Συνθετικά Πινέλα
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11378 times
- Been thanked: 15029 times
Έλαια έχουν κ τα σαπούνια κ τα artisan πολύ περισσότερα από ενα preshave. Το preshave δεν το πινελιάζεις. Βαζεις pre-shave κ μετά σαπουνίζεις κανα πεντάλεπτο Χ2-3 με πινέλο. So What;;;. Τα τάπερ μερικές φορές έχουν ελαφρώς πορώδη με μεγάλη συνέχεια επιφάνεια, καμία σχέση με την ίνα ενός πινέλου κ έχεις να κάνεις με μαγειρεμένα λίπη μαζί με χίλια μύρια. Δεν ξεπλένονται τα τάπερ αν τα αφησεις με τα λίπη στο ψυγείο, κ είναι συνάρτηση της ψύξης. Αν τα ξεπλύνεις αμέσως μια χαρά ξεπλένονται. Αλλά ποιος βάζει φαγητό στο τάπερ, το τρώει κ το ξεπλένει αμέσως;
Τα λεπτά έλαια διασπώνται από τα σαπουνια αλλά περισσότερο απο Άβα κ Ρολ που λεγαμε στα μικράτα μου. Αυτά για τα τάπερ. Οι συνθετικές τρίχες του πινέλου δε νομίζω να απορροφούν ούτως ή άλλως νερό. Ίσως να μένει λίγο στην επιφάνεια τους, αλλα το περισσότερο εγκλωβιζεται στη δομή του θύσανου. Τεσπά κοντολογίς εγώ δεν αγχώνομαι...

Μπάμπης
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 11742 times
- Been thanked: 9447 times
- It’s my birthday
Φυσικά οι συνθετικές ίνες δεν απορροφούν νερό,αλλά το συγκρατούν
λόγω επιφανειακής τάσης του τελευταίου.
Αν όμως οι ίνες είναι επικαλυμμένες
με λιπαρές ουσίες ( οι οποίες δημιουργούν ομοιοπολικούς δεσμούς με τα πολυμερή ) ,τότε σε αυτή
την περίπτωση το νερό δεν μπορεί να συγκρατηθεί.
Τα ταπερ μπορεί να έχουν ανώμαλη επιφάνεια ,αλλά η τελευταία δεν συγκρίνεται με
οποιονδήποτε συνθετικό θύσανο ,που
σε διάμετρο 25 χιλιοστόμετρων περιέχει είκοσι,τριάντα ,σαράντα χιλιάδες ίνες .
Το 5% super fat των διάφορων σαπουνιών ξυρίσματος απέχει παρασάγγας από το 100% των preshave oils.
Και εντάξει άντε να το ρισκάρεις με
κάποιο Yaqi ή Maggards .
Αλλά με πινέλα όπως EJ/ Muhle STF ,
Simpsons Platinum grade ,Omega Silversynth ,Plisson HMW ,κτλ το
κόστος της τυχόν ζημίας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.
λόγω επιφανειακής τάσης του τελευταίου.
Αν όμως οι ίνες είναι επικαλυμμένες
με λιπαρές ουσίες ( οι οποίες δημιουργούν ομοιοπολικούς δεσμούς με τα πολυμερή ) ,τότε σε αυτή
την περίπτωση το νερό δεν μπορεί να συγκρατηθεί.
Τα ταπερ μπορεί να έχουν ανώμαλη επιφάνεια ,αλλά η τελευταία δεν συγκρίνεται με
οποιονδήποτε συνθετικό θύσανο ,που
σε διάμετρο 25 χιλιοστόμετρων περιέχει είκοσι,τριάντα ,σαράντα χιλιάδες ίνες .
Το 5% super fat των διάφορων σαπουνιών ξυρίσματος απέχει παρασάγγας από το 100% των preshave oils.
Και εντάξει άντε να το ρισκάρεις με
κάποιο Yaqi ή Maggards .
Αλλά με πινέλα όπως EJ/ Muhle STF ,
Simpsons Platinum grade ,Omega Silversynth ,Plisson HMW ,κτλ το
κόστος της τυχόν ζημίας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.
-
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 112 times
Καλησπέρα σας , θα ήθελα την άποψη σας για την αγορά συνθετικού πινέλου. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα yaqi rainbow , το οποίο ναι μεν είναι σαν χάδι , παρόλα αυτά θα ήθελα κάτι που να αισθάνομαι ότι μαλακώνει την τρίχα και γενικά κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του στο πρόσωπο μου (όπως πχ με έναν 2Band ασβο της yaqi που έχω) . Έχω διαβάσει καλά λόγια για τα muhle STF. Αξίζουν τα λεφτά τους ή μπορεί να με καλύψει κάτι πιο οικονομικó; ( έχω σταμπαρει π.χ και το omega roma ) . Κάθε άποψη είναι πολύτιμη ευχαριστώ.
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15368 times
- Been thanked: 15628 times
- Επικοινωνία:
@vasilis6194 ...σε κάτι οικονομικό, σχετικά, με τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις είναι το :
i) Simpsons Sovereign Trafalgar T3 με knot 2,6 cm & ii) Omega Roma Colosseum knot με 3,1 cm. Τα έχω δουλέψει και τα βρίσκω εξαιρετικά αμφότερα. Καλή συνέχεια !
i) Simpsons Sovereign Trafalgar T3 με knot 2,6 cm & ii) Omega Roma Colosseum knot με 3,1 cm. Τα έχω δουλέψει και τα βρίσκω εξαιρετικά αμφότερα. Καλή συνέχεια !
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11378 times
- Been thanked: 15029 times
@vasilis6194
Συμφωνώ για T3, το οποίο κ κατέχω, πως όντως αξίζει. Εσύ όμως θες να πας σε αγορά συγκριτικά με το Yaqi Rainbow. Δεν έχω το Rainbow. Όμως έχω το Yaqi Moka Express 24mm κ Yaqi blue 26mm. Σε σχέση το Moka 24mm το Τ3 θα σε ικανοποιήσει γτ είναι πιο έντονο στην αίσθηση, δλδ αυτό που ζητάς κ ζητούσα κ εγώ, αλλά κ πολύ κλτρ στη διαχείριση του νερού. Όμως σε σχεση με το Yaqi Blue 26mm δε θεωρώ πως υπάρχουν διαφορές κ δεν αξίζει να πας. Επίσης όπως βλέπω το Rainbow θα με βόλευε κλτρ η λαβή του από το Τ3.
Συμφωνώ για T3, το οποίο κ κατέχω, πως όντως αξίζει. Εσύ όμως θες να πας σε αγορά συγκριτικά με το Yaqi Rainbow. Δεν έχω το Rainbow. Όμως έχω το Yaqi Moka Express 24mm κ Yaqi blue 26mm. Σε σχέση το Moka 24mm το Τ3 θα σε ικανοποιήσει γτ είναι πιο έντονο στην αίσθηση, δλδ αυτό που ζητάς κ ζητούσα κ εγώ, αλλά κ πολύ κλτρ στη διαχείριση του νερού. Όμως σε σχεση με το Yaqi Blue 26mm δε θεωρώ πως υπάρχουν διαφορές κ δεν αξίζει να πας. Επίσης όπως βλέπω το Rainbow θα με βόλευε κλτρ η λαβή του από το Τ3.
Μπάμπης
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17100 times
- Been thanked: 18805 times
@vasilis6194 Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα αν σου αρέσουν οι ασβοί δεν θα βρεις κάτι καλύτερο σε συνθετικό. Έχω το omega EVO που θεωρείται εξαιρετικό (και είναι το καλύτερο συνθετικό που έχω δοκιμάσει) αλλά για τα γούστα μου υπολείπεται του Yaqi Moka 2Band τόσο σε αίσθηση όσο και στο κράτημα/απελευθέρωση του νερού.
Γιάννης
-
- Νήπιο
- 4
@Algebar Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα βρω αυτή την αίσθηση ακριβώς. Ωστόσο η δημιουργία του αφρού ,καθώς και η ελάχιστη περιποίηση που χρειάζεται ένα συνθετικό με έχουν κερδίσει. Το omega evo που ανέφερες έχει τις ίδιες συνθετικές τρίχες με το omega roma;
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17100 times
- Been thanked: 18805 times
Από όσο ξέρω είναι διαφορετικά αλλά δεν έχω δοκιμάσει το roma. Tο EVO θεωρείται το top της omega και από τα συνθετικά που έχω δοκιμάσει (Yaqi Tuxedo, Yaqi MewBrown, DSCosmetic T4) ξεχωρίζει με διαφορά και πλησιάζει περισσότερο τον ασβό.
Γιάννης
-
- Νήπιο
- 4
Με βάζεις σε σκέψεις τώρα γιατί στο 50αρικο παίζει και το Muhle STF που επίσης έχω διαβάσει καλά σχόλια. Ωστόσο επειδή δεν έχω δοκιμάσει ακόμη άλλα συνθετικά ,θα πάω πρώτα σε κάτι πιο οικονομικό και θα ανέβω κατηγορία αργότερα ,εφ' όσον χρειαστεί. Θα προσφύγω στην αγορά του omega roma όπως πρότεινε και ο @gkarave και βλέπουμε. Αν υπάρχει και μία άποψη για το Muhle STF από φίλο συνξυριστή θα βοηθούσε πολύ.
- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- 5
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8234 times
Καλησπέρα Βασίλη.
Τα muhle stf έχουν πολύ απαλό και μαλακό θυσανο.
Πολύ διαφορετικά όμως από τα Trafalgar και Roma, τα οποία μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.
Βρίσκεται επίσης πολύ μακριά από το Ω evo ,το οποίο έχει αρκετά διαφορετική αίσθηση από τα τυπικά συνθετικά tuxedo, plisoft, synbad ,silksmoke, Cashmere.
Το rainbow το βρήκα κοντά στους μαλακούς θυσανους της Apshave, με ψηλό σεταρισμα, κοντά και στα paa.
Αίσθηση τυπικού απαλού συνθετικού πινέλου δλδ με άνοιγμα "βεντάλια".
Τα Trafalgar και roma αν και έχουν πλαστική αίσθηση συνθετικού θυσανου δεν ανοίγουν "βεντάλια" λόγω του πυκνού-χαμηλού σεταρισματος θυσανου και του glue bump.
Το muhle stf όπως και τα Edwin jagger διαφέρουν απ' όλα τα παραπάνω.
Οι τρίχες ( ίνες) τους αλλάζουν διάμετρο (και συμπεριφορα) δραματικά κατά το μήκος τους.
Επίσης έχουν σχεδόν μηδενικό glue bump , τουλάχιστον τα συγκεκριμένα που δοκίμασα.
Είναι εξαιρετικά συνθετικα πινέλα "επόμενης γενιάς" σίγουρα όμως για κάποιον που δεν ψάχνει πινέλο με ραχοκοκαλιά.
Το EVO (σε σχέση με τα muhle/ EJ ) φαντάσου ότι είναι
Ένα muhle/ej πολύ πυκνό, με έντονο glue bump και πιο σφιχτό άνοιγμα με δυνατότερη ραχοκοκαλιά δλδ.
Προσωπικά προτιμώ τα μαλακά πινέλα.
Περισσότερο απ' όλα μου αρέσει το κατηργημενο πλέον muhle stf 25mm από οτιδήποτε άλλο.
Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου , ότι είναι τόσο μαλακά στο άνοιγμα, που τα σκληρότερα σαπούνια, θέλουν ελαφρό μουλιασμα στο (υπέρ
)φόρτωμα.
Μαλακότερο κι από το αγαπημένο 30mm Cashmere Apshave που χρησιμοποιώ πλέον ευρέως.
Προστέθηκε μετά από 1 λεπτό 16 δευτερόλεπτα:
Συγνώμη αν τα έγραψα λίγο συγκεχυμένα, αλλά είναι περασμένη η ώρα ..
Τα muhle stf έχουν πολύ απαλό και μαλακό θυσανο.
Πολύ διαφορετικά όμως από τα Trafalgar και Roma, τα οποία μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.
Βρίσκεται επίσης πολύ μακριά από το Ω evo ,το οποίο έχει αρκετά διαφορετική αίσθηση από τα τυπικά συνθετικά tuxedo, plisoft, synbad ,silksmoke, Cashmere.
Το rainbow το βρήκα κοντά στους μαλακούς θυσανους της Apshave, με ψηλό σεταρισμα, κοντά και στα paa.
Αίσθηση τυπικού απαλού συνθετικού πινέλου δλδ με άνοιγμα "βεντάλια".
Τα Trafalgar και roma αν και έχουν πλαστική αίσθηση συνθετικού θυσανου δεν ανοίγουν "βεντάλια" λόγω του πυκνού-χαμηλού σεταρισματος θυσανου και του glue bump.
Το muhle stf όπως και τα Edwin jagger διαφέρουν απ' όλα τα παραπάνω.
Οι τρίχες ( ίνες) τους αλλάζουν διάμετρο (και συμπεριφορα) δραματικά κατά το μήκος τους.
Επίσης έχουν σχεδόν μηδενικό glue bump , τουλάχιστον τα συγκεκριμένα που δοκίμασα.
Είναι εξαιρετικά συνθετικα πινέλα "επόμενης γενιάς" σίγουρα όμως για κάποιον που δεν ψάχνει πινέλο με ραχοκοκαλιά.
Το EVO (σε σχέση με τα muhle/ EJ ) φαντάσου ότι είναι
Ένα muhle/ej πολύ πυκνό, με έντονο glue bump και πιο σφιχτό άνοιγμα με δυνατότερη ραχοκοκαλιά δλδ.
Προσωπικά προτιμώ τα μαλακά πινέλα.
Περισσότερο απ' όλα μου αρέσει το κατηργημενο πλέον muhle stf 25mm από οτιδήποτε άλλο.
Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου , ότι είναι τόσο μαλακά στο άνοιγμα, που τα σκληρότερα σαπούνια, θέλουν ελαφρό μουλιασμα στο (υπέρ

Μαλακότερο κι από το αγαπημένο 30mm Cashmere Apshave που χρησιμοποιώ πλέον ευρέως.
Προστέθηκε μετά από 1 λεπτό 16 δευτερόλεπτα:
Συγνώμη αν τα έγραψα λίγο συγκεχυμένα, αλλά είναι περασμένη η ώρα ..