο κοφτερή είναι, όμως μου έχει αρέσει πάρα πολύ, αξίζει να σημειώσω ότι δεν αφήνει ούτε υποψία τραβήγματος (γένια περίπου 2 ημερών, λεπτά, αιχμηρά και σκληρά). Το πινέλο αποτελεί νέο απόκτημα και δηλώνω ικανοποιημένος, βεβαίως δεν παρέχει τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση που παρέχουν άλλα ανώτερα που έχω δοκιμάσει (λχ Thater, Simpson) όμως για την τιμή του είναι μια χαρά και νομίζω ότι μόλις στρώσει θα 'πετάει'. Συνολικά τα Zenith (Manchurian και Silvertip δεν έχω κάποιο άλλο στην κατοχή μου) είναι πολύ καλά πινέλα και το σημειώνω έτσι διότι ήμουν για καιρό πολύ διστακτικός στη χρήση τους. Το σαπούνι είναι εξαιρετικό. Πήρα το Spice διότι σχετικά πρόσφατα στο forum διάβασα ότι φέρνει πολύ στο αυθεντικό old-spice. Αυτό είναι αληθές και ακριβές, όχι μόνο γιατί θυμάμαι καλά εκείνη την μυρωδιά αλλά επειδή συμφώνησαν ο πατέρας μου και ο θείος μου που ήταν φανατικοί χρήστες προϊόντων Shulton για δεκαετίες. Γλίστρα και προστασία σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με το ASL τρομερή ευχαρίστηση. Ωστόσο το post είναι απλώς ευχάριστο. Μετά από δοκιμές σκοπεύω να επανέλθω με αναλυτική κριτική.

Καλές γιορτές και καλά ξυρίσματα σε όλους!
ellipsis97
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 164 times
Been thanked: 1797 times
Επικοινωνία:

Ένα ακόμα γιορτινό ξύρισμα με

Rockwell 6s
Gillette 7'oclock SS
Zenith 507 ORO SYB White Synthetic
MacDuff's Candy Cane Soap
345 Soap Company Snow Capped After Shave Balm

Εικόνα
mbakurin

- Yaqi 24mm professional
- Parker Variant , 1ο χέρι στο 3, δεύτερο στο 2 (με "άριστα" επιθετικότητας το 5).
- BIG BEN λεπίς, από την Αιγυπτιακή μερακλο-εταιρεία Lord, αν δεν απατώμαι οικτρά.
- Σάπων PRORASO Eucalyptus πρασινάκι
- ASL Μενούνος Fougere.

Λοιπόν, από αυτές τις unexpectedly ΤΡΟΜΕΡΕΣ ξυρισματάρες που παίρνει κανείς εκεί που δεν το περιμένει, οπότε η ικανοποίηση είναι διπλή. Σε γένια 3ων ημερών, που δεν είναι και τα πιο συγχωρητικά, πήρα απ'άκρη σ'άκρη bss, χωρίς αμυχές, κοψίματα, ερεθισμούς. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ, ενώ δεν το περίμενα έτσι, λόγω φτήνιας σεταπ με εξαίρεση τη μηχανή.

Προσπαθώ να βρω τι έκανε τη διαφορά. Η λεπίς big ben δοκιμάστηκε και προχθές με williams, που γενικά δίνει καλές ξούρες, και δε με ενθουσίασε. Άρα τα λεφτάκια μου, μέχρι να μου πει κάποιος το αντίθετο, τα βάζω στο proraso κύριοι! Ένα σαπούνι που είχα δοκιμάσει από φίλο στις αρχές του ταξιδιού μου στο ΠΞ, και το οποίο δε με είχε ενθουσιάσει κιόλας, λόγω ελλείψεως τεχνικής, συν τοις άλλοις. Τώρα ψιλοπάλεψα τη μενθόλη (που γενικά με εκνευρίζει - ερεθίζει - ενοχλεί στα σαπούνια, μόνο στα αφτερ τη θέλω) και πήρα εκπληκτική προστασία, αξιοπρεπέστατο ποστσεηβ και καλή γλίστρα.

Αν ισχύει αυτή μου η θεωρία, το προράσο είναι ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο από τα πολύ φθηνά σαπούνια. Εφάμιλλο ενδεχομένως της δυσεύρετης Σέρβικης "Παλμύρα" (η οποία εδώ που τα λέμε έχει και κατάλογο συστατικών αντίστοιχα εκτενή με τα ζελεδάκια χάριμπο ή με τα fortune cookies που μοιράζουν στα Κινέζικα εστιατόρια).
Άβαταρ μέλους
Midak
Δημοτικό
Δημοτικό
5
Has thanked: 2045 times
Been thanked: 4082 times

Fatip Grande Testina Gentile
Astra Superior Platinum
Alexander Simpson Trafalgar T1
Saponificio Bignoli Sandalo Indiano
Saponificio Bignoli Sandalo Indiano

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! :)
Άβαταρ μέλους
τασος9322
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
9
Has thanked: 7891 times
Been thanked: 7579 times

Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30841 times

Καλημέρα!

- Truefitt & Hill Preshave Oil
- Meißner Tremonia Dark Limes Rasierpaste
- RazoRock Hive 24 Mokasoft HD
- Merkur 34G
- AKP [1]
- 444
- Meißner Tremonia Dark Limes asl

Ξύρισμα αναμνήσεων το σημερινό. Η 34-άρα είναι από τις πρώτες μου μηχανές και πάντα μου δίνει πολύ γλυκά ξυρίσματα, ενώ έχει και πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα. Με κοφτερή λεπίδα, μου χαρίζει πανέμορφα ξυρίσματα, πολύ γλυκά και βαθιά. Είναι μια σταθερή αξία για μένα. Η δε έκδοσή της σε χρυσό, σου προσθέτει και το αίσθημα της πολυτέλειας κατά την διάρκεια του ξυρίσματος.

Για την Meißner τα έχω ξαναπεί, από τις καλύτερες κρέμες που κυκλοφορούν. Έβαλα το after shave και ήταν σαν να έβαζα νερό!
Άβαταρ μέλους
The Handler
Νήπιο
Νήπιο
3
Has thanked: 340 times
Been thanked: 703 times

RazoRock Gamechanger 84p x Gillette Nacet
Stirling two band synthetic
Chiseled Face Cedar Spice
Cien X-Bolt ASL
Εικόνα