Ξυράφι Dorko

Απάντηση
john8pap
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 11 Σεπ 2022, 10:22
1
Been thanked: 1 time

Καλημέρα στο φόρουμ. Βρήκα παλιό ξυράφι για το οποίο το μόνο που ξέρω είναι ότι ανήκε στον παππού μου που πέθανε πριν πάνω από πενήντα χρόνια. Υπάρχει γνωστής που να μπορεί να μου πει δυο λόγια για αυτό κι αν αξίζει να το φτιάξω για προσωπική χρήση; Είναι καιρός που ξυριζομαι με μια feather SS και σκεφτόμουν έτσι κι αλλιώς να δοκιμάσω φαλτσέτα. ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
SrTv
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: 13 Οκτ 2020, 20:30
3
Has thanked: 3675 times
Been thanked: 3398 times

Αγαπητέ @john8pap καλησπέρα. Αν και το ξυράφι προέρχεται από έναν πάρα πολύ καλό κατασκευαστή του Solingen, είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.
Προσωπικά θεωρώ ότι και να αφαιρέσεις τις οξειδώσεις και να κατορθώσεις να το ακονίσεις δεν θα έχει καμία από τις ιδιότητες ενός καλού ξυραφιού. Βέβαια, μίας και είναι του παππού σου, για εσένα έχει ιδιαίτερη αξία. Θα σου πρότεινα να κάνεις κάτι ώστε να σταματήσεις την οξείδωση ή και να την αφαιρέσεις. Έτσι θα το έχεις ενθύμιο του παππού σου. Αν θες, μπορείς να αγοράσεις ένα καινούργιο ξυράφι (νέας ή παλιάς παραγωγής), από κάποιον αξιόπιστο κατασκευαστή. Πολλοί φίλοι από εδώ θα σου κάνουν προτάσεις και θα σου πουν εμπειρίες τους.
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 871
Εγγραφή: 27 Σεπ 2017, 15:34
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2854 times
Ηλικία: 49

Όπως έγραψε ήδη ο @SrTv είναι δύσκολο να ξαναγίνει σωστό ξυράφι , αν δεν είχε τόση οξείδωση στην κόψη σίγουρα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.
Τώρα θα πρέπει να "φας" παρα πολύ υλικό και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει.

Εγώ θα το προσπαθούσα - και για τη συναισθηματική αξία , και για να μάθεις τον τρόπο "καθαρίσματος" και ακονίσματος σε πέτρες κλπ.
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
john8pap
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 11 Σεπ 2022, 10:22
1
Been thanked: 1 time

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Απ' ό,τι κατάλαβα λοιπόν η δουλειά που θέλει (ανεξάρτητα αποτελέσματος) είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ αν μάθω να ακονίζω; Σε πρώτη φάση, για τη σκουριά γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω;

Δεν θα ήθελα να πειραματιστώ πάνω στο συγκεκριμένο γιατί χωρίς εμπειρία μπορεί να το χαλάσω εντελώς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 15 Σεπ 2022, 04:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ, αφαίρεσε την υπογραφή του tapatalk. Φιλικά, Αντώνης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συντήρηση - ανακατασκευή”