Stando Polska single edge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5903
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27390 times
Been thanked: 38925 times
Ηλικία: 54

Νέο απόκτημα η κεφαλή από τον Πολωνό αρτιζάνο. Την παράγγειλα διότι οπτικά μοιάζει πολύ με την υπέροχη The General της Colonial Razors. Αναφέρομαι στην πρώτη μπρούτζινη και την πρώτη ατσάλινη που είχαν βγάλει, δυστυχώς discontinued, τις οποίες, λόγω της φρενίτιδας αγορών που με διακατείχε σε συνδυασμό με την τότε ογκώδη μου άγνοια, είχα και τις πώλησα.

Δοκίμασα σχεδόν όλες τις SE που κυκλοφόρησαν έκτοτε, ενώ δεν κράτησα καμιά παρά μόνο τη γλυκιά ανάμνηση των πρώτων General, ανώτερων φρονώ από τις μετέπειτα αλουμινένιες και τις v.2. Δεν κράτησα καμιά ενγένει SE απλώς γιατί δε βρήκα κάποια που να με ξυρίζει καλύτερα από τις αγαπημένες μου DE, ήτοι τις Blackbird Ti&ss, Parker cc και R41.

Μόλις την είδα στο σάιτ του Πολωνού τη βούτηξα. Στοίχισε με τα μεταφορικά λίγο πάνω από 100€.
Συγκρατώ ότι είναι από πολωνικό ατσάλι AISI304 (λες και ξέρω τι σημαίνει αυτό), αίσθηση aggressive+ και βάρος στα 52 γραμμάρια. Λαβές έχω μπόλικες να της ταιριάξω.

Μια χαρά συσκευασία και δώρο μαγνητάκι με φωτό άλλης μηχανής εν είδει γραμματοσήμου. Να το κολλήσω στο ψυγείο να δω αντίδραση κυρίας Βάβους; :naughty:

Εντυπώσεις μετά από μερικά ξυρίσματα.

ΕικόναΕικόναΕικόνα

Για σύγκριση:
Εικόνα

Προστέθηκε μετά από 23 ώρες 51 λεπτά 43 δευτερόλεπτα:
Πρώτο ξύρισμα με Feather Super. Aggressive+ είναι πράγματι σωστός ο χαρακτηρισμός του κατασκευαστή. 'Η δε βρήκα τη σωστή γωνία με την πρώτη ή πρέπει να πάω σε πιο mild λεπίδα.

Προστέθηκε μετά από 21 ώρες 6 λεπτά 53 δευτερόλεπτα:
Στο δεύτερο ξύρισμα δοκίμασα λεπίδα Kai mild. Bρήκα τη γωνία της, είναι συγκεκριμένη. Έστω και μικρή απόκλιση απ' αυτή αλλάζει δραματικά την αίσθηση τραχύτητας.
Σε βάθος κοπής και αίσθηση δεν ομοιάζει στη Genreal αλλά στην ATT single edge, άλλη μια μηχανάρα που είχα και έπρεπε να είχα κρατήσει.
Η Στάντο είναι όντως aggressive εργαλείο που δίνει θαυμάσιo αποτέλεσμα χωρίς ερεθισμούς με 2-3 περάσματα και ολίγο buffing. Όπως π.χ. η R41.
Μιλάω για γένια ημέρας που είναι πιο δύσκολο να πιάσεις BBS.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Single Edge razors”