Ισοδυναμία επιθετικότητας και αποδοτικότητας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SrTv
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: 13 Οκτ 2020, 20:30
3
Has thanked: 3675 times
Been thanked: 3399 times

Δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο θέμα και κάνω την αρχή, αν υπάρχει κάτι παρόμοιο να το μεταφέρουν οι διαχειριστές.
Πολλοί, μετά και τα video στο YouTube που καλά κρατούν (αν και υπάρχει μια επιπέδωση στην καμπύλη τελευταία) εισέρχονται στο χώρο του ΠΞ. Ψάχνοντας για αγορά μηχανών διαβάζουν και ακούν διάφορα σχετικά με την κατάταξη ως προς την επιθετικότητα και την αποτελεσματικότητα αλλά dεν έχουν μέτρο σύγκρισης με κάποια DE ή SE.
Προτείνω (με την όποια υποκειμενικότητα του καθενός μας) να αναφέρουμε το ισοδύναμο επιθετικότητας και αποδοτικότητας (στο μέτρο του δυνατού) των πλαστικών μιας χρήσης που έχουμε χρησιμοποιήσει με κάποια DE ή SE που γνωρίζουμε.
Άβαταρ μέλους
mbakurin
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 577
Εγγραφή: 03 Ιουν 2021, 14:32
2
Has thanked: 336 times
Been thanked: 1871 times
Ηλικία: 28

Μα δε γίνεται αυτό, μιλάμε για άλλα πράγματα, άλλες λεπίδες, αποστάσεις, κλίσεις, υλικά, βάρος κλπ κλπ κλπ. Δεν υπάρχει αντιστοιχία!

Προσωπικά, η μόνη ψιλο-αντιστοιχία που έχω βρει, είναι μία κάποια ομοιότητα μεταξύ bic DE λεπίδας και bic μονολέπιδου πλαστικού στην αίσθηση - αιχμηρότητα ξυρίσματος και στην πιθανότητα να ... κάνουν τζιζ.

Αλλά ειδικά με το 3λέπιδο gilette sensitive και ιστορίες με μπίλιες που είχα στο στρατό ως τον Ιούνιο του 2020 που απολύθηκα, ομοιότητα δεν έχω βρει. Αυτό έσφαζε κι ερέθιζε, όσο ντελικάτα κι αν φερόσουν.
De savoir vient avoir.
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1686
Εγγραφή: 25 Οκτ 2020, 20:03
3
Τοποθεσία: Παλλήνη
Has thanked: 13436 times
Been thanked: 14360 times
Ηλικία: 54

Ξυριζόμουν τα τελευταία χρόνια με fusion και παλαιότερα με gillete blue II. Τις έχω παρατήσει περίπου ενάμιση χρόνο και αν θυμάμαι καλά θα έλεγα σε αποτελεσματικότητα Rockwell 6c #3 για τη fusion και #2 για τη blue II.

Σε επιθετικότητα δεν υπάρχει σύγκριση καθώς οι πλαστικές λόγω της προκαθορισμένης γωνίας και της αρνητικής έκθεσης είναι πιο ήπιες από οτιδήποτε έχω δοκιμάσει σε DE.

Η γνώμη μου είναι όποιος θέλει να ξεκινήσει με DE μηχανή να ξεχάσει τα πάντα γύρω από τα cartridge και να συγκεντρωθεί στην διαφορετική τεχνική και κυρίως να μην πιέζει.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 13 Απρ 2019, 11:24
5
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2661 times

Υπάρχουν πολλές συνιστώσες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υποψιν οπότε θεωρώ πως οποιαδήποτε άμεση σύγκριση θα είναι άκρα υποκειμενική. Ενδεικτικά, πριν σταματήσω τα πλαστικά ξυριζόμουν με MACH III τα οποία μετά απο 3 ξυρίσματα δεν έκοβαν τα δικά μου γένια που είναι πολύ σκληρά και πυκνά - με τις ίδιες φίλος με μαλακά και αραιά γένια ξυρίζεται 15 φορές τουλάχιστον.. Επιπλέον, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο @Algebar έχει να κάνει με την τεχνική και την συνήθεια, σίγουρα η ίδια DE θα σε ξυρίσει πολύ καλύτερα μετά απο ένα εξάμηνο χρήσης συγκρινόμενη με το πρώτο ξύρισμα! Είναι καθαρά trial and error οι DE και εαν δεν δοκιμάσεις μόνος κάποιες μηχανές δεν θα έχεις "μπούσουλα". Για αυτό όταν κάποιος αρχάριος ρωτάει ποιά μηχανή να πάρω, πριν προτείνουμε ρωτάμε τύπο επιδερμίδας, σκληρότητα/πυκνότητα τριχοφυίας, πόσο συχνά ξυρίζεται κτλ. Είναι πολύ πιο εύκολο να επιλεχθεί κάποια μηχανή έτσι παρά να συγκριθεί με μίας χρήσης/ανταλλακτικών..
Embrace the steel..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ξυραφάκια συστήματος - μιας χρήσης”