Cordovan - English Bridle Strops

Παναγιώτης Κιοσσές
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2020, 12:37
3
Has thanked: 3 times
Been thanked: 15 times

Καλημέρα, από φίλο που έχει 2 Kanayama μου είχε πει ότι η διαφορές είναι στο πάχος, κατά τα άλλα είναι ίδιο δέρμα, απλά ποιο βολεύει τον κάθε ένα στο κράτημα και γι' αυτό οι περισσότεροι που έχουν Kanayama συνήθως έχουν 1-2, δεν έχουν όλα τα νούμερα. Όσο για την διαδικασία στρωσίματος του Canvas την έχω δει και για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο, επίσης μου έχουν πει ότι και έτσι που έρχεται είναι μια χαρά και δεν είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
Sotiris_A
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 15 Οκτ 2020, 16:30
3
Has thanked: 2774 times
Been thanked: 1935 times

Ωραία! Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου σε περίπτωση που το αποκτήσεις.

Εμένα μου προξενεί πάντως εντύπωση ότι, όπου έχω πετύχει artisans, κατασκευαστές λουριών να περιγράφουν τις ιδιότητες των διαφορετικών δερμάτων, δεν λένε ότι κάποιο είναι καλύτερο από τα άλλα. Αντιθέτως, θεωρούν ότι όλα κάνουν την ίδια δουλειά και περιγράφουν την αίσθηση του λουριού κατά το στροπάρισμα.

Προσωπικώς, έχω εμπειρία από napped cow leather, latigo και English bridle σε paddle strop και wild juchten σε κρεμαστό. Τα τρία πρώτα μου έκαναν την ίδια δουλειά στο paddle. Δεν παρατήρησα καμία διαφορά στην τελική κόψη παρά μόνο στην τριβή. Το κρεμαστό που έχω, δίνει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αλλάζει εδώ η μορφή του strop (επίσης είμαι πλέον και περισσότερο έμπειρος). Επομένως δεν νομίζω ότι ισχύει η σύγκριση.

Για Cordovan δεν ξέρω. Είναι εκτός του εύρους τιμής που είμαι διατεθειμένος να δώσω για λουρί.
Σωτήρης
Παναγιώτης Κιοσσές
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2020, 12:37
3
Has thanked: 3 times
Been thanked: 15 times

Καλησπέρα Σωτήρη και ευχαριστώ για το σχόλιό σου, ακόμα δεν έχω επιλέξει προς τα που θα κινηθώ. Μέχρι τώρα είχα ένα οικονομικό strop για να κάνω την δουλειά μου και να μάθω την σωστή τεχνική, τώρα πιστεύω ήρθε η ώρα να περάσω σε ένα και καλό strop. Όπου και αν καταλήξω τελικά θα γράψω τις εντυπώσεις μου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περιποίηση των straight razors”