Leaf The Twig Razor

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stakyr
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: 28 Ιουν 2022, 12:31
1
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 3576 times
Been thanked: 3400 times
Ηλικία: 42

Αν και είναι νωρίς θα κάνω ένα σύντομο review του single-edge razor της Leaf.
Κατ' αρχάς να παρατηρήσω ότι έρχεται σε ένα πολύ μικρό κουτάκι, που δεν γεμίζει το μάτι, αλλά όταν το πιάνεις στο χέρι σου έχει ωραίο φινίρισμα και το βαρός της μηχανής που περιέχει σε προδιαθέτει θετικά.
Μέσα όμορφα τοπθετημένη η μηχανή και στο πλάι της ένα σετάκι από πέντε μονής κοπής λεπίδες της ίδιας της εταιρείας.
Στο καπάκι εσωτερικά, έχει δύο σκίτσα με τις λιτές οδηγίες τοποθέτησης της λεπίδας.

Εικόνα

Η μηχανή προκαλεί εντύπωση όταν την πιάνεις στα χέρια σου, γιατί έχει πολύ χαμηλά το κέντρο βάρους της και το πάνω μέρος της φαίνεται πολύ λεπτεπίλεπτο.
Ξεβιδώνει από κάτω και σιγά σιγά ανοίγει η κεφαλή στα δύο, αλλά το πάνω μέρος της, γυρίζει κατά 90 μοίρες, για να κάνει ακόμα περισσότερο χώρο για να μπει η λεπίδα.
Σαν ιδέα και εκτέλεση πολύ προτότυπη πρέπει να πω, όπως και το ότι εκέι που κάθεται η λεπίδα έχει μαγνήτη που την κρατά στην θέση της, μέχρι να έρθει το πάνω μέρος της κεφαλής να την κρατήσει.
Φοβερή ευκολία το ότι εκτός από έτοιμες single edge λεπίδες, μπορεί έυκολα κανείς να κόψει μια double edge στη μέση και να την χρησιμοποιήσει, οπότε ουσιαστικά έχεις άπειρες επιλογές λεπίδων.

ΕικόναΕικόναΕικόνα

Τώρα πάμε στα πρακτικά. Η αλήθεια είναι ότι της έβαλα δύσκολα, όπως και σε κάθε καινούρια μηχανή που παίρνω. Ξύρισα γένια τεσσάρων ημερών, με proraso ss, ένα φτηνό πινέλο χοίρου της omega, χωρίς έξτρα preshave, μόνο νερό απ το σαπούνι και με στόχο ένα πολύ βαθύ ξύρισμα. Δοκίμασα δε τις λεπίδες της ίδιας της μηχανής, μιας και φαντάζομαι με αυτές θα στήθηκε η μηχανή απ τους κατασκευαστές.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Πρώτο πέρασμα wtg, καμία έκπληξη, πήρε πάνω απ τις μισές τρίχες, περίπου όπως θα συμπεριφερόταν η οποιαδήποτε ήπια μηχανή. Σαν σύγκριση με την rockwell 6s που την ξέρω καλά θα έλεγα σαν να χρησιμοποιούσα την τρίτη πλάκα με μια λεπίδα στυλ astra πράσινη ή μια gillette blue.

Δεύτερο πέρασμα xtg, πολύ καλό αποτέλεσμα, καθάρισε σχεδόν τα πάντα και σίγουρα περισσότερα απ ότι θα καθάριζε η rockwell #3.

Τρίτο πέρασμα atg και διορθώσεις, τέλειο αποτέλεσμα, με λίγους ερεθισμούς στον λαιμό σε γνωστά προβληματικά σημεία.

Σκέψεις Συμπεράσματα

Γενικά η μηχανή είναι πάρα πολύ έυκολη στη χρήση, τη γωνία στην δίνει μόνη της από την κλίση της κεφαλής, οπότε δεν υπάρχει άγχος αν ξυρίζεις ή όχι. Σου δίνει επίσης μια μεγάλη αίσθηση ασφάλειας, ίσως γιαυτό στο τέλος να υπήρξαν και ερεθισμοί. Πρέπει από την άνεση και την απλότητα, να πέρασα από κάποια σημεία και πέντε φορές, λάθος μου.

Το ότι έχει το κέντρο βάρους της τόσο χαμηλά, πρέπει να το συνηθήσει κάποιος που χρησιμοποιεί χρόνια Double Edge. Χρειάζεται και μια πολύ ελαφρά πίεση λόγω αυτού, διότι δεν ξυρίζει με το ίδιο το βάρος της η κεφαλή.

Θέλει πιο συχνό ξέπλυμα από την double edge, εντάξει λογικό, δεν μπουκώνει όμως και καθαρίζεται πάρα πολύ εύκολα ακόμα και κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος.

Για τα λεφτά της (γύρω στα 60 ευρώ), την ομορφιά της, την καινοτομία της και για κάποιον που θέλει καθημερινό, απροβλημάτιστο, οικονομικό, όχι BBS ξύρισμα ή για κάποιον που θέλει να μπει στον χώρο του ΠΞ, μεταβαίνοτας από τα γνωστά πλαστικά ξυραφάκια, χωρίς να αλλάξει πολύ το στυλ ξυρίσματος που έχει συνηθίσει, είναι τέλεια. Θα επανέλθω..
Σταύρος
:text-nocomment:
Άβαταρ μέλους
τασος9322
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 845
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2016, 16:40
7
Τοποθεσία: Πειραιας
Has thanked: 7620 times
Been thanked: 6915 times
Ηλικία: 45

Στα χρηματα της, δεν υπαρχει λεμε (αποδοση - πρακτικοτητα - τιμη - ομορφια )
κατα τον δαιμονα εαυτου
Άβαταρ μέλους
Apostolos K
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1102
Εγγραφή: 01 Φεβ 2021, 17:17
3
Τοποθεσία: Εύοσμος
Has thanked: 9950 times
Been thanked: 8028 times

Επιβεβαιωνω τα παραπανω ως κατοχος της. Νομιζω ειμαστε ελαχιστοι οι κατοχοι της συγκεκριμενης.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2128
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8567 times
Been thanked: 11590 times
Ηλικία: 55

Προσωπικά, με έχει αποτρέψει να την πάρω ο τρόπος που στρίβει η κεφαλή για να μπει η λεπίδα. Σοβαρός Λόγος θα μου πείτε, αλλά Δε μου αρέσει Τέλος. Οκ το δέχομαι, τέρμα γεροξούρας.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
Dr.Takero
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1436
Εγγραφή: 16 Οκτ 2016, 08:04
7
Τοποθεσία: Ηλιούπολη
Has thanked: 6884 times
Been thanked: 7515 times
Ηλικία: 52

Πρακτική, όμορφη, ήπια και απολαυστική, αλλά μην περιμένετε bbs.
Let the music play
Απάντηση

Επιστροφή στο “Single Edge razors”