Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2022

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
georgepa
Δημοτικό
Δημοτικό
6
Has thanked: 4530 times
Been thanked: 8823 times

Γεια και χαρά , καλή εβδομάδα
-BM Le Grand Chypre
-chisel and hound 2B Silvertip
-Blutt Rasur BR-1 με 1,2
-Personna med
-Αλοη
Εικόνα
Πρώην panagosg
Άβαταρ μέλους
alexoudc
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 3932 times
Been thanked: 2372 times

Εικόνα

Merkur Progress
Gillette Silver Blue
Yaqi Moka 24mm
PAA Atomic Age Bay Rum CK6
Occult halloween night

Από τα καλύτερα ξυρίσματα που έχω κάνει ποτέ. Ξετρελάθηκα με το άρωμα του σαπουνιού, πρώτη φορά ξυρίζομαι με bay rum και το λάτρεψα αμέσως. Στεγνό δεν με ενθουσίασε, μύριζε ωραία αλλά μέχρι εκεί. Αλλά με το που βράχηκε ανέβηκε η ένταση πάρα πολύ και το άρωμα που έβγαινε ήταν ένα αριστούργημα. Έφερε στο μυαλό μου όλα όσα αγαπώ και συσχέτιζω με τις αγαπημένες μου εποχές του χρόνου, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Κορυφαία φόρμουλα μηχανικά (με πιο στεγνό post shave από αυτό που προτιμώ όμως) και απίστευτο, αγαπημένο, λατρεμένο άρωμα. Καταπληκτικό σαπούνι.
Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 14069 times
Been thanked: 8982 times

Χειμερινος εξοπλισμος σημερα με την Old Spice σαπουναρα του γιατρου .... ευχαριστηθηκα ξυρισμα. Με τη Lupo και το φτερο τα πηγαμε υπεροχα. Δυο περασματα σε γενια 2-3 ημερων και το προσωπο εγινε καθρεπτης. Οποτε μεταξυ BB και Lupo κερδισε ο λυκος το κοτσυφι. Για αλλη μια φορα ευχαριστω το φιλο @τασος9322 για τη Lupo. Θα μου επιτρεψει να τη δοκιμασω αλλες δυο φορες και την Παρασκευη του την επιστρεφω.

SMS East Indies Spice (ASA BASE 1.0)
Simpson CH2 Super Badger
Razorock Lupo 72 cc
Feather
Epsilon Mediterranean Scottish Spirit
Caresse d'Âne (ASB)
Ford Focus MkII f/l 2008
Άβαταρ μέλους
emminad
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 35 times
Been thanked: 1666 times

Χαίρετε κύριοι!
tabac ss
Rockwell 6c (r5)
Gillette 7 o’clock (2)
omega synthetic brush
lavish care aegis as
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foxtrot την 16 Οκτ 2022, 20:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να αφαιρέσεις την υπογραφή του Tapatalk
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
5
Has thanked: 15377 times
Been thanked: 15647 times
Επικοινωνία:

Εικόνα
Βραδινό Ξύρισμα....
Los Jabones de Joserra, Noir, set, άρωμα διακριτικό από θυμίαμα, κυπαρίσσι και νότες ξύλου, από μηχανικές ιδιότητες στα καλά γνωστά μονοπάτια του Joserra,
Brush : Omega Roma, colosseum, synthetic,
Blade : Wizamet, super iridium, 2η χρήση και αντέχει, ήπια και κοφτερή, τόσο όσο...
Razor : Mühle Rocca, εκπληκτικός συνδυασμός με τη λεπίδα, βρέθηκε μάλλον το "ζευγάρι" ξυρίσματος,
Καληνύχτα και καλή εβδομάδα σε όλους !!!
Άβαταρ μέλους
Constantin
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
4
Has thanked: 6881 times
Been thanked: 8984 times

Gillette “Sputnik” ••

Blackland “Blackbird Machined”

Grooming Dept. “Laundry II”

Simpson “M7 Medallion Yellow”
High Mountain White Manchurian

Zingari Man “The Rambler” a.s.l.

Εικόνα
𝕴𝖓 𝕾𝖎𝖒𝖕𝖘𝖔𝖓 𝖂𝖊 𝕿𝖗𝖚𝖘𝖙
mbakurin

3o συνεχόμενο ξύρισμα σαβέτας. Αυτή τη φορά δυσκόλεψα την πίστα:
Γένια 3ων ημερών, αντί 4, τις άλλες 2 φορές ΚΑΙ λεπίς Permasharp αντί Derby την προηγούμενη φορά. Καλύτερο-βαθύτερο και ταχύτερο ξύρισμα, πάλι με απουσία ερεθισμών, ΑΛΛΑ είχαμε 2 μικρές αμυχές (και όχι κοψίματα). Αυτές τις αμυχές τις έπαιρνα στην αρχή του Π.Ξ., όταν έβαζα αιχμηρή λεπίδα σε αμυντική μηχανή και ήμουν αρκετά πιο άπειρος, οπότε πιθανολογώ ότι έχουν να κάνουν με την απειρία μου.

Με derby και rapira super stainless πάντως δεν τις είχα (και με πιο άμπαλη τεχνική), οπότε οι εξίσου άμπαλοι με εμένα έχουν τη σφραγίδα έγκρισης να χρησιμοποιούν άφοβα αυτές τις δύο στα πρώτα τους σαβετικά σκιρτήματα.

Σετάπ:

- Yaqi professional 26mm
- Stirling Christmas Eve (μη γελάτε κύριοι, στη Βόρεια Αττική άναψαν τα πρώτα τζάκια και ήθελα νοητά να επισπεύσω την αγαπημένη μου εποχή! )
- Parker SRX σαβέτα
- Λεπίς Permasharp
- ASL Mενούνος Λεμόνι. Κάτι ελαφρύ, για βραδάκι.

Γενικά, έχω αρχίσει να σκέφτομαι τη στροφή προς το αυθεντικώς αυθεντικό Π.Ξ. χωρίς bottom plates και λοιπούς νεωτερισμούς. Aφού γυρίσαμε στα πέριξ της Αμερικάνικης επανάστασης χρονολογικά, ξυριζόμενοι με DE, γιατί να μη γυρίσουμε και καμιά - δυο χιλιετίες πιο πίσω, ξυριζόμενοι με λεπίδι και δέρμα, τανγκό αυστηρά για 2; :violence-uzi:
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 9469 times
Been thanked: 8569 times

Πολύ Πολύ πρωινό ξύρισμα σήμερα για να πάμε τέρμα ευδιάθετοι για δουλειά!

μηχανή: GC 68p

Λεπίδα: Gillette super thin #1

πινέλο: Simpson Special Best (μικρούλι και απολαυστικό - το καλύτερο δόλωμα για να αγοράσεις μεγάλο και χορταστικό)

σαπούνι: Lainess (άρωμα πορτοκάλι)

ASL: PAA AL Fin

Σχολιασμός: Η 68p δεν ήταν καλή επιλογή, χρειαζόταν 84p και πάνω, ωστόσο σε συνδυασμό με την λεπίδα έγινε καλή δουλειά. Το πινελάκι αυτό φυσάει, σε άλλους δεν αρέσει καθόλου, εμένα μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή. Έκανα τον αφρό απευθείας στο πρόσωπο και φυσικά με κινήσεις πινέλου βαψίματος ο αφρός κατανεμήθηκε στο πρόσωπο θαυμάσια και στα τρία χέρια. Το σαπούνι, το μπλούμιασα (όπως όλα τα LPL και τους δορυφόρους τους), δεν τσιγκουνεύτηκα νεράκι και έδωσε αφρό υπέροχο, αρωματικό και απολαυστικό με γλίστρα και προστασία για υψηλές προσδοκίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σαπούνι και μόνο του (εννοώ πριν το ASL) αφήνει post μαγευτικό. Τέλος το Al Fin είναι από τα καλύτερα ASL, το άρωμα του λεπτό και ευχάριστο, η μενθόλη όπως πρέπει και η αίσθηση υπέροχη. [Φαίνεται παλιά μυρωδιά, αν κάποιος ξέρει θα ήθελα να γράψει πιο προϊόν επιχειρεί να αναβιώσει ο Douglas με αυτό.]

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλά ξυρίσματα σε όλους!
Άβαταρ μέλους
SrTv
Συντονιστής
Συντονιστής
5
Has thanked: 4573 times
Been thanked: 5274 times

Dovo Two Sides Tension Screw Leather Strop
Le Grelot 355 - 5/8 (P. Hospital & Co)
Yaqi Barber Pole, Two Band Badger
TOBS Sandalwood
Brut Musk

Εικόνα

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ κατά βάση τα “μπαρμπέρικα” πινέλα χοίρου της Ω αλλά είπα μαζί με την TOBS να βάλω στο παιχνίδι και τον κινέζικο ασβό μου. Δεν είναι κακός, μου αρέσει το πρακτικό σχήμα της λαβής του αλλά νομίζω για μένα στους ασβούς τα 24mm είναι πολλά (20 με 22 μπορεί να είναι η χρυσή τομή). Την TOBS την έχω δυο χρόνια αλλά δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση. Ωραίο άρωμα αλλά δεν το θεωρώ σανταλόξυλο, καλώς η κακώς το άρωμα αυτό το έχω ταυτίσει με αυτό της Proraso. Από ιδιότητες η TOBS δεν είναι στα επίπεδα των καλών σαπουνιών αλλά παραμένει μια παραδοσιακή καλή αγγλική κρέμα ξυρίσματος.
Για το Le Grelot τι να πω, εξαιρετικό. Έχω αναφέρει ότι έχει εξαιρετικά λεπτή και εύκαμπτη άκρη που “ακολουθεί” την επιδερμίδα όσο είναι δυνατόν περισσότερο. Το καλό ατσάλι και η προσεγμένη διαμόρφωσή του το κάνει αποδοτικό και απολαυστικό.
Μετά το ξύρισμα στο βάθος του ντουλαπιού είδα τα ταπεινά αλλά αγαπημένα Brut Musk. Ταιριάζει δεν ταιριάζει πολύ αρωματικά με την TOBS δεν με απασχόλησε καθόλου, το Brut Musk μου αρέσει και θα μπορούσα να το συνδυάσω σχεδόν με οτιδήποτε.

Καλά ξυρίσματα σε όλους!
ellipsis97
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 164 times
Been thanked: 1797 times
Επικοινωνία:

Χαίρετε, σημερινό φρεσκάρισμα με

Razorock GameChanger 68-p
Gillette Wilkinson Sword SP
B&M Lavanille Soap (Omnibus)