Πρόσφατα αγόρασα κυρίως από περιέργεια την ανοιχτής χτένας RazoRock Sloc Super Knurl. Την δοκίμασα με τα Gillette Super Thin και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ενώ σαν ανοιχτής χτένας την περίμενα επιθετική, άφησε πολλά ακόμα και στο κόντρα ενώ προξένησε αρκετούς ερεθισμούς γύρω από το πηγούνι.
Αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να δώσει; Κάνω κάτι στραβά; Εδώ και χρόνια δεν είχα δοκιμάσει άλλη ανοιχτής χτένας και δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Ενδεικτικά, καλύτερο αποτέλεσμα παίρνω ακόμη κι από την κλασσική πεταλούδα της Wilkinson με τα δικά της ξυραφάκια.
(Η λαβή της πάντως είναι πολύ καλή, σίγουρα θα τη δοκιμάσω με άλλη κεφαλή)
RazoRock Sloc Super Knurl Ανοιχτής Χτένας
- zanxion
- Δημοτικό

- 4
- Has thanked: 3223 times
- Been thanked: 3433 times
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"
Νίκος
Νίκος
- Giwrgis
- Δημοτικό

- 6
- Has thanked: 2412 times
- Been thanked: 2662 times
Υπάρχουν δύο εκδόσεις εάν δεν απατώμαι. Εγώ την είχα πάρει μόλις είχε πρωτοεμφανιστεί, άρα έχω την πρώτη version, λογικά η δική σου είναι ν2. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο ξύρισμα και μάλιστα μου είναι αρκετά συμπαθητική, οκ δεν είναι aggressive σίγουρα αλλά δεν είναι και όσο mild την περιγράφεις. Θα σου παραθέσω φωτό της δικής μου εάν μπορέσεις να εντοπίσεις τυχόν διαφορές.

Όπως φαίνεται και στην φώτο η μηχανή απαιτεί ανοιχτή γωνία προσβολής, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις όταν δεν έχεις την σωστή γωνία διότι αφήνει γραμμές αφρού λόγο της σχεδίασης του χτενιού..

Όπως φαίνεται και στην φώτο η μηχανή απαιτεί ανοιχτή γωνία προσβολής, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις όταν δεν έχεις την σωστή γωνία διότι αφήνει γραμμές αφρού λόγο της σχεδίασης του χτενιού..
Embrace the steel..
- zanxion
- Δημοτικό

- 4
Έχω ακριβώς την ίδια. Ερώτηση, βλέπω γραμμές αφρού στο πέρασμά της. Μπορεί η αστοχία να οφείλετε στο τρόπο που τη κρατώ;
Νίκος
Νίκος
- Giwrgis
- Δημοτικό

- 6
- Has thanked: 2412 times
- Been thanked: 2662 times
Ναι το πιο πιθανό είναι να έχεις λάθος γωνία, αφού σου αφήνει γραμμές σημαίνει οτι δεν εφάπτεται η λεπίδα πλήρως με το δέρμα αλλά ακουμπάει μεταξύ λεπίδας και πλάκας. Δοκίμασε πιο μεγάλη γωνία..
Embrace the steel..
- zanxion
- Δημοτικό

- 4
Τελικά ήταν η γωνία. Κάνει μια χαρά δουλειά. Άλλαξα και ξυράφι, τα Gillette Super Thin μάλλον δεν είναι για τα δικά μου μάγουλα. 
Το δοκίμασα με το Wilkinson ξυράφι και την "έτοιμη" κρέμα της Clubman και τα πήρε όλα μαζί κι ένα κομμάτι από μια ελιά μου στο μουστάκι (αυτή την καταραμένη την έχω θερίσει ένα εκατομμύριο φορές με ξυράφι κι ακόμα είναι εκεί, μικρή κι ενοχλητική!).
Το δοκίμασα με το Wilkinson ξυράφι και την "έτοιμη" κρέμα της Clubman και τα πήρε όλα μαζί κι ένα κομμάτι από μια ελιά μου στο μουστάκι (αυτή την καταραμένη την έχω θερίσει ένα εκατομμύριο φορές με ξυράφι κι ακόμα είναι εκεί, μικρή κι ενοχλητική!).
Νίκος
Νίκος
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 18550 times
- Been thanked: 15729 times
Το συγκεκριμένο top Cap (το χτένι) το έχω συνδιάσει με ένα base plate από Merkur, και είναι η αγαπημένη μου μηχανή εδώ και 2 χρόνια περίπου. Επιθετική αλλά γλυκιά ταυτόχρονα. Θερίζει άνετα γενιά πολλών ημερών χωρίς να "μπουκώνει". Κάποιοι το χρησιμοποιουν με base plate από Edwin Jagger, αλλά εμένα δεν μου άρεσε ο συνδυασμός αυτός.
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
- gkarave
- Λύκειο

- 5
- Has thanked: 15377 times
- Been thanked: 15647 times
- Επικοινωνία:
@zanxion μπορείς να τη δοκιμάσεις και με πιο ήπιες λεπίδες όπως Astra πράσινες , ενώ γενικά δεν θέλει μεγάλου εύρους κινήσεις και απότομες κινήσεις. Σε γενικές γραμμές είναι μια κλασική μηχανή ανοικτού τύπου.... άρα θέλει προσοχή , ειδικά , στις κόντρες.
- zanxion
- Δημοτικό

- 4
@gkarave Το διαπίστωσα με τις Wilkinson. Οι Astra πράσινες είναι οι επόμενες μέχρι να της πάρω τον αέρα.
Νίκος
Νίκος
-
freestyler
- Νήπιο

- 4
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 81 times
Έχω την Yaqi Mellon που είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς απ'όσο ξέρω και είναι όντως πολύ καλή μηχανή.
Έχει έντονο audio feedback και όντως κρατάει νέρο στα χτένια (δεν την τινάζω όταν την ξεπλένω), οπότε βοηθάει στην ολισθηρότητα και την επανενεργοποίηση του αφρού αν έχει στεγνώσει.
Απολαυστικό ξύρισμα!
Έχει έντονο audio feedback και όντως κρατάει νέρο στα χτένια (δεν την τινάζω όταν την ξεπλένω), οπότε βοηθάει στην ολισθηρότητα και την επανενεργοποίηση του αφρού αν έχει στεγνώσει.
Απολαυστικό ξύρισμα!
Το κανάλι μου με ξυριστικά βίντεο κεφαλιού: https://www.youtube.com/c/HeadShaves
- zanxion
- Δημοτικό

- 4
Μόλις ένα δεύτερο ξύρισμα χρειάστηκε για να μάθω το χούι της. Μια χαρά είναι, θα μπει κι αυτή τον κύκλο με Feather ή Tiger λεπίδες. Καταπληκτική η λαβή της.
Νίκος
Νίκος