Edwin Jagger DE89L

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kritikos
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2021, 18:29
2
Has thanked: 3155 times
Been thanked: 1267 times
Ηλικία: 54

Στα σπειρώματα δεν βάζουμε λάδι ή γράσο όταν βιδώνουμε!!! Μόνο σε κολλημένες βίδες από σκουριά!Κανόνας.Πρσέχουμε απλά να μην σφίγγουμε υπερβολικά.
Laz73
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 11 Δεκ 2021, 18:28
2
Has thanked: 43 times
Been thanked: 14 times

Μετά από κοντά 4 μήνες στο ΠΞ (διάστημα στο οποίο μπορώ να πω πως μπήκα αρκετά δυνατά, μιας κι έχω αποκτήσει 8-9 μηχανές, 6-7 πινέλα και καμιά 10αριά σαπούνια/κρέμες), σκεφτόμουν την EJ89.
Να πω ότι έχω αρκετά σκληρά γένια, ξυρίζομαι κάθε 2-3 μέρες και κάνω κόντρα (γενικότερα είμαι λάτρης του βαθιού ξυρίσματος και του BBS).
Τα λέω αυτά επειδή γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη μηχανή θεωρείται αρκετά ήπια και γλυκιά (δεν με ενοχλεί, φτάνει να είναι ωστόσο και αποτελεσματική).
Έχω διαβάσει ότι η EJ89 έχει ίδια κεφαλή με τη Muhle R89 (με καλύτερη επιχρωμίωση ωστόσο). Έχω στην κατοχή μου και την King C Gillette για την οποία επίσης λέγεται ότι έχει κεφαλή της Muhle R89.
Εφόσον ισχύουν τα ανωτέρω, και με δεδομένο ότι κάνοντας 3-4 ξυρίσματα με την King C (με λεπίδες Perma Sharp) την βρήκα αρκετά ήπια και μετρίως αποτελεσματική, να υποθέσω ότι και η EJ89 θα μου φανεί κάτι ανάλογο; (οπότε ίσως και να μην έχει ιδιαίτερο νόημα, πέραν της ομορφιάς της, η απόκτησή της).
Όσοι έχετε εικόνα από King C ή Muhle R89 σε σχέση με EJ89 ας βοηθήσουν παιδιά.
Άβαταρ μέλους
christos_
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 616
Εγγραφή: 01 Οκτ 2017, 14:47
6
Has thanked: 6277 times
Been thanked: 5285 times

Είναι και οι δύο ήπιες μηχανές. Η gillette είναι λίγιο πιο επιθετική ή καλύτερα η d89 είναι λίγο πιο ήπια. Γι αυτές τις μηχανές νομίζω πως ο όρος επιθετικότητα δε ταιριάζει.
Για πολλούς η D 89 δεν ξυρίζει.
Με δύο περάσματα σε καθημερινό, ή τρία περάσματα σε γένια δύο ημερών παίρνω υπέροχα ξυρίσματα. Σε περισσότερα περάσματα (αναγκαίο κακό λόγω ηπιότητας) και προκειμένου να επιτευχθεί το bbs μου δημιουργούσε στην αρχή ερεθισμούς. Με κοφτερές λεπίδες και οι δύο μεταμορφώνονται.
Γνώμη μου πάντως πως δε θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω ξυριστικά.
Θα αποτελεί μια επιπλέον όμορφη και χαρακτηριστική στο είδος της, μηχανή στη συλλογή σου.
Ολα είναι ατμός... Θρασύβουλας!
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2127
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8560 times
Been thanked: 11587 times
Ηλικία: 55

@Laz73
Μου κάνει εντύπωση πως έχεις 8-9 μηχανές και δεν έχεις μία από τις EJ 89 ή Muhle 89. Συνήθως παίζουν σε σειρά αγοράς από το 1-3. Δηλαδή ποιες έχεις; Τα πράγματα είναι πολύ σχετικά στο άθλημα. Σίγουρα πρόκειται περί ηπίων μηχανών, όπως λέει και @christos_. Tο πόσο Αποδεκτά θα σε ξυρίσει κάποια μηχανή, τελικά εξαρτάται κυρίως από εσένα. Όχι μόνο σε επίπεδο ικανότητας, αλλά και προσωπικών χαρακτηριστικών και στην τελική προσδοκιών στη δεδομένη εποχή της καριέρας σου. ΟΚ λένε πως οι κεφαλές είναι ίδιες. Έχω και τις δύο. Η EJ με ξυρίζει αποτελεσματικά και χωρίς ερεθισμούς με 2-3 χέρια σε γένια μέχρι τριών ημερών. Η Muhle όχι ακόμα και με τέσσερα. Βγάλε συμπέρασμα. Άλλοι θα σου πουν άλλα. Σίγουρα δεν είναι θέμα μόνο ομορφιάς που λες. Δεν ψάχνεις απαραίτητα τη μηχανή που θα σε ξυρίζει πιο βαθιά με 1-2 χέρια. Υπάρχουν συνξυριστές που ασχολούνται χρόνια και προτιμούν ήπιες μηχανές και πάνε στα 3-4 χέρια και που τις αγοράζουν τη μία μετά την άλλη. Οι δύο μηχανές που λες δεν έχουν καμία σχέση με την King C. Αν δοκιμάσεις κάποια από τις δύο θα καταλάβεις τι εννοώ.
Μπάμπης
Laz73
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 11 Δεκ 2021, 18:28
2
Has thanked: 43 times
Been thanked: 14 times

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Για τον συνξυριστή φίλο Μπάμπη που ρώτησε, και προς αποφυγή παρανοήσεων, οι μηχανές που έχω (κατά σειρά απόκτησης) είναι οι παρακάτω: Wilkinson Sword πεταλούδα, Merkur Progress 500, Razorock Teck II, Pearl SSH02 (open comb), Gillette King C, Wilkinson Sword Classic (μαύρη πλαστική), Parker 97R, Fatip Piccolo (open comb), Lord L6, Fatip Lo storto (open comb).
Aπό τις παραπάνω, οι 2 Wilkinson Sword και η Lord L6 έχουν μετακινηθεί σε δεύτερο σπίτι όπου πηγαίνω περιστασιακά, οπότε οι οι υπόλοιπες είναι που ανακυκλώνονται στα εβδομαδιαία ξυρίσματα. Από αυτές δείχνω προτίμηση στις Merkur, Parker και Fatip, αλλά χρησιμοποιώ και τις υπόλοιπες περιστασιακά.
Από λεπίδες που έχω δοκιμάσει, έχω μέχρι στιγμής ξεχωρίσει τις: Perma Sharp (μακράν η καλύτερη στο πρόσωπό μου), Voshkod, Personna Platinum, Gillette Platinum, και (μάλλον, καθώς τις δοκιμάζω αυτές τις μέρες) Gillette Wilkinson Sword Saloon Pack. Έχω δοκιμάσει επίσης τις Bic Astor, Dorco Titan, Gillette Nacet, Astra πράσινες, Feather, Wilkinson Sword, Merkur...
Μάλλον και με βάση όσα γράψατε, η ΕJ89 φαίνεται να μην έχει να μου προσφέρει κάτι ξυριστικά, πέραν ίσως του συλλεκτικού ενδιαφέροντος. Συμφωνείτε;
Άβαταρ μέλους
christos_
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 616
Εγγραφή: 01 Οκτ 2017, 14:47
6
Has thanked: 6277 times
Been thanked: 5285 times

babkoug έγραψε: 05 Μαρ 2022, 00:56
Tο πόσο Αποδεκτά θα σε ξυρίσει κάποια μηχανή, τελικά εξαρτάται κυρίως από εσένα. Όχι μόνο σε επίπεδο ικανότητας, αλλά και προσωπικών χαρακτηριστικών και στην τελική προσδοκιών στη δεδομένη εποχή της καριέρας σου.
Εννοείται. Αυτό αποτελεί αξίωμα στο παραδισιακό ξύρισμα. Κάτι που αποδίδει ικανοποιητικά σε εμένα, σε άλλον δε ταιριάζει. Φυσικά και έχουν κατασκευαστικές διαφορές (λαβή, base plate). Απλώς τις δύο μηχανές που έχω τις κατατάσσω, προσωπικά πάντα, στην ίδια κατηγορία ως προς την "επιθετικότητα" με την gillette να δίνει λίγο πιο βαθύ ξύρισμα, ευκολότερα από τη d89.
@Laz73
Κάποιες φωτογραφίες των King C. Gillette και d89 δίπλα δίπλα, μπορείς να δες στο θέμα για τη King C. Gillette.
Ολα είναι ατμός... Θρασύβουλας!
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2127
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8560 times
Been thanked: 11587 times
Ηλικία: 55

Laz73 έγραψε: 05 Μαρ 2022, 06:56 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Για τον συνξυριστή φίλο Μπάμπη που ρώτησε, και προς αποφυγή παρανοήσεων, οι μηχανές που έχω (κατά σειρά απόκτησης) είναι οι παρακάτω: Wilkinson Sword πεταλούδα, Merkur Progress 500, Razorock Teck II, Pearl SSH02 (open comb), Gillette King C, Wilkinson Sword Classic (μαύρη πλαστική), Parker 97R, Fatip Piccolo (open comb), Lord L6, Fatip Lo storto (open comb).
Καμία παρανόηση απλά δεν είχες γράψει ποιες έχεις που δεν είναι κ λίγες. Τώρα μάλιστα μιλάμε συγκεκριμένα. Θα μεινω στην Parker 97r. Την Parker 97r την έχω στο ροτέισιον με μεγάλη συχνότητα. Την EJ σχεδόν ποτέ κ την Muhle ποτέ. Είναι μία που θα σου πρότεινα αλλά δεν περίμενα πως θα την έχεις κ θα ψαχνόσουν στις δύο 89άρες. Εσύ την έχεις κ τη χρησιμοποιείς περιστασιακά, προφανώς γτ δεν σου λέει πολλά. Για να καταλάβεις πόσο σχετικά είναι όλα. Προσωπικά αν είχα την Parker 97r, θα δουλευα πάνω σε αυτήν με λεπιδες κ εξοικείωση κ δε θα πήγαινα σε καμία 89άρα. Τη θεωρώ ανώτερη με διάφορα. Αλλά εγώ ειμαι εγώ με τις προσδοκίες μου, συν πως έχω περάσει από τις 89 κ έχω μέτρο σύγκρισης.
Μπάμπης
Laz73
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 11 Δεκ 2021, 18:28
2
Has thanked: 43 times
Been thanked: 14 times

Φίλε μου την 97R την έχω κι εγώ σε σημαντική υπόληψη και έχω κάνει 3-4 απολαυστικά/βαθιά ξυρίσματα μαζί της, όλα με λεπίδες Perma Sharp.
Οπότε σαφώς και μου "λέει" η συγκεκριμένη, και νομίζω συμφωνούμε σε αυτό.
Τώρα, αν αναρωτιέσαι για ποιο λόγο μετά από όλες αυτές τις μηχανές ρώτησα στο παρόν νήμα για την EJ89, ήταν απλά γιατί γνωρίζοντας ότι αποτελεί μια μηχανή ορόσημο, μια μηχανή "ιερό τοτέμ" του ΠΞ για αρκετούς ξυριστές, ήθελα μια άποψη παραπάνω για ενδεχόμενη απόκτησή της, σε συνδυασμό πάντα με τη λογική τιμή της, την ομορφιά της και την αψεγάδιαστη ποιότητα κατασκευής της.
Βέβαια, αν όλα τα παραπάνω δεν συνοδεύονται και από ένα σχετικά αποτελεσματικό ξύρισμα που θα είχε να μου προσφέρει (πάντα σε σχέση με τις ξυριστικές προτιμήσεις μου και αυτό που μου προσφέρουν κάποιες από τις μηχανές μου, όπως πχ η 97R που αναφέραμε), προφανώς και η απόκτησή της χάνει το νόημά της για μένα (τουλάχιστον).
Άβαταρ μέλους
Pain
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 27 Δεκ 2021, 15:31
2
Τοποθεσία: Άνοιξη
Has thanked: 34 times
Been thanked: 167 times
Ηλικία: 45

Εγώ δεν ξέρω εάν θα με ξυρίζει αποτελεσματικά η d89 μιας και δεν την έχω ,όμως θα την βάλω στο den μου στο μέλλον μιας και γουστάρω να την βλέπω αυτήν την μηχανή και θεωρώ πως για κάποιον που θέλει να κάνει και κάποια συλλογή μηχανών η d89 είναι μια μηχανή που νομίζω ότι αξίζει και για αυτόν τον λόγο .
Άβαταρ μέλους
gkarave
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1544
Εγγραφή: 06 Οκτ 2020, 19:45
3
Τοποθεσία: Thessaloniki
Has thanked: 12953 times
Been thanked: 13604 times
Ηλικία: 42
Επικοινωνία:

@Pain εάν πρόκειται για ζήτημα συλλογής μηχανών ΟΚ, σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει και η ασφαλής και ήπια μα και αποτελεσματική ταυτόχρονα επιλογή της Parker 97R, & Merkur 34C ή G, ανάλογα τι προτιμάς...απόψεις ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”