Parker 97R cc
Wizamet IS
Semogue Pharos C3TPB BB
Occult Grooming Essentials Vetiver Novel ss
Malizia Uomo Vetiver asl
Apivita Cedar & Propolis asc
Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2022
- andreop
- Λύκειο

- 5
- Has thanked: 15659 times
- Been thanked: 17575 times
Παναγιώτης
-
mbakurin
Το σημερινό ξύρισμα απέδειξε στον εαυτό μου ότι έχω κάνει μακρύ δρόμο στο ΠΞ εδώ και 1,5 χρόνο. Μέχρι ώρας, μόνο DE μηχανές, ενίοτε εξόχως επιθετικές και με εξόχως αιχμηρές λεπίδες. Οπότε, αποφάσισα να πάω ένα βήμα παραπέρα: Ξύρισμα εξ ολοκλήρου με Σαβέτα. Δεν πήρα καν DE μαζί μου στο μπάνιο. Ως τώρα, είχα δοκιμάσει 2 φορές να ξυριστώ με σαβέτα. Τη μία τα παράτησα μόλις τέλειωσα με τα εύκολα (μάγουλα), τη δεύτερη έκανα μετά βίας ένα χέρι με τη φορά, κι αυτό με σοβαρά κενά. Για την κόντρα, DE.
Λοιπόν, σήμερα 1 χέρι κανονικό και 1 χέρι κόντρα + μικροδιορθώσεις. Το πήγα μέχρι τέλους. Προφανώς όχι η αδιανόητη ξυρισματάρα που θα έπαιρνα αν σε γένια 4 ημερών (σα σήμερα) έβαζα R41 + Feather, αλλά ένα πολύ καλό BSS στο 90% του προσώπου. Ζημιές δεν είχαμε καθόλου, πέρα από ένα ελαφρύ "τσίμπημα" (αλλά όχι κόψιμο!) από λάθος τοποθέτηση της λεπίδας κάτω από το πηγούνι.
- Πινέλο Yaqi professional 22mm
- Parker SRX σαβέτα
- RAPIRA Super Stainless λεπίδα (στις DE δε μου καλοκάθεται, εδώ ήταν καλή)
- Σάπων Mitchels Wool Fat (κάθε φορά και καλύτερο)
- ASL ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΦΟΥΖΕΡ, γιατί ή είσαι oldschool, ή δεν είσαι.
Απορία προς τους εμπειρότερους: Έχω την αίσθηση ότι τη σαβέτα τη βοηθάει ο αφρός να είναι όσο πιο υδαρής γίνεται. Καλά κατάλαβα; Οι DE την πάνε μια χαρά και με γιαουρταφρό, αλλά στο πρώτο χέρι αισθανόμουν μειωμένη γλίστρα. Στο δεύτερο που τον νέρωσα μέχρι οριακό σημείο να γίνει μπουγάδα, πήγε πολύ πιο αβίαστα και άκοπα - και μάλιστα η κόντρα.
Λοιπόν, σήμερα 1 χέρι κανονικό και 1 χέρι κόντρα + μικροδιορθώσεις. Το πήγα μέχρι τέλους. Προφανώς όχι η αδιανόητη ξυρισματάρα που θα έπαιρνα αν σε γένια 4 ημερών (σα σήμερα) έβαζα R41 + Feather, αλλά ένα πολύ καλό BSS στο 90% του προσώπου. Ζημιές δεν είχαμε καθόλου, πέρα από ένα ελαφρύ "τσίμπημα" (αλλά όχι κόψιμο!) από λάθος τοποθέτηση της λεπίδας κάτω από το πηγούνι.
- Πινέλο Yaqi professional 22mm
- Parker SRX σαβέτα
- RAPIRA Super Stainless λεπίδα (στις DE δε μου καλοκάθεται, εδώ ήταν καλή)
- Σάπων Mitchels Wool Fat (κάθε φορά και καλύτερο)
- ASL ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΦΟΥΖΕΡ, γιατί ή είσαι oldschool, ή δεν είσαι.
Απορία προς τους εμπειρότερους: Έχω την αίσθηση ότι τη σαβέτα τη βοηθάει ο αφρός να είναι όσο πιο υδαρής γίνεται. Καλά κατάλαβα; Οι DE την πάνε μια χαρά και με γιαουρταφρό, αλλά στο πρώτο χέρι αισθανόμουν μειωμένη γλίστρα. Στο δεύτερο που τον νέρωσα μέχρι οριακό σημείο να γίνει μπουγάδα, πήγε πολύ πιο αβίαστα και άκοπα - και μάλιστα η κόντρα.
- foxtrot
- Συντονιστής

- 10
- Has thanked: 32195 times
- Been thanked: 33895 times

SOC.2band
MWF ss
Muehle.Rocca.R94
Muehle.K1
Floid.the.Genuine asl
Τρίτη και φαρμακερή λοιπόν για το Mitchell's. Δεν τα πήγαμε και άσχημα. Ικανοποιητικά θα έλεγα, καλά δηλαδή.
Καλά αποτελέσματα έδωσε το face lathering, που κάνω εδώ και δύο χρόνια περίπου.
Οχι 100% face lathering βέβαια. Ξεικνάω λίγο χτύπημα στο μπολ, αλλά από κει και πέρα αποκλειστικά στο πρόσωπο.
Αυτή την φορά προβλέπεται να τα πάμε καλά.
Γιάννης
- babkoug
- Εξειδίκευση

- 9
- Has thanked: 12391 times
- Been thanked: 16022 times
-
KOUROS
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 1407 times
- Been thanked: 1047 times
- filman
- Γυμνάσιο

- 7
- Has thanked: 13382 times
- Been thanked: 5835 times
- AlexFocus
- Γυμνάσιο

- 15
- Has thanked: 14069 times
- Been thanked: 8982 times
SMS Titania Oud
Simpson CH2 Super Badger
BB Ti
Astra Platinum
Aqua Velva
Simpson CH2 Super Badger
BB Ti
Astra Platinum
Aqua Velva
Ford Focus MkII f/l 2008
- Spiros81
- Νήπιο

- 5
- Has thanked: 973 times
- Been thanked: 1053 times
Καλησπέρα στην ομάδα
Ξύρισμα σήμερα σε γενια 3 ημερών με
Southern witchcraft gravefrouit 2 ( set )
Simpsons T3
Blackland blackbird titanium
Gillette nacet #1
Ξύρισμα σήμερα σε γενια 3 ημερών με
Southern witchcraft gravefrouit 2 ( set )
Simpsons T3
Blackland blackbird titanium
Gillette nacet #1
- SrTv
- Συντονιστής

- 5
- Has thanked: 4568 times
- Been thanked: 5250 times
Horstator feinstes kern-juchten strop
Dorko 42 - 6/8, 1/4 hollow ground
Omega 10098
Saponificio Varesino Opuntia Beta 4.3
Floid Mentolado Suave

Γένια πέντε ημερών όποτε θεώρησα πως το 42 της Dorko θα ήταν μια καλή επιλογή. Τα ξύλινα strop, σαν αυτό της Horstator, προτιμώνται από πολλούς για ξυράφια Wedge και 1/4 hollow (μια χαρά λειτουργούν και τα υπόλοιπα). Είχε και η Dovo το ίδιο (126J) αλλά το σταμάτησε. Όλα βέβαια είναι κατασκευές της Ηerold με ποιοτικές διαφορές πολλές φορές και ανάλογα τα στάνταρ που έθεσε ο εκάστοτε πελάτης της.
Ο συνδυασμός “αλέσματος” και βάρους του 42 εξαφανίζει τα γένια με λιγότερη φλυαρία από τα αδέρφια του και με ελάχιστη προσπάθεια. Εμένα πάντως μου δίνει την απαιτούμενη ανατροφοδότηση που θέλω. Ξεκάθαρα είναι ένα καλό ξυράφι χωρίς σφάλματα γεωμετρίας και θερμικής κατεργασίας (όπως και όλα τα ξυράφια της Dorten). Σαπούνι και asl εξαιρετικά και κορυφαία στην κατηγορία τους.
Καλή εβδομάδα και καλά ξυρίσματα!
Dorko 42 - 6/8, 1/4 hollow ground
Omega 10098
Saponificio Varesino Opuntia Beta 4.3
Floid Mentolado Suave

Γένια πέντε ημερών όποτε θεώρησα πως το 42 της Dorko θα ήταν μια καλή επιλογή. Τα ξύλινα strop, σαν αυτό της Horstator, προτιμώνται από πολλούς για ξυράφια Wedge και 1/4 hollow (μια χαρά λειτουργούν και τα υπόλοιπα). Είχε και η Dovo το ίδιο (126J) αλλά το σταμάτησε. Όλα βέβαια είναι κατασκευές της Ηerold με ποιοτικές διαφορές πολλές φορές και ανάλογα τα στάνταρ που έθεσε ο εκάστοτε πελάτης της.
Ο συνδυασμός “αλέσματος” και βάρους του 42 εξαφανίζει τα γένια με λιγότερη φλυαρία από τα αδέρφια του και με ελάχιστη προσπάθεια. Εμένα πάντως μου δίνει την απαιτούμενη ανατροφοδότηση που θέλω. Ξεκάθαρα είναι ένα καλό ξυράφι χωρίς σφάλματα γεωμετρίας και θερμικής κατεργασίας (όπως και όλα τα ξυράφια της Dorten). Σαπούνι και asl εξαιρετικά και κορυφαία στην κατηγορία τους.
Καλή εβδομάδα και καλά ξυρίσματα!
-
fusarium
- Γυμνάσιο

- 3
- Has thanked: 9454 times
- Been thanked: 8558 times
καλησπέρα/ καλημέρα
μηχανή game changer 68p (πολύ γλυκιά και ήπια σαφώς - ωστόσο προσφέρεται για άπειρα και απολαυστικά buffing χωρίς προβλήματα, σε γένια μιας ημέρας άφησε το πρόσωπο γυαλί)
λεπίδα gillette super thin platinum (αν και σχετικά φθηνή εξαιρετική)
σαπούνι PAA High Jump
πινέλο SOC ασβού (με λαβή από ρητίνη)
after shave PAA High Jump (υπάρχει αγάπη στα σετάκια
ο αφρός σε μπολ (το γνωστό ξύλινο goodfellas)
γλύστρα και προστασία στα γνωστά ck6 επίπεδα, με βαρύ και ευχάριστο post.
το άρωμα: α) Γενικά, αν και προτιμώ τα σαπούνια γαλλικής προέλευσης (LPL κλπ) και τα michels, tabac, είναι σωστό να αναφερθεί ότι οι artisan επιλογές έχουν φοβερή ποικιλία αρωμάτων. Ακόμα και αν κάποιος δεν θεωρεί τα PAA artisan, ωστόσο διαθέτουν ποικιλία και διάρκεια ασυνήθιστα μεγάλη και ευχάριστη.
β) Ειδικά αυτό: έχει από άλλους αναφερθεί ότι είναι άρωμα τύπου barbershop, αν με αυτό εννοεί κάποιος την παρατεταμένη ΄και ευχάριστη μυρωδιά κλειστού γενικά χώρου, τότε ο χαρακτηρισμός είναι εύστοχος. Είναι φθινοπωρινό, ούτε πολύ βαρύ, ούτε πολύ ελαφρύ άρωμα, που μετά από ώρα γίνεται πιό 'γλυκό'.
Το post των ck6 διαρκεί αρκετά και είναι υπέροχο
Γενικά ένας 'προβλεπέ' και ιδιαίτερα ευχάριστος συνδυασμός
μηχανή game changer 68p (πολύ γλυκιά και ήπια σαφώς - ωστόσο προσφέρεται για άπειρα και απολαυστικά buffing χωρίς προβλήματα, σε γένια μιας ημέρας άφησε το πρόσωπο γυαλί)
λεπίδα gillette super thin platinum (αν και σχετικά φθηνή εξαιρετική)
σαπούνι PAA High Jump
πινέλο SOC ασβού (με λαβή από ρητίνη)
after shave PAA High Jump (υπάρχει αγάπη στα σετάκια
ο αφρός σε μπολ (το γνωστό ξύλινο goodfellas)
γλύστρα και προστασία στα γνωστά ck6 επίπεδα, με βαρύ και ευχάριστο post.
το άρωμα: α) Γενικά, αν και προτιμώ τα σαπούνια γαλλικής προέλευσης (LPL κλπ) και τα michels, tabac, είναι σωστό να αναφερθεί ότι οι artisan επιλογές έχουν φοβερή ποικιλία αρωμάτων. Ακόμα και αν κάποιος δεν θεωρεί τα PAA artisan, ωστόσο διαθέτουν ποικιλία και διάρκεια ασυνήθιστα μεγάλη και ευχάριστη.
β) Ειδικά αυτό: έχει από άλλους αναφερθεί ότι είναι άρωμα τύπου barbershop, αν με αυτό εννοεί κάποιος την παρατεταμένη ΄και ευχάριστη μυρωδιά κλειστού γενικά χώρου, τότε ο χαρακτηρισμός είναι εύστοχος. Είναι φθινοπωρινό, ούτε πολύ βαρύ, ούτε πολύ ελαφρύ άρωμα, που μετά από ώρα γίνεται πιό 'γλυκό'.
Το post των ck6 διαρκεί αρκετά και είναι υπέροχο
Γενικά ένας 'προβλεπέ' και ιδιαίτερα ευχάριστος συνδυασμός