Συγχωρέστε με, αλλά έψαξα και δεν βρήκα thread για την συγκεκριμένη μηχανή.
Ξαφνιάστηκα, γιατί στο εξωτερικό είναι αρκετά popular.
Έχω την lo storto έκδοση και είναιόμορφη μηχανούλα. Ξυρίζει πολύ βαθειά, ενώ παράλληλα είναι πολύ γλυκιά.
Δεν ξέρω πως το έχουν πετύχει, αλλά είναι τρομερός συνδιασμός. Δεν έχει blade chatter λόγω του slantness και δεν μπουκώνει λόγω open comb.
To μόνο αρνητικό που με ξενερώνει λίγο είναι τα alignment issues που έχει η λεπίδα.
Αγόρασα και 2η μπας και σταθώ πιο τυχερός (έδωσα την πρώτη σε φίλο), αλλά ήταν ελάχιστα καλύτερα.
Μπορώ να ζήσω με αυτό επειδή είναι τρομερή μηχανή, αλλά αν ήξερα οτι μπορώ να αγοράσω μία που να κάθεται πάντα τέλεια η λεπίδα με την μία, θα την αγόραζα και 3η φορά.
Fatip open comb slant (FOCS)
-
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 81 times
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11409 times
- Been thanked: 15032 times
Οντως δε φαίνεται να υπάρχει thread για την Lostorto, παρότι ήμουν σίγουρος για το αντίθετο. Παρόλα αυτά δεν ήταν ανάγκη να ανοίξεις δύο
.
Γράφω στο παλιότερο. Έχει γίνει πάντως συζήτηση σε αυτό ακριβώς το ζήτημα ευθυγράμμισης της λεπιδας, που συμμετείχα κ εγώ. Ισως στη Σούπα βελουτέ. Ένας συνξυριστής που δεν ενθυμούμαι ποιος, πρότεινε ένα tip για την ευθυγράμμιση. Βάζεις την λεπίδα στο top cap και μετά με δείκτη και αντίχειρα πιέζεις ταυτόχρονα τα δύο αυτιά της λεπίδας και τα δύο άκρα του top cap. Χωρίς να τα αφήσεις περνάς το baseplate στη βίδα και σφίγγεις την λαβή. Υποτίθεται πως αυτόματα ευθυγραμμίζεται. Έτσι νόμιζα και εγώ κάποια στιγμή πως το κατάφερα. Παρόλα αυτά στη συνέχεια εξακολουθεί να είναι βάσανο η ευθυγραμμίση της λεπίδας στη συγκεκριμένη μηχανή, τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι... Επίσης στο δικό μου πρόσωπο δεν είναι καθόλου γλυκιά. Έχοντας πλέον δοκιμάσει και άλλες μηχανές, τη νιώθω άγρια κ αναντίστοιχα αποτελεσματική.
Γράφω στο παλιότερο. Έχει γίνει πάντως συζήτηση σε αυτό ακριβώς το ζήτημα ευθυγράμμισης της λεπιδας, που συμμετείχα κ εγώ. Ισως στη Σούπα βελουτέ. Ένας συνξυριστής που δεν ενθυμούμαι ποιος, πρότεινε ένα tip για την ευθυγράμμιση. Βάζεις την λεπίδα στο top cap και μετά με δείκτη και αντίχειρα πιέζεις ταυτόχρονα τα δύο αυτιά της λεπίδας και τα δύο άκρα του top cap. Χωρίς να τα αφήσεις περνάς το baseplate στη βίδα και σφίγγεις την λαβή. Υποτίθεται πως αυτόματα ευθυγραμμίζεται. Έτσι νόμιζα και εγώ κάποια στιγμή πως το κατάφερα. Παρόλα αυτά στη συνέχεια εξακολουθεί να είναι βάσανο η ευθυγραμμίση της λεπίδας στη συγκεκριμένη μηχανή, τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι... Επίσης στο δικό μου πρόσωπο δεν είναι καθόλου γλυκιά. Έχοντας πλέον δοκιμάσει και άλλες μηχανές, τη νιώθω άγρια κ αναντίστοιχα αποτελεσματική.
Μπάμπης
- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17191 times
- Been thanked: 18906 times
Μαζί το είχαμε συζητήσει Μπάμπη και αντιγράφω τα post για να υπάρχει η πληροφορία.
Η iKon Tech έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη
Για τη μηχανή να πω ότι είναι όντως αρκετά αποτελεσματική και απαλή αλλά στο δικό μου πρόσωπο και για να πάρω το αποτέλεσμα που θέλω απαιτεί πάρα πολλά περάσματα.Algebar έγραψε: ↑16 Ιούλ 2021, 21:44 Μπάμπη όταν ξυρίζομαι με fatip βάζω το top-cap στην παλάμη σε οριζόντια θέση, από πάνω τη λεπίδα και το base plate και σφίγγω τη λαβή πάντα σε οριζόντια θέση. Τις περισσότερες φορές κάθεται με την πρώτη, αν όχι κάνω το κόλπο με την κάμψη της λεπίδας πάνω στα pin όπου (σχεδόν) πάντα έρχεται σε σωστή θέση.
Νομίζω ότι όλες οι fatip έχουν αυτό το θέμα και όχι μόνο η δική σου καθώς τα pin είναι λεπτά και επιτρέπουν στην λεπίδα να έχει αρκετό "τζόγο". Προσωπικά δεν το βρίσκω ιδιαίτερα ενοχλητικό αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να μην υπάρχει.
Η iKon Tech έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη

Γιάννης
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11409 times
- Been thanked: 15032 times
Μπάμπης
- foxtrot
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 31170 times
- Been thanked: 32663 times
Προσωπικά μου φάνηκε αρκετά αποτελεσματική και "ήσυχη".
Το λέω αυτό ('ησυχη"), έχοντας την εμπειρία της fatip grande v1 που είναι γιαταγάνι.
Βέβαια για ξυρίσματα σε γένια 2 ημερών, για παραπάνω υπάρχουν πιο αποτελεσματικά εργαλεία.
Το λέω αυτό ('ησυχη"), έχοντας την εμπειρία της fatip grande v1 που είναι γιαταγάνι.

Βέβαια για ξυρίσματα σε γένια 2 ημερών, για παραπάνω υπάρχουν πιο αποτελεσματικά εργαλεία.
Γιάννης
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15368 times
- Been thanked: 15629 times
- Επικοινωνία:
Τη βρίσκω αποτελεσματική και λιγότερο επιθετική από άλλες open comb π.χ. R41 & Razorock old type... το μόνο πρόβλημα που είχα δει ήταν ότι ήθελε προσοχή στην ευθυγράμμιση της λεπίδας... χρειαζόταν προσπάθεια και λίγο χρόνο ώστε να ευθυγραμμιστεί.
-
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 81 times
Μιας και άνοιξα το θέμα, ας προσθέσω και ένα βίντεο που έκανα με την μηχανή 

Το κανάλι μου με ξυριστικά βίντεο κεφαλιού: https://www.youtube.com/c/HeadShaves
- george644
- Δημοτικό
- 9
- Has thanked: 3247 times
- Been thanked: 2785 times
Την αγορασα πριν 1 μηνα και τη δοκιμασα 1-2 φορες χωρις να ικανοποιηθω. Σημερα εβαλα μια φρεσκια Supermax blue diamond titanium, την αγαπημενη μου λεπιδα.Αποκαλυψη! Με γενια μιας ημερας 2 περασματα και λιγο μερεμετι πηρα ΒΒS χωρις κοψιμο και ερεθισμο.Η λεπιδα πρεπει να ευθυγραμιστει με τη πλακα και οχι με τη κεφαλη οπως η Merkur 37C.Πολυ γλυκο ξυρισμα απροβληματιστο σαν να χρησιμοποιουσα EJ 89.Να μην ξεχασω να πω οτι ειναι η open comb Lo storto που εχω.Δεν την ειχα ξαναδοκιμασει με Supermax,και το λεω αυτο γιατι καθε καινουρια μηχανη θελει
δοκιμες με διαφορα ξυραφακια για να πετυχεις τον καταλληλο συνδυασμο.Γενικα ,οσες σλαντ δοκιμασα, παντα ηθελαν κοφτερες λεπιδες.
δοκιμες με διαφορα ξυραφακια για να πετυχεις τον καταλληλο συνδυασμο.Γενικα ,οσες σλαντ δοκιμασα, παντα ηθελαν κοφτερες λεπιδες.
- george644
- Δημοτικό
- 9
- Has thanked: 3247 times
- Been thanked: 2785 times
Καταρχην καποιες γενικες διαπιστωσεις για τις slant.Οι σλαντ δεν φτιαχθηκαν για ιεροτελεστια.Φτιαχθηκαν για γρηγορο ξυρισμα,1-2 περασματα λιγο μερεμετι και τελος.Ασχετα αν εμεις εδω στο φορουμ το παλευουμε για BBS,πολλες φορες εκβιαστικα στα πρωτα μας βηματα.Οι σλαντ θελουν κοφτερες λεπιδες αλλα θα κανουν τη δουλεια τους ακομα και με ηπιες και με λεπιδες που τις εχουμε καταφρονησει.Μεταμορφωνουν ακομη και τραχειες λεπιδες σε γλυκες.Η πειρα μου σχεδον ενα χρονο με Μερκουρ 37c και ξυρισματα καθε 1-2 μερες μου το απεδειξε.Οι σλαντ δεν θελουν ασκηση πιεσης,θα ερεθισουν ή θα τραυματισουν ειδικα στα ευαίσθητα του λαιμου.Προσωπικα αποφευγω την κοντρα με τις σλαντ σε αυτα τα σημεια.
Εχω δοκιμασει εως τωρα τις Merkur 37c,Ikon X3,Maggard slant και τωρα δοκιμαζω την Fatip με ανοιχτη χτενα.Με το χερι στη καρδια ειναι η πιο γλυκια και συναμα αποτελεσματικη.Σημερα μεταμορφωσε την Αστορ που ειναι κοφτερη αλλα τραχεια σε μια γλυκια αποτελεσματικη λεπιδα.Μια πραγματικη σλαντ λοιπον ,αισθητικα πολυ καλη και σε τιμη 25-30 ευρω.Και ορειχαλκινη.Αυτα για σημερα και ο,τι νεωτερο εχω θα το αναρτησω.
Εχω δοκιμασει εως τωρα τις Merkur 37c,Ikon X3,Maggard slant και τωρα δοκιμαζω την Fatip με ανοιχτη χτενα.Με το χερι στη καρδια ειναι η πιο γλυκια και συναμα αποτελεσματικη.Σημερα μεταμορφωσε την Αστορ που ειναι κοφτερη αλλα τραχεια σε μια γλυκια αποτελεσματικη λεπιδα.Μια πραγματικη σλαντ λοιπον ,αισθητικα πολυ καλη και σε τιμη 25-30 ευρω.Και ορειχαλκινη.Αυτα για σημερα και ο,τι νεωτερο εχω θα το αναρτησω.
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15368 times
- Been thanked: 15629 times
- Επικοινωνία:
Επιβεβαιώνω....χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις του χεριού, χωρίς ιδιαίτερες επαναλήψεις στο ιδιο σημείο και απαλά "περάσματα" στην κόντρα... προσοχή και στην ευθυγράμμιση της λεπίδας στην συγκεκριμένη μηχανή...