Έχω κι εγώ εδώ και 3-4 εβδομάδες αποκτήσει τη συγκεκριμένη μηχανή. Έχω κάνει 2 ξυρίσματα μαζί της, ένα με λεπίδα Gillete Platinum κι ένα με λεπίδα Voshkod. Είναι η πρώτη slant που χρησιμοποιώ. Ενώ η Fatip piccolo μου έχει δώσει γλυκό και πολύ αποτελεσματικό ξύρισμα με 3 διαφορετικές λεπίδες που τη δούλεψα, η συγκεκριμένη, είναι αρκετά γλυκιά στο πρώτο χέρι, αλλά σε 2ο και 3ο χέρι (κόντρα) για BBS μου έδωσε κάποιους ερεθισμούς και με τις 2 διαφορετικές λεπίδες που χρησιμοποιήθηκε (πάντα σε γένια 2 ημερών και μετά από μπάνιο).
Διαβάζοντας και τα σχόλια των φίλων πιο πάνω, τείνω κι εγώ να καταλήξω ότι μάλλον οι συγκεκριμένες μηχανές δεν είναι σχεδιασμένες για πολλά περάσματα αλλά για 1-2 μόνο, όπου εκεί πετυχαίνουν αρκετά γλυκό και αρκούντως βαθύ (χωρίς ωστόσο να φτάνουν σε BBS, σε μένα πχ που έχω αρκετά σκληρά γένια) αποτέλεσμα.
Ίσως για κάποιον που ξυρίζεται κάθε μέρα να είναι ιδανική μια τέτοια, με μια σχετικά γλυκιά λεπίδα όπως η Voshkod.
Θα προσπαθήσω φυσικά και με άλλες λεπίδες εν καιρώ, αλλά νομίζω ότι όντως δεν προσφέρεται για ιεροτελεστία (αρκετά περάσματα/μερεμέτια) αυτός ο τύπος μηχανής.
Fatip open comb slant (FOCS)
- andreop
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 14590 times
- Been thanked: 15981 times
Έτσι όπως τα λες είναι. Με 1-2 περάσματα είσαι εντάξει!
Παναγιώτης
-
- Νήπιο
- 7
- Has thanked: 761 times
- Been thanked: 605 times
Την έχω περίπου ένα χρόνο, έκανα αρκετά ξυρίσματα με διάφορες λεπίδες, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την γλυκύτητα και την αποτελεσματικότητά της και αισθητικά μου αρέσει πολύ. Όπως και με τις άλλες δύο μου Fatip Grande OC και την Picolo OC το γνωστό θέμα της ευθυγράμμισης υπάρχει και σε αυτή, μου παίρνει λιγότερο από λεπτό για να τη ευθυγραμμίσω οπότε δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό, απλά χρειάζεται προσοχή.
Συνήθως ξυρίζομαι κάθε μέρα, τα γένια μου είναι όχι ιδιαίτερα σκληρά με μέτρια πυκνότητα οπότε μάλλον στην περίπτωσή μου την θεωρώ υπερβολική γιατί δεν επιδιώκω BBS αλλά με ένα WTG και ένα XTG από μύτη προς αυτιά και λίγες λεπτομέρειες φεύγω καλά χωρίς ερεθισμούς.
Καλύτερα αποτελέσματα είχα με κοφτερές λεπίδες (Feather, Perma-Sharp, BiC και Nacet κ.ά). Συγκριτικά με τις άλλες μου slant είναι ένα κλικ πιο επιθετική από την 37c (με αυτή θα μπορούσα να ξυρίζομαι καθημερινά) και ένα κλικ πιο ήπια από την Maggard που δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί η τελευταία έχει ένα μικρό κατασκευαστικό ελάττωμα που την κάνει στην μία από τις 4 γωνίες αρκετά πιο επιθετική.
Καλά ξυρίσματα σε όλους.
Συνήθως ξυρίζομαι κάθε μέρα, τα γένια μου είναι όχι ιδιαίτερα σκληρά με μέτρια πυκνότητα οπότε μάλλον στην περίπτωσή μου την θεωρώ υπερβολική γιατί δεν επιδιώκω BBS αλλά με ένα WTG και ένα XTG από μύτη προς αυτιά και λίγες λεπτομέρειες φεύγω καλά χωρίς ερεθισμούς.
Καλύτερα αποτελέσματα είχα με κοφτερές λεπίδες (Feather, Perma-Sharp, BiC και Nacet κ.ά). Συγκριτικά με τις άλλες μου slant είναι ένα κλικ πιο επιθετική από την 37c (με αυτή θα μπορούσα να ξυρίζομαι καθημερινά) και ένα κλικ πιο ήπια από την Maggard που δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί η τελευταία έχει ένα μικρό κατασκευαστικό ελάττωμα που την κάνει στην μία από τις 4 γωνίες αρκετά πιο επιθετική.
Καλά ξυρίσματα σε όλους.
Βασίλης
- LokiDK
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 168 times
I bought it recently from Hairmaker. It does a very nice job overall but you can see that it can be considered a "cheap" product when it comes to some details in its construction. Some blades don't always fit perfectly and you can feel the metal has some points in which it could have been worked better but it really does its job well.
Absque labore nihil