Καλημέρα σας! Μετά από καιρό, έβγαλα φωτογραφία με το ξύρισμα της ημέρας και θέλησα να τη μοιραστώ.
John Cockhill 5/8 (wedge κατασκευασμένο περί τα 1860 με 1870 στο Sheffield)
Simpsons 59 (το καθημερινό μου πινέλο πια)
Martin de Candre Original (το σαπούνι αυτής της περιόδου μέχρι να ξεκινήσω καινούριο Mitchell για το χειμώνα)
D.R. Harris Windsor aftershave lotion
Δικαίως ο Δρ.Γιάννης είναι στα αγαπημένα μου, πολύ καλές ιδιότητες. Η Bolzano ενώ κόβει δεν έδωσε βαθύ ξύρισμα και είχε τραχύτητα, αναγκαστικά Atg για να με ξυρίσει καλά. Έτσι όπως την είδα θα μπει στην R41 στο #2 της και εάν συνεχίσει έτσι θα κερδίσει επάξια θέση στην πεντάδα με τις χειρότερές μου..
Χρονοβόρο και καταστροφικό ξύρισμα, αλλά έθεσα νέο στάνταρ στο βάθος. Βοήθησε και στα δύο γεγονότα η σαβέτα.
-OMEGA συνθετικό πινελάκι s10083, παρότι στη φτηνή κατηγορία, έχει τη σκληράδα και το "φόρτωμα" που θέλω. Το yaqi professional που είχα μονόμπαντα ως τώρα έδινε πιο premium αίσθηση, αλλά λόγω όγκου και μαλακής τρίχας, περισσότερο πασάλειβε τον αφρό, παρά τον διάνθιζε.
-Σάπων EXTRO Vanilla, συμπεραίνω σταδιακά ότι τα φυτικά σαπούνια είναι λιγότερο προστατευτικά. Όπου έχω πετύχει ζωικά λίπη και δη αγελαδινό, έχω την αίσθηση της πολύ καλής προστασίας. Ίσως κακή επιλογή το συγκεκριμένο για σήμερα.
-Μηχανή lord L6, η μόνη που δε φταίει σε τίποτα.
-Λεπίς SUPERMAX Blue Diamond, μερακλήδες οι Ινδοί με την Πλατίνα. Μου καλόκατσε, θα τη δοκιμάσω μία ακόμα φορά σε πιο προστατευτικό περιβάλλον, και χωρίς τη βοήθεια σαβέτας, αλλά μου φαίνεται ότι ίσως πάμε και για 5άδα αγαπημένων. Ξύρισε πολύυυ βαθιά, χωρίς να ενοχλήσει σε αντίστοιχο βαθμό.
-ASL Nivea protect & care Balm, γιατί είχαμε τα δύσκολα:
Έκανα κι ένα χέρι buffing με σαβέτα, την οποία έπιασα πρώτη φορά στη ζωή μου. Parker SRX με λεπίδα Gilette Platinum (από τις πιο φιλικές για το δέρμα μου) σπασμένη στη μέση. Εκτός του ότι ήμουν απολύτως γελοίος και με φάτσα "χέζομαι πάνω μου από στιγμή σε στιγμή", κατάφερα να βαθύνω εκπληκτικά το ξύρισμα σε σημεία που οι μηχανές δεν πιάνουν τόσο βαθιά. Παράλληλα, κατάφερα να μην κοπώ, προκάλεσα όμως 1-2 ερεθισμούς - κοκκινίλες που δίνουν άσχημη όψη σε τέλειο ξύρισμα. Τουλάχιστον τα κοψίματα περνάνε γρήγορα (αν δεν είναι πετσο-κοψίματα).
Πά να δω κάνα βιντεο στο yt, μήπως και αποκτήσω στυλ λιγότερο κακό. Να μη φαίνομαι τουλάχιστον σα να κάνω εξαιρετικά αναποτελεσματική απόπειρα αυτοκτονίας.