**Review** Occult Grooming Barbossa (OB1 Formula)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Τ
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1260
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 14:32
5
Τοποθεσία: SALONICA CITY
Has thanked: 6781 times
Been thanked: 11042 times
Ηλικία: 24

Πρώτη χρήση του σαπουνιού και γενικά Occult με την ΟΒ1 formula.
Αρχικά θέλω να πω για το άρωμα, μόλις το μύρισα από το σαπούνι ξυνίστηκα...
Περίεργο άρωμα, πολύ ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο στην μύτη μου.
Βαρβάτο.
Όταν έπεσε νερό άλλαξε χαρακτήρα και μου άρεσε καλύτερα.

Περί φορτώματος.
Εκεί που νομίζεις ότι δεν έχεις φορτώσει ξαφνικά το πινέλο έχει βουτήξει το μισό σαπούνι.
Χρειάστηκε ποοοοοολύ νερό για να έρθει στα ίσα του το σαπούνι οπότε προσοχή.
Μου θύμισε το Joserra (tallow formula) στο φόρτωμα του αλλά και στην γενική υφή του.
Low structure κατάσταση.

Τώρα στο ζουμί.
Γλίστρα και residual.
Όσοι το έχουν δοκιμάσει πριν από εμένα μου είπαν τα καλύτερα.
Οπότε οι προσδοκίες ήταν μεγάλες αλλά ευτυχώς ικανοποιήθηκαν.
Εξαιρετικό slickness και residual.
Έχω μία υπόνοια ότι αν του έβαζα περισσότερο νερό θα είχε ακόμα καλύτερό.
Αλλά αυτά στο επόμενο ξύρισμα με ανθρώπινο φόρτωμα.

Post shave.
Πλούσιο όπως μου αρέσει.
Το aftershave φάση SV/Joserra σε ιδιότητες.
Επειδή σε υφή δεν είναι γαλακτώδες.
Δεν με έκαψε καθόλου, σαν να μην είχα ξυριστεί.
Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια το αλκοόλ είναι τρίτο συστατικό οπότε μπορεί γι αυτό.

Ένα σαπούνι που μπορεί να έχει το περισσότερο hype αυτή την στιγμή αλλά ευτυχώς δικαιολογημένα.
Πρώτο batch δεν πρόλαβα να πάρω, ούτε στο δεύτερο.
Χαίρομαι που πρόλαβα τώρα, αν και θα έπρεπε να πάρω περισσότερα σετ.

Τα εύσημα μου στους δημιουργούς.
Αναμένου κι άλλα τέτοια εξαιρετικά προιόντα :hellas3

Τα σύνεργα:

-Rex Ambassador @4-4-4
-Permasharp #2
-RR 400 Silver "Arrow"
-Occult Grooming Barbossa SS
-Occult Grooming Barbossa ASL

Εικόνα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
georgy
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 17 Απρ 2021, 11:58
3
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

μια απορια και ερωτηση που νομιζω θα την εχουμε ολοι μας
Γιατι δεν ειναι ακομη διαθεσιμα τα Occult Grooming στην αγορα? ποτε υπολογιζεται?
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 871
Εγγραφή: 27 Σεπ 2017, 15:34
6
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2854 times
Ηλικία: 49

Review (εκ μεταφοράς από ξύρισμα της ημέρας) :
Τετάρτη 24/08/2022 (2d stubble)

Occult Barbossa (sample)
ApShaveCo silksmoke 24mm
Muhle R41 rosegold handle
Bic chrome platinum #1

Τετάρτη απόγευμα εκεί που μένω έριξε το περισσότερο νερό στο νομό ,βγήκα με τη μηχανή για 15 λεπτά και με έπιασε στο δρόμο.
θερμοκρασία 18 βαθμοί.Με έτρωγε μέρες να δοκιμάσω τα occult και ο καιρός μου έκανε τη χάρη τελικά. Ζεστό ντους να ισιώσω και πάμε.
Εικόνα

Το σαπούνι είναι μαλακό και φαίνεται πως αν ρίξω χοιρινό πινέλο θα μου καταπιεί το δειγματάκι , οπότε συνθετικό στεγνό με λίγες σταγόνες στην αρχή να δω πως μαζεύει το σαπούνι πάνω στο silksmoke. Ανταποκρίνεται άμεσα και ξεκινάει να δημιουργεί ένα low density lather όπως και φαίνεται από τη φωτό που είναι μόλις ξεκίνησε στις πρώτες σβούρες (και σίγουρα καταλαβαίνω πως πάμε για αμερικάνικο συγκριτικό).

Ευτυχώς δεν κάνει τη "λάσπη-τσίχλα" των απέναντι αρτιζαν , γιατί ενώ κρατάει τη συμπαγή δομή του , παίρνει μπολικο νερό και απλώνεται εύκολα και με splay στο σαγόνι και σπατουλαριστά πράγμα που με χαροποίησε ιδιαίτερα αφού δεν μου προέκυψε "τσιμέντο". Παραμένει πάντως η υφή του βαριά φαίνεται δηλαδή το dna του.

2 περάσματα και απόλυτο bbs , τεχνικά για κάποιον που του αρέσουν τέτοιας κατηγορίας σαπούνια είναι άρτιο, στο δεύτερο πέρασμα ο αφρός παρέμεινε σφιχτός και η μαρέγκα κόλλησε ωραία και απλώθηκε στο μούτρο (ξαναέβαλα λιγο νερό γιατί μου αρέσει πιο αραιός).
Γλίστρημα και residual θα ήθελα λίγο παραπάνω (8/10) , όχι πως δεν είχε , απλά είχα επηρεαστεί από ακούσματα, γενικά το γλιστρημά και το residual είναι μόνο ένα κλικ κάτω από το tabac (9/10 βάζω στο tabac που για μένα είναι top). Μου φάνηκε ίδιο με του κίκου αν είναι να συγκρίνω ελληνικά άρτιζαν (ενα κλικ πιο κάτω μπαίνει το Faena (7/10) που είναι επίσης εξαιρετικό) . Εδώ μπορεί να το αδικώ το Barbossa γιατί ειλικρινά με ενα πρώτο ξύρισμα δεν μπορείς να βγάλεις και πολύ αντικειμενικό πόρισμα, ενώ του κικου τα έχω "λιώσει" στην κυριολεξία και τα ξέρω - όπως και τα Faena.

Post shave - εδώ είναι ανώτερο όλων με μεγάλη διαφορά. Βαριά πλούσια αίσθηση καλλυντικού (χωρίς φιλμ όμως) στο δέρμα , μιλάμε για ένα καλό skin food. Ευτυχώς που δεν παρασύρθηκα να το δοκιμάσω με ζέστες γιατί το δέρμα μου είναι κανονικό και θα μου άφηνε πιο λιπαρή αίσθηση απο ότι προτιμώ (καλοκαίρι σπάνια να βάλω balm γενικά προτιμώ τη στεγνή αίσθηση του powdery effect που αφήνουν κάποια σαπούνια). Για βαρύ κρύο και πιο χειμωνιάτικο άρωμα (όπως πχ το άλλο που έχω το hell courtesan sample) σίγουρα θα φανεί ακόμα καλύτερα στις ιδιότητες αυτές.

Πάντως μετά το ξέπλυμα του προσωπού έβαλα πάνω τον εναπομένων αφρό και πραγματικά άφηνε μια ωραία αίσθηση περιποίησης. Προσωπικά θα προτιμούσα να είχε εξωπραγματικό γλίστρημα και να μου έδινε όλη την υπόλοιπη αίσθηση περιποίησης ενα ματσαρισμένο balm, αλλά γούστα είναι αυτά και είναι υποκειμενικά.

Το σημείο που με κέντρισε ιδιαίτερα ήταν το άρωμα γι'αυτο και το άφησα τελευταίο , είναι αρκετά δυνατό (8/10) , και μόλις ανοίξει η βεντάλια με το lathering βγάζει όλες τις νότες του (πάντα με χλιαρό νερό κάνω lather αν θέλω να μυρίσω καλά ένα σαπούνι).
Έχει μέσα aquatic νοτες , μαζί με κάτι πιο σκοτεινό-ξυλώδες , μυρίζω μια ακρογιαλιά που έχει περάσει καταιγίδα και έχει ρημάξει και τα δέντρα γύρω. Αλάτι ιώδιο κάρβουνο θάλασσα ξύλο και μπόλικα άλλα που πιάνω και έχω μπερδευτεί γιατί όση ώρα το "δουλεύω" στο πρόσωπο βγάζει και άλλες νότες.
Στέκομαι και προσπαθώ να φανταστώ ποιός το σκέφτηκε και το σχεδίασε , αυτό δεν είναι θαλασσινό η μπλέ φουζέρ όπως τα νέας κοπής "νερομπούλια", αυτό πάει περισσότερο σε παλιότερη κολώνια πριν τις πνίξουν με dihydromyrcenol και άλλες συγχρονες μοδάτες χημικές ουσίες.
Ο Βασίλης από τον τρόπο που γράφει (έχει και μωράκι πρόσφατα άρα συμπεραινω πως είναι νεό παιδί) , οι ετικέτες που είδα , και το όλο στυλ δεν μου κάνει για πάνω από 30 ετών να είναι , τον Λάζαρο δεν τον ξέρω καθόλου, πως "πιάσαν" τέτοιο άρωμα - θέλει να είσαι πιο "ψημένος" για να κάνεις κάτι τέτοιο- εκτός και αν ο δημιουργός που το έστησε είναι άλλης ηλικίας.
Στη δική μου "μυτόγκα" πάντως είναι εξαιρετικό, και της γυναίκας μου της άρεσε.

Ματσάρισμα μετά από δυο ώρες με Kenzo Homme (αγορασμένο γύρω στα μέσα του 90) , ένα πολύ καλό ξυλώδες aquatic άρωμα. Αν ο Ποσειδώνας αναδυόταν ξαφνικά από το Σούνιο αυτό το άρωμα θα φόραγε, ξεχάστε τις σύγχρονες χαζομάρες και τα aquatic παιχνιδάκια των πιτσιρικάδων που "δανείζεται" το άρωμα και η κοπέλα τους, εδώ είναι αντρίκιο το πράγμα.

Για να το μαζέψω , αν το σαπούνι είχε περισσότερο γλίστρημα και λίγο ελαφρύτερο post shave θα πήγαινε καρφί στο τοπ άρτιζαν του den μου , τώρα έκατσε στη δευτερη θέση , θα γίνει ακόμα μια δοκιμή (δεν φτάνει το δείγμα και για παραπάνω) ξύρισμα με μαχαίρι.

Αν οι λεβέντες που το έφτιαξαν δεν κουραστούν-απογοητευτούν-ξενερώσουν λόγω και υποχρεώσεων που φέρνει η ζωή και δεν τα παρατήσουν, προβλέπω στα επόμενα χρόνια να δούμε εξαιρετικά πράγματα, τόσο καλά που θα παραμιλάμε.
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”