Saponificio Varesino Galileo Galilei σαν πρώτο ξυράφι

Απάντηση
mar
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 12 Ιαν 2020, 00:19
4
Has thanked: 1 time
Ηλικία: 42

Καλησπέρα σας,

Σκέφτομαι να πάρω το ξυράφι του τίτλου σαν πρώτο μου straight (μέχρι τώρα χρήστης DE/SE) και ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι θα είναι shave ready. Η εναλλακτική είναι να πάρω ένα Ralf Aust αλλά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οπτικά (και τα revisor που επίσης είδα προτείνονται σαν shave ready φαίνεται να έχουν μόνο πλαστική λαβή που θέλω να αποφύγω), και επειδή δε θέλω να μπω στη διαδικασία να αγοράζω πολλά ξυράφια, σκέφτηκα να πάρω κάποιο που από την αρχή θα μου αρέσει αισθητικά και δε θα το αλλάξω. Παίρνοντας ένα shave ready και μέχρι αυτό να χρειαστεί ακόνισμα στο πλάνο μου είναι είτε να πάρω ένα φτηνό δεύτερο απλά για να μάθω να ακονίζω μόνος μου, είτε να βρω κάποιον ακονιστή στη Θεσσαλονίκη που μένω.

Θεωρείτε ότι το εν λόγω ξυράφι μπορεί να έρθει χωρίς να είναι shave ready και χωρίς να μπορεί μόνο με λουρί να ετοιμαστεί ή θα χρειαστεί κανονικό ακόνισμα?

(επίσης αν κάποιος έχει εμπειρία από το ξυράφι του τίτλου θα ενδιαφερόμουν να την μοιραστεί)

Ευχαριστώ
Μάριος
Άβαταρ μέλους
Midak
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 457
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2020, 15:47
3
Has thanked: 2003 times
Been thanked: 3778 times

Καλημέρα!

Θα έλεγα ότι δεδομένης της τιμής και του ότι είναι ένα ιδιαίτερο μοντέλο σε συνεργασία Saponificio Varesino - Thiers-Issard, οι πιθανότητες μάλλον κλίνουν στο να το προσέχουν αρκετά κατά την κατασκευή και να έρθει shave-ready.

Από εκεί και πέρα, είμαι κι εγώ πλέον της άποψης να πάρεις ένα που σου αρέσει.
Το συγκεκριμένο είναι λίγο μεγάλο (7/8) και έχει τετράγωνη απόληξη στην μύτη του, τα οποία σίγουρα αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας στην εκμάθησή του, αλλά αν το θέλεις πραγματικά θα το μάθεις.
Το ερώτημα είναι αν τελικά ένα άλλο configuration (π.χ. 6/8, στρογγυλή μύτη που είναι πολύ δημοφιλής συνδυασμός) θα σου ταίριαζε περισσότερο - που δεν μπορείς να το μάθεις αν δεν δοκιμάσεις άλλο/α ξυράφι/ια.
Αν βέβαια σου αρέσει πολύ σαν αντικείμενο το ξυράφι που (θα) έχεις, επενδύσεις πάνω του και μπορέσεις να το μάθεις σε βαθμό που όλο το ξύρισμα να είναι απόλαυση, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να κοιτάξεις για κάτι άλλο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”