Κρέμες VS Σαπούνια

Απάντηση

Τι χρησιμοποιείτε συνήθως: κρέμα ή σαπούνι;

Κυρίως κρέμα
14
13%
Κυρίως σαπούνι
51
49%
Και τα δύο ισάξια
8
8%
Ανάλογα με τη διάθεση
30
29%
Τι πράμα;;; Γκαζοτενεκές και πάλι γκαζοτενεκές!
1
1%
 
Σύνολο ψήφων: 104
Άβαταρ μέλους
badekas2
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 129
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2021, 16:44
2
Has thanked: 138 times
Been thanked: 1913 times
Ηλικία: 42

Σε καποια σαπουνια που βγαινουν και σε κρεμα με το ιδιο αρωμα, οπως ειναι το tabac και το floris προτιμω τις κρεμες τους γιατι τις βρισκω ανωτερες συγκριτικα με τα σαπουνια τους σε ιδιοτητες.. ομως οταν δεν υπαρχει αυτη η επιλογη παιρνω σαπουνι οπως στα βαρεσινο. Επισης μου αρεσουν πολυ και τα μαλακά σαπουνια οπως τα los jabones de joserra
Άβαταρ μέλους
babkoug
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2129
Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
8
Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
Has thanked: 8568 times
Been thanked: 11594 times
Ηλικία: 55

Σταμάτησα να χρησιμοποιώ ολοκληρωτικά κανά τρίμηνο αφότου ξεκίνησα Αυτό το ξύρισμα, τις δυο τρεις κρέμες που είχα πάρει αρχικά . Στην αρχή τις κράτησα για την περίπτωση που θα ήθελα να κάνω πιο γρήγορα κ εύκολα αφρό. Στο τέλος τις πέταξα γτ δεν τις χρησιμοποιούσα. Θα έλεγα πως δεν υπάρχει σύγκριση στην ποικιλία των σαπουνιών σε σχέση με των κρεμών. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι κλτρ, δεν ξέρω τι ποικιλία υπάρχει στις κρέμες, αφού δεν τις κοιτάζω καν. Θα έλεγα πώς είναι κ πιο οικονομικά, αλλά μάλλον δεν ισχύει οπως κ στα υπόλοιπα που έχουν σχέση με το ΠΞ. Κατήφορος ναι, οικονομία μπορεί, αλλά όχι κ σίγουρα. Για μένα το άφρισμα με σαπούνι είναι μέρος του τελετουργικού. Νομίζω πως αν δεν είχα σαπούνι αλλά είχα κρέμα, απλά δε θα ξυριζόμουν. 🤔 . Νταξ εκτός κ αν ήθελα να δοκιμάσω καμιά καινούργια μηχανή ή πινέλο.. Συν ότι αρωματίζει μπάνιο-ντουλάπια-συρτάρια όσο στεγνώνει.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
zanxion
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 27 Μάι 2021, 10:05
2
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 333 times
Been thanked: 341 times
Ηλικία: 51

Κι εγώ μια από τα ίδια όπως ο φίλος μας ο Μπάμπης. Τα σαπούνια (ίσης ποσότητας) με τις κρέμες είναι οικονομικότερα. Από κρέμες πλέον μου έχει μείνει μόνο το αξιόπιστο της Cella. Πάντα έχω ένα τόσο για λόγους κόστους (είναι φτηνή) όσο και ποιότητας (κοντράρει άνετα μερκά σαπουνάκια μου των 30€ +).
“Whenever I feel the need to exercise, I lie down until it goes away.”
― Paul Terry
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
5
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

Η πρώτη κρέμα, με αυτή ξεκίνησα το ΠΞ, ήταν το σανταλόξυλο της TOBS - κλασσική επιλογή βασισμένη καθαρά στο μάρκετινγκ. Ενθουσιασμένος τότε, έλεγα πω ρε φίλε έχω πάρει την καλύτερη κρέμα (η αλήθεια είναι οτι σε άρωμα μου άρεσε πολύ) - μέχρι το πρώτο σαπούνι.. Ξεκινώντας το μικρόβιο και το ψάξιμο γρήγορα ανακάλυψα οτι οι κρέμες μπροστά στα σαπούνια σκύβουν το κεφάλι, τόσο απο πλευράς απόδοσης οσο κι απο πλευράς ποικιλίας. Θα βάλω μέσα και το τελετουργικό του ξυρίσματος, όπως έχει προαναφερθεί σε προηγούμενο σχόλιο συν οτι πολύ γρήγορα απέρριψα το μπώλ και το face lathering έγινε αποκλειστικότητα. Δεν έχω δοκιμάσει πολλές κρέμες, δεν θα το επιδίωκα άλλωστε ,στηρίζοντας αυτα που γράφω. Απο όσες έκαναν βόλτα στην μουτσούνα μου μου έχει μείνει η Baume (δείγμα) η οποία μπορώ να πω είναι οτι πλησιέστερο σε καλό σαπούνι και η πολύ τίμια για εμένα Palmolive. Την πρώτη δεν την αγόρασα ποτέ λόγω τιμής, προτίμησα να αγοράσω σαπούνι - την δεύτερη είχα φροντίσει πριν τελειώσει να προμηθευτώ έναν αριθμό απο στικάκια τα οποία έτριψα και χρησιμοποιώ σε μπώλ, μάλιστα είχα γράψει κάποτε πως εαν η Palmolive αποφασίσει να προσθέσει αρώματα θα έκανε πλάκα, απόλυτο vfm κατα προσωπική άποψη. Οποιαδήποτε άλλη κρέμα δοκίμασα (δείγματα) πέρασε και δεν άγγιξε που λέμε, για εμένα η πλειοψηφία τους υστερεί σημαντικά σε γλίστρα, residual σχεδόν ανύπαρκτο, προστασία μέση και τέλος ποιό post shave?!
Embrace the steel..
Dimstam
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 27 Απρ 2021, 22:51
3
Has thanked: 17 times
Been thanked: 40 times
Ηλικία: 35

Σαπούνια και πάλι σαπούνια.. όσο αφορά την ευκολία που παρέχουν οι κρέμες στη δημιουργία αφρού, με τα τα μαλακά σαπουνια μπορείς να πετύχεις παρόμοιο αποτέλεσμα σε μεγάλο ποσοστό..
Άβαταρ μέλους
mbakurin
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 577
Εγγραφή: 03 Ιουν 2021, 14:32
2
Has thanked: 336 times
Been thanked: 1871 times
Ηλικία: 28

Ε σαπούνια ρε παιδιά, προφανώς. Έχουν αισθησάρα. :D Οι κρέμες θυμίζουν οδοντόκρεμα, παραπέμπουν σε βιομηχανικό προϊόν κλπ κλπ.

Ωστόσο, η πιο προστατευτική και αποτελεσματική αγορά μου (χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο άρωμα, μάλλον βαρετό θα έλεγα) είναι κρέμα, η Σέρβικη Palmira. Βάζει κάτω σε ολισθηρότητα και προστασία την Occult, τη Stirling και την Equinox, πολύ ακριβότερα (έως και εξωφρενικά ακριβότερα) δηλαδή σαπούνια. Και μάλιστα αισθητά, δεν κρίνεται στο νήμα η διαφορά.
De savoir vient avoir.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”