Vikings Blade The Emperor MEIJI Adjustable Razor

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stakyr
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 28 Ιουν 2022, 12:31
1
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 3576 times
Been thanked: 3399 times
Ηλικία: 42

Θα κάνω μια μικρή παρουσίαση της καινούριας μου μηχανής, που την πήρα τυφλά, επειδή μου άρεσε το design της. Πρόκειται για μια από τις πολλές μηχανές της Vikings Blade, μιας μικρής αυστραλιανής οικογενειακής επιχείρησης. Αν δεν κάνω λάθος βγάζει 13 μοντέλα, όλα πάνω κάτω στην ίδια φιλοσοφία, όσον αφορά στην κεφαλή τους. Αλλάζει το design τους, το μήκος, το βάρος και το αν είναι ρυθμιζόμενες ή όχι. Η συγκεκριμένη βγήκε τέλος 2019.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Έρχεται σε ένα πολύ μαζεμένο χαρτονένιο κουτάκι (αριστερά) και μέσα έχει την κασετίνα της μηχανής (κέντρο), ενώ όταν την ανοίξεις έχει τις οδηγίες χρήσης και ένα καρτελάκι καλοσωρίσματος.

Εικόνα Εικόνα

Παρόλο το μικρό της μέγεθος, μόλις 9,5 εκατοστά, την λες αρκετά βαριά, ζυγίζει 121 γραμμάρια. Εμένα μου έκατσε καλά στο χέρι και σε μήκος, επειδή δεν μου αρέσουν οι μακριές λαβές, αλλά και στο βάρος, γιατί πάλι δεν προτιμώ τις ελαφριές μηχανές.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Στην ουσία τώρα..
Πρόκειται για μια ενός-κομματιού ρυθμιζόμενη μηχανή, με επιλογές από το 1 στο 9 (και με μισά), με ροδέλα ρύθμισης ακριβώς κάτω από την πλάκα. Η λεπίδα μπαίνει στη μηχανή στρίβοντας το κατώτερο μέρος της, οπότε ανοίγει και κλείνει η κεφαλή της. Ο κατασκευαστής συστήνει ρύθμιση της λεπίδας με κλειστό το καπάκι. Τέλος να πω ότι η κεφαλή έχει διαφορετικές πλευρές, η μια με χτένα και η άλλη όχι. Με το μάτι, φαίνεται ότι η λεπίδα στην πλευρά με τη χτένα, είναι πιο εκτεθιμένη απ ότι στην άλλη πλευρά (exposure) και ότι η ρύθμιση αλλάζει μόνο την απόσταση της άκρης της λεπίδας από τη βάση της κεφαλής (gap).

Με την μηχανή έχω κάνει 3-4 ξυρίσματα. Στο πρώτο απ' αυτά, έκανα το μισό πρόσωπο με αυτή ρυθμισμένη στο 5 και το άλλο μισό με την Rockwell 6S στην πλάκα 4 σε γένια τριών ημερών. Γενικά το setup αυτό το χρησιμοποιώ συχνά για να συγκρίνω τα νέα μου ξυριστικά. Η μηχανή κρίνεται επιθετική, μιας και με αυτές τις ρυθμίσεις, έκανε περίπου τη διπλή δουλειά απ την rockwell. Πολύ ωραίο ξύρισμα χωρίς ιδιαίτερους ερεθισμούς.

Θα έλεγα ότι στο 2,5 είναι περίπου η αντιστοιχία της με την τέταρτη πλάκα της Rockwell. Στο 5-6, κάνει ξύρισμα βάθους αντίστοιχο με την Blackbird, αλλά την λεπίδα την καταλαβαίνεις και οι ερεθισμοί δεν λείπουν, σε αντίθεση με την blackbird που είναι πιο γλυκιά. Τα υπόλοιπα ξυρίσματα, έγιναν σε καθημερινή βάση, με ρυθμίσεις στο 3-4 και πάντα χρησιμοποιόντας την πλευρά με τη χτένα. Δεν θα έλεγα ότι ήταν απροβλημάτιστα, γι'αυτό και την χαρακτήρισα αρκετά επιθετική μηχανή. Πιστεύω πάντως ότι είτε χρησιμοποιόντας την άλλη πλευρά ή βάζοντας την ρύθμιση ακόμα πιο χαμηλά ή αποφεύγοντας το καθημερινό ξύρισμα με επιθετικές ρυθμίσεις, μπορεί να πετύχει κανείς ό,τι αποτέλεσμα θέλει. Γενικά είναι αυτό που λέει, ρυθμιζόμενη...πλήρως.
Σταύρος
:text-nocomment:
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 3115
Εγγραφή: 07 Μάι 2015, 12:39
8
Τοποθεσία: Ελευσίνα
Has thanked: 28071 times
Been thanked: 29326 times
Ηλικία: 64

Μπράβο Σταύρο ! Πολύ καλή παρουσίαση.
Φαίνεται αντιγραφή Gillette fatboy...
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5903
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27390 times
Been thanked: 38923 times
Ηλικία: 54

Εύγε κι από μένα. Τέτοιες δημοσιεύσεις ξεχωρίζουν.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mbakurin
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 577
Εγγραφή: 03 Ιουν 2021, 14:32
2
Has thanked: 336 times
Been thanked: 1871 times
Ηλικία: 28

Τι μεταμοντερνίλα είναι αυτή... Αυστραλιανή οικογένεια παράγει μηχανές με επωνυμία ''Λεπίδα Βίκινγκ'' και ονοματοδοτεί μοντέλο μηχανής από τον πλέον επιδραστικό Ιάπωνα αυτοκράτορα της ιστορίας. Όλα μέσα στο χωνευτήρι!

Εξαιρετικό ποστ, από εκείνα που όντως λείπουν. Keep on!
De savoir vient avoir.
Nuntius
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 19 Σεπ 2022, 13:22
1
Has thanked: 9 times
Been thanked: 40 times

Μπράβο για την κίνησή σου να ψωνίσεις από μικρή επιχείρηση. Είχα δει τα μοντέλα τους και γλυκοκοίταζα το Augustus.
Πέρασε τελωνείο το πακέτο σου; Σαν συναρμολόγηση το βλέπεις κατασκευή που αξίζει; Πήρες και τις λεπιδες τους;
Ψάχνω συμπαραστάτη για την Variant που νιωθει μοναξιες και βλέπω έχει πολλά επίπεδα ρύθμισης οπότε μου αρέσει.
Να τη χαρείς σε κάθε ξύρισμα. Καλορίζικη!
Άβαταρ μέλους
stakyr
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 28 Ιουν 2022, 12:31
1
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 3576 times
Been thanked: 3399 times
Ηλικία: 42

Επειδή φοβήθηκα το τελωνείο, την πήρα από ebay που είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και δεν πέρασε.
Η κατασκευή είναι καλή, αλλά όπως όλες αυτές, χωλαίνουν λίγο στο θέμα της ρύθμισης. Θέλει λίγο να την μάθεις πως ρυθμίζεται, αλλά δεν είναι κάτι το φοβερό.
Σταύρος
:text-nocomment:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”