OneBlade razor

FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 596
Εγγραφή: 24 Μαρ 2017, 11:46
7
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Η πλάκα είναι ότι στα tips αναφέρει να μην ασκείται καθόλου πίεση - το αντίθετο απ' αυτό που δείχνει το βίντεο δηλαδή :-) Επίσης ψιλοαπαράδεκτο face lathering, φαίνεται σα να μην προσθέτει σχεδόν καθόλου νερό. Βέβαια αφού το κριτήριό του για καλό αφρό είναι "να εξαφανίζεται το δέρμα", αναμενόμενο το αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5903
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2015, 11:30
8
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη - Aθήνα
Has thanked: 27390 times
Been thanked: 38924 times
Ηλικία: 54

Την (v.1 ατσάλινη, ακόμη περισσότερο δε την Core) Oneblade αν δεν την πίεζα και δεν έκανα 5 περάσματα με buffing απλά δεν με ξύριζε.
Την σηκώνει την πίεση, είναι πολύ mild μηχανή.
Η v.1 έπαιρνε και τα GEM PTFE ξυραφάκια αν αφαιρούσες τη ράχη (despine). Η μόνη τροποποίηση που έγινε στην v.2 και στις επόμενες Core και Hybrid έγινε για να μην μπορεί να παίρνει άλλη λεπίδα από την FHS-10. Ευτυχώς είναι πλέον εύκολα διαθέσιμη.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Chriskat
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2014, 10:49
9
Has thanked: 24 times
Been thanked: 48 times
Ηλικία: 35

Έχω τη συγκεκριμένη πάνω από χρόνο. Συχνά ξυρίσματα, μία φορά με GEM χωρίς ράχη (ναι έχω την απλή). Όλα καλά και υπέρ ευχαριστημένος. Προχτές λοιπόν είχα το εξής πρόβλημα. Έβαλα μία Feather αλλά δε θυμάμαι αν ήταν από το κουτάκι που ήρθαν μαζί με τη μηχανή ή από αυτές που πήρα εγώ από hairmaker. Σημείωση χρησιμοποιώ εναλλάξ και από τα 2 κουτάκια χωρίς πρόβλημα. Αυτή τη φορά την είχα χρησιμοποιήσει μία φορά, με τη μόντα για την Valet μου. Όταν πήγα να ξυριστώ με την OneBlade... έφτασα... μη γελάσετε... 3 περάσματα με τη φορά... και... δώστε βάση... 5 κόντρα... Μα να μην ξυρίζει! Καθόλου όμως. Την βάζω τη ριμαδολεπίδα στη Valet. Ξύρισα το ένα μάγουλο να δώσει φιλάκι η κοπελιά να φύγει.. Ένα πέρασμα, με τη φορά, σχετικά καλά. Έχω και πολύ σκληρά και πυκνά γένια. Άντε πίσω στην OneBlade... Τίποτα. Βγάζω τη ράχη μιας GEM οποία μετράει ακριβώς 13 ξυρίσματα! γιατί την χρησιμοποιώ για να testάρω κάποιες SE που έχω εκτυπώσει. Τη βάζω στην OneBlade... κάτι έγινε. Βάζω τη ράχη ξανά, την βάζω σε μία από αυτές που εκτύπωσα... α) με τη φορά. ΟΛΑ ΟΚ! β) κόντρα σε μια άλλη από αυτές που εκτύπωσα. Έτοιμος. Σήμερα άνοιξα νέα feather για την OneBlade. Άψογα. Να ήταν η λεπίδα? Την εχω στην Valet και κόβει σχετικά καλά ακόμα. Δεν ξέρω τι να πω... σόου ολόκληρο. Με έκοψε κρύος ιδρώτας ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα... ότι ξέχασα να ξυρίζομαι!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Single Edge razors”